Ако тие луѓе ти го нападнат домот, со голи раце ќе ги убивашНе, подобро ќе се самоубијам, отколку некој со сила да ме натера да убивам други луѓе.
Ако тие луѓе ти го нападнат домот, со голи раце ќе ги убивашНе, подобро ќе се самоубијам, отколку некој со сила да ме натера да убивам други луѓе.
прав маж прав праз крив газ А оваа држава права држава ли е?Не е тоа прав маж ама прав маж не бега од одговорности према државата кога се мора.
се согласувам,но од друга страна служењето војска си влече и свои квалитети во усмерување во животот понатакаПа јас не зборам дали бега или не бега.
Нема потреба од задолжителна војска, глупо размислување е дека без војска ,,мажите не се мажи,,. Таман ги поднаучивме да не глумат мачовци, нема потреба да им се гради карактер преку војска.
Си има професионална војска, кој сака, може да оди.
Не секој може да биде војник, и тоа не е мала работа, уште подискриминирачки е ,,само за мажи,,. Е ако се воведе редовна војска, и мажи и жени треба да одат, зошто би се жртвувале само мажите во војна?
се согласувам,но од друга страна служењето војска си влече и свои квалитети во усмерување во животот понатака
За безбедноста на граѓаните во Македонија треба да се грижи државата за тоа што ние плаќаме данок. Па ако треба и на секоја улица да има по неколку војници (секако, ако дојде до војна, ама не верувам).Ако тие луѓе ти го нападнат домот, со голи раце ќе ги убиваш
во прва прилика ке ти одговорам,морам да одам а плус се си мислам дека везилка и реми објасниа околу овие работи ке објаснам и јас...поздрав за сегаКако на пример?
Toа е работа на професионалните војници, и глупаво е да се тера некого со сила да оди во војска.
И ниту една војна не е рамноправна, колку и да се спремни нашите војници, ако од надвор сакаат да ,изгубиме, тоа и ќе се случи, како што беше во 2001, на пример.
И сеуште не сфатив какви се тие ,,прави мажи,,? Ако знае да пука е ,,прав маж,,?
И да се случи тоа законско обврзување за да мора да се оди во војска, мислиш дека нема да можам да извадам лекарско уверение дека сум фалинка во мозокот? Дека имам слабо срце или нешто слично?па затоа дискутираме дали треба да се воведе пак редовната војска,за да не се деси ова
иначе јас не се мешам дали треба да се врати редовната или не,сметам дека си има компетентни лица околу тоа прашање и тие ке решат дали треба или не
ако се прашувам јас дај боже да не затребат никакви војници никогаш,ни редовни ни платени
а околу морањето тоа го напишав пошто прееска дискутиравме што ако државата законски обврзува секој маж да оди војска,тогаш ако се воведе законски ке се мора
Не, подобро ќе се самоубијам, отколку некој со сила да ме натера да убивам други луѓе.
значи сепак треба да постојат обучени луге ако не и сите машки,до одреден степенза да не тепаме со голи рацеАко тие луѓе ти го нападнат домот, со голи раце ќе ги убиваш