Токму тоа е делот што не го сакам - и да не работиш, можеш да преживееш. Мразам лешинари. Секој мора да работи, и да заработува, а не некој друг да му ја мисли. Од тој аспект, барам и државата да обезбеди образование и работни места.
Не може некој да не сака да се образува, да не сака да работи, и пристојно да живее. Не сум согласна.
И денес можеме каде сакаме без виза да одиме, низ цела Европа. Безбедноста на какво ниво и да била, заврши трагично.
Јас сакам општество кое ти нуди предизвици, кое те тера да се бориш, зошто ако не се бориш ќе пропаднеш. За мене животот е борба, а не живеам, зошто ме родиле. И не жалам никого, секој треба да се запоти за да заработи.
И не може извршен директор и чистачка да одат на исто место на одмор. Зошто тогаш извршниот директор би преземал толку голема одговорност за себе?
Понатаму, сум слушала од постарите ,,ние сме југословени,,. Не, ние не сме, ниту сме биле југословени. Македонци, кои живееле во федерација Југославија. Мразам одродници, мразам Македонци кои се чувствуваат како било што друго, освен Македонци.
Во никој случај не поддржувам никаков облик на социјална држава, јас сепак сум за пазарна економија.