Неговата апроксимација е... немам коментар. Се прашувам дали воопшто бил присебен, трезен и свесен што заклучил додека го пишувал тоа.
Надолу не се ни замарав да читам. Јасно ми беше што следи.Освен тоа, за оној што верува дека нема случајности, и самото време на извршувањето на злосторот (најголемиот христијански празник) се коси со секаков теистички пристап кон животот – кој и да го сторил тоа, без разлика на нацијата, професијата, возраста или полот – бил АТЕИСТ.
се слагам со тебе....башка ( Семоќниот ) што го викаат...Колумнава вришти...Латас поарна напиша.
Надолу не се ни замарав да читам. Јасно ми беше што следи.
Абе ај молим те. Најголем непријател на една вера е друга вера. Постојаното мерење ташак меѓу верите е факт!
Какви црни Атеисти. Атеистот одбрал да е Атеист токму поради тоа што преку онаквото му дошло од лажно морализирање и воздигање на празнициве од страна на квази религиозна раја што е спремна очи да си исповади во име на Семоќниот, а 80% од истата раја ги нема со прст допрено Светите книги на својот Семоќен.
И токму поради ова, Атеистите ги сметам за подобри и поразумни луѓе.
Ако збориш за колумната кога вреѓа вработен што сечел месо да,и искрено надвор од темава,атеизам мислам дека е премногу дигнат за мои критериуми мислам на Венкоова според мене е додворување на читателите верници зашто тој претходно ја еба работата со една негова претходна колумна и изгуби доста читатели меѓу кои и мене зашт оредовно ги читав неговите колумни.. со оваа колумна се проба да поврат идел од читателите ама си направи појке штета од шо добро...
Да би било секта би требало да има според мене некакви поголеми собирања,ритуали,цврсто да ги следи своите начела,мислам дека тоа го нема тука апоропо дека се атеисти и не веруваат во божества иако имаше во Србија некое нисвно собирање и објаснување што се кои се и така натака има на ју туб може секој да види.За втората реченица зашто црквата е против мислењето на атеистите претпоставувам дека сакаш да прашаш ако има слободна волја не би требало да се лути црквата дали ќе веруваш или не?или атеизмот е некој вид на ( секта ) ??
зошто црквата е против мислењето на атеистите ??