Атеизам (генерална дискусија)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Неговата апроксимација е... немам коментар. Се прашувам дали воопшто бил присебен, трезен и свесен што заклучил додека го пишувал тоа.

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
ова според мене е додворување на читателите верници зашто тој претходно ја еба работата со една негова претходна колумна и изгуби доста читатели меѓу кои и мене зашт оредовно ги читав неговите колумни.. со оваа колумна се проба да поврат идел од читателите ама си направи појке штета од шо добро...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас не сум ги читал неговите претходни колумни поради тоа што не следам вести и не купувам весници. Но ова што го напишал ме остава без коментари.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Колумнава вришти...Латас поарна напиша.
Освен тоа, за оној што верува дека нема случајности, и самото време на извршувањето на злосторот (најголемиот христијански празник) се коси со секаков теистички пристап кон животот – кој и да го сторил тоа, без разлика на нацијата, професијата, возраста или полот – бил АТЕИСТ.
Надолу не се ни замарав да читам. Јасно ми беше што следи.
Абе ај молим те. Најголем непријател на една вера е друга вера. Постојаното мерење ташак меѓу верите е факт!
Какви црни Атеисти. Атеистот одбрал да е Атеист токму поради тоа што преку онаквото му дошло од лажно морализирање и воздигање на празнициве од страна на квази религиозна раја што е спремна очи да си исповади во име на Семоќниот, а 80% од истата раја ги нема со прст допрено Светите книги на својот Семоќен.
И токму поради ова, Атеистите ги сметам за подобри и поразумни луѓе.

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav and Гонзо

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Колумнава вришти...Латас поарна напиша.

Надолу не се ни замарав да читам. Јасно ми беше што следи.
Абе ај молим те. Најголем непријател на една вера е друга вера. Постојаното мерење ташак меѓу верите е факт!
Какви црни Атеисти. Атеистот одбрал да е Атеист токму поради тоа што преку онаквото му дошло од лажно морализирање и воздигање на празнициве од страна на квази религиозна раја што е спремна очи да си исповади во име на Семоќниот, а 80% од истата раја ги нема со прст допрено Светите книги на својот Семоќен.
И токму поради ова, Атеистите ги сметам за подобри и поразумни луѓе.
се слагам со тебе....башка ( Семоќниот ) што го викаат...
нема никави докази дека постоел

Behemoth

Полноправен Член
8 мај 2012
30
14
8
ова според мене е додворување на читателите верници зашто тој претходно ја еба работата со една негова претходна колумна и изгуби доста читатели меѓу кои и мене зашт оредовно ги читав неговите колумни.. со оваа колумна се проба да поврат идел од читателите ама си направи појке штета од шо добро...
Ако збориш за колумната кога вреѓа вработен што сечел месо да,и искрено надвор од темава,атеизам мислам дека е премногу дигнат за мои критериуми мислам на Венко

• Ми се допаѓа
Реакции: Jackal

Behemoth

Полноправен Член
8 мај 2012
30
14
8
или атеизмот е некој вид на ( секта ) ??
зошто црквата е против мислењето на атеистите ?? :)
Да би било секта би требало да има според мене некакви поголеми собирања,ритуали,цврсто да ги следи своите начела,мислам дека тоа го нема тука апоропо дека се атеисти и не веруваат во божества иако имаше во Србија некое нисвно собирање и објаснување што се кои се и така натака има на ју туб може секој да види.За втората реченица зашто црквата е против мислењето на атеистите претпоставувам дека сакаш да прашаш ако има слободна волја не би требало да се лути црквата дали ќе веруваш или не?

alekjov1234

Староседелец
3 август 2012
138
48
1,028
Како мал моите секогаш ме учеле да верувам во бога, дека се е негова воља дека се се случува како што предвидел тој да биде. Баш оваквите мислења ме натераа да станам атеист, и до ден денес го имам истото мислење. Можеби банално е да се зборува со верник околу ова, бидејќи тешко сфаќаат дека секој има право сам да си го определува животот и мислењата, но тоа е тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: TIGERWOMAN31SK

TIGERWOMAN31SK

Истакнат Член
3 јули 2012
822
697
93
и мене ме учеле да верувам ама сега сум свој човек и сум се определила да не верувам и не празнувам баш ништо,дури смешни ми се празнициве и нелогични.и демек се чудат како може ова или она да не веруваш па традиција е па држ недај.абе ај олабавете ме.

• Ми се допаѓа
Реакции: emzzy