Значи ако на Петко или на кој било лик му почине/загине семејството треба и тој да се самоубие?
Интересно....
Интересно....
значи кога ќе имаш семејство тогаш нема да се самоубиш што е разлика тогаш татко ти помалку ќе го сакаш ??? и како можеш да размислуваш за тоа кога имаш само 18 год како што видов ?Еве јас да си кажам за мене, ако татко ми недај боже умре пред јас да си створам семејство, јас тоа нема да можам да го издржам, го сакам повеќе од се него, тој ми е се, без него животот не можам да си го замислам. Тогаш дефинитивно ќе се самоубијам и јас, нема да чекам ни секунда тоа јас нема да можам да го поднесам во никоја ситуација, не сум до толку храбра за да можам да го поднесам и тоа
значи кога ќе имаш семејство тогаш нема да се самоубиш што е разлика тогаш татко ти помалку ќе го сакаш ??? и како можеш да размислуваш за тоа кога имаш само 18 год како што видов ?
Слободно можете сите да ми се обраќате со Бобо.Така можам, едноставно тогаш ќе живеам за децата, тие ќе ми се се, нема тогаш татко ми да ми биде толку битен, и тој самиот ми го има кажувано тоа... и јас само реков дека ако се случи тоа и дека во потполност се согласувам со госпот, ма нема да може ни најдобриот психијатар во светот да ме спаси ако недај боже се деси такво нешто или пак како што кажа тој целото семејство да ти умре...
Не велам дека не може да продолжи да живее, но неговиот живот би бил измачување зарем не? Секој ден ќе мисли на несреќниот момент, ќе мисли на животот кој го познавал пред тој момент, ќе мисли на можностите за иднината на неговите деца итн. И зарем човек во таква состојба би бил способен да живее живот?а зошто овој лик од примерот да неможе да продолжи да живее, зарем луѓето што ги изгубиле семејствата нетреба да имаат друштво и како би го околината гледала ??? примеров е без везе а и да имам само слушнато и прочитано за самоубиство ама пак ти некажа кои се тие толку нерешливи проблеми што единствена алтернатива е самоубиството
Јас само наведов една релевантна причина за самоубиство, не ограничив дека ако некому загине семејство треба да се самоубие. Тоа ти го кажа.Значи ако на Петко или на кој било лик му почине/загине семејството треба и тој да се самоубие?
Интересно....
Добро, не ограничи, но самоубиството го посочи како логичен избор.Јас само наведов една релевантна причина за самоубиство, не ограничив дека ако некому загине семејство треба да се самоубие. Тоа ти го кажа.
Мој став, мое мислење е дека самоубиството во ниту еден единствен случај не е логичен избор!Дали на Петко пологичен избор му е самоубиството отколку животот исполнет со страдања и психички падови?
тапа муабет е ова. Вака до бескрај ќе одиме и никој нема да попушти.