Редовна војска

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
A какви се тие мажи што одат во војска? По што се разликуваат од овие што не одат?

Така е....Тоа е исто како да не сакаш да плаќаш данок...Кој те прашува тебе...Тоа е одлично животно искуство...И е многу потребно...младината би била по здрава и би ималло помалку гејови...Или пак повеќе зависи од која страна на гледаш хахаха

Не, не би имало помалку гејови.
Сексуалната ориентација не зависи од војска, климатски промени или глад во Африка.

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
A какви се тие мажи што одат во војска? По што се разликуваат од овие што не одат?

За време на војна, кога непријател сака да ти укине независност и да те направи во своја држава граѓанин од втор ред, првиве се оние кои се борат за бенефиции за вторите да стават гз во фотеља. Така е, но не треба да биде.
Погоре се наброени други причини. Читни. :)

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93
За време на војна, кога непријател сака да ти укине независност и да те направи во своја држава граѓанин од втор ред, првиве се оние кои се борат за бенефиции за вторите да стават гз во фотеља. Така е, но не треба да биде.
Погоре се наброени други причини. Читни. :)

Toа е работа на професионалните војници, и глупаво е да се тера некого со сила да оди во војска.
И ниту една војна не е рамноправна, колку и да се спремни нашите војници, ако од надвор сакаат да ,изгубиме, тоа и ќе се случи, како што беше во 2001, на пример.
И сеуште не сфатив какви се тие ,,прави мажи,,? Ако знае да пука е ,,прав маж,,?

• Ми се допаѓа
Реакции: LMFAO

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Што е до мене јас не би одел во војска.
Доволна војска беше мојот татко кој се однесуваше со мене уште од мали години се однесуваше како да ми е мајор.
Си ја научив лекцијата.
Единствено за кое што би одел во војска е да испробам повеќе видови на оружје и подобро да научам да ракувам со пиштол.

• Ми се допаѓа
Реакции: The_Mayor and Lady*

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Toа е работа на професионалните војници, и глупаво е да се тера некого со сила да оди во војска.
И ниту една војна не е рамноправна, колку и да се спремни нашите војници, ако од надвор сакаат да ,изгубиме, тоа и ќе се случи, како што беше во 2001, на пример.
И сеуште не сфатив какви се тие ,,прави мажи,,? Ако знае да пука е ,,прав маж,,?
Не е тоа прав маж ама прав маж не бега од одговорности према државата кога се мора.

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Не е тоа прав маж ама прав маж не бега од одговорности према државата кога се мора.

Мора само да се умре.
Како прво има толку многу професионални војници кои што сеуште не се платени или се на минималец.И ако пукне војна и не соберат нас младината ќе не пуштат во први борбени редови и ќе изгинеме како пилци.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Мора само да се умре.
Како прво има толку многу професионални војници кои што сеуште не се платени или се на минималец.И ако пукне војна и не соберат нас младината ќе не пуштат во први борбени редови и ќе изгинеме како пилци.
па затоа дискутираме дали треба да се воведе пак редовната војска,за да не се деси ова
иначе јас не се мешам дали треба да се врати редовната или не,сметам дека си има компетентни лица околу тоа прашање и тие ке решат дали треба или не
ако се прашувам јас дај боже да не затребат никакви војници никогаш,ни редовни ни платени
а околу морањето тоа го напишав пошто прееска дискутиравме што ако државата законски обврзува секој маж да оди војска,тогаш ако се воведе законски ке се мора

TheKitten

Истакнат Член
3 март 2012
528
614
93

Па јас не зборам дали бега или не бега.
Нема потреба од задолжителна војска, глупо размислување е дека без војска ,,мажите не се мажи,,. Таман ги поднаучивме да не глумат мачовци, нема потреба да им се гради карактер преку војска.
Си има професионална војска, кој сака, може да оди.

Не секој може да биде војник, и тоа не е мала работа, уште подискриминирачки е ,,само за мажи,,. Е ако се воведе редовна војска, и мажи и жени треба да одат, зошто би се жртвувале само мажите во војна?

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN and LMFAO

LMFAO

Истакнат Член
8 април 2012
381
301
63
Мора само да се умре.

Не, подобро ќе се самоубијам, отколку некој со сила да ме натера да убивам други луѓе. :x