Прашања?!

Статус
Затворена за нови мислења.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
За да се избегнат недоразбирања во иднина, правилото под број 5. е допрецизирано:

5. Официјален јазик на „Црнобело форум“ е македонскиот. Тoа значи дека сите постови и потписи мора да бидат исклучиво на овој јазик. Толеранција може да има само кога се поставува текст напишан на јазик сличен на македонскиот, но само ако тој текст е со намера да се развие дискусија и доколку не е тенденциозно насочен против форумот и против македонската култура, историја и традиции. Секое непочитување на ова правило, веднаш повлекува времено или трајно отстранување од форумот.
На „Црнобело форум“ задолжително е користење на кириличното писмо.

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Тхат меанс ње неед то њрите Енглисх ин Цѕриллиц ? :eek:
Многу мудро, ама со тоа го кршиш па претходното правило:

5. Официјален јазик на „Црнобело форум“ е македонскиот. Тoа значи дека сите постови и потписи мора да бидат исклучиво на овој јазик.

;)

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Прашање (оф-топик) дали навистина верувате дека некој има 6 години форумско искуство само поради тоа што пред околу 6 години се појавиле првите форуми во Македонија ?
Прашање (ин-топик) зошто се толерира и сеушто немам забележано член со забрана на пристап (баниран на определено/перма) ?
Во ред е сета мирољубливост и отворени сваќање дека не се сите исти но до кога прераснувањата од вонаби фејмос во трол лвл1 (со жевеење во дупките на правилата) па после од лвл1 во трол лвл2 (барање корисничките имиња да се кирилични :фацепалм: ) ќе се толерираат и креваат тензија кога за саат - два полни 30-40 мислења секое со највисоко ниво ја тензија и покачен тон.

пс: Бидеќи ме спомнуваш лично тогаш слободно кажи колку пати си попил бан на сите тие македонски форуми поради не форумџиски бонтон. Лекот за таквите како тебе е едноставен на вБ форум, XF не сум работел и не знам но ова беше таму.

Одиш на членскио профил, имаш поле санкции , клик на него и се отвора ова > селектираш / копираш / пишуваш и испрати на крај. Ко преживи причаче...

kazni.jpg

Знам дека со самово ова мое мислење прекршувам бар 5 правила на црно бело и најмалку уште 5 форумџиски принципи на живеење но од Ике/Чак/Опасна/Анти... блогери/ФБ групи/ смачено ми е и прокет да е тој ретард што измисли компјутер се секое дете. А бе стави таму 5-6 илјади евра компјутер па ако платиш нема да го користиш за тролање над туѓ труд.
Модератори/админи слободно санкционирајте ме по ваша желба, во живот не сум добил ништо повеќе од предупредување за промашен форум и постирање забранет линк но за се има прв пат но ваквите тролови ги нервираат сите а живеат као глувци во форумските дупки кои полека се подполнуваат па немаќи место за живеење пробуваат да стекнат публицитет и привлечат внимание. Е па драма квин полека но сигурно ќе си останеш само со листата на пријателчина со слични афинитети и одфрлени од сите форуми како најглупи мифки на интернет опшеството !!!
Благодарам и пријатно.

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Како се трга тоа да не пишува која категорија ја разгледувам?

Статус
Затворена за нови мислења.