Сакам да кажам/Сакам да прашам

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
ф
Уопште не сакав да отиде муабетот во тој правец. Мене ми е сето тоа јасно и без упатување на зборови кои некого ќе навредат. Не ми беше целта провокација. Целта ми беше дискусија.
Подобро да не се петљам натаму, само ти кажувам какво искуство добивме ние што им се умешавме у божји муабети.
 
Последна промена:

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Околу ова со дискусииве... не дека еднаш сме го верглале, али I'll just leave this here.
Леле, морам од душа да си ги симнам овие.
Непребол теми: Слики и видеа од аквариум, Секс у троја, Вагината - клуч за сите врати, Полат Алемдар - Никола Груевски сличности... :frantic
Рисајкл бин е ризница, мајке ми!
Муабетот ми е, дури и на овие теми имаше „дискусија“ страни и страни, ама и двете страни знаевме да се справиме со тоа, па и да се изнасмееме. Ако се зајадеш, немаш право да очекуваш да те галат, а пријави скоро и да немаше. Раја не заминуваше пошто некој не им се сложил со мислењето, ама еден штом ја почне таа политика, нема назад. Сега веднаш фрчат пријави, па не личело... епа, нема и јаре и паре.
Леги, врати се! (brokenheart)
 

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Дечки сакам да ве прашам дали имате некакви информации или познвање за Lions Club Македонија? (не го прашувам чичко Гугл,туку вас)
 

BadBoy007

Активен Член
26 септември 2016
209
166
43
Дечки сакам да ве прашам дали имате некакви информации или познвање за Lions Club Македонија? (не го прашувам чичко Гугл,туку вас)
Мислиш на ова https://lions.mk ?

Појма немам, ама ете и јас се заинтересирав па сега гледам на нивниот сајт што и како прават. Ако има некој first-hand инфо нека пише.
 

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
  • Ми се допаѓа
Реакции: BadBoy007

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нацистите, крајно зла но и на свој начин забавна раја, имале своја религија во зачеток под водство на разни лудаци од СС а еден од централните моменти бил собирање на свештеници на новата религија во замокот во Вевелсбург и обожавање на Црното Сонце (шварце зоне). Пошто и свастиката ја свртиле наопаку за да се разликува од онаа индиската така и обожавање на нормалново сонце им било соу ласт милениа па си рекле ај да ја обожаваме црната дупка околу која се врти нашата галаксија, антиматеријата, па према тоа Црно Сонце.

Какви лудаци :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Забранет сообраќај за тешки товарни возила преку стража и пресека ?!
Дали институциите или некој друг фактор е без капацитет или координација за да се исчисти тој дел ,а и Велешко брдо исто така , која е филозофијата тука ? ја нема ..
Која е процедурата да си вртат 4-5 возила за чистење и фрлање сол, која е ??
Колку финансиски средства се потребни , сигурно 400.000 евра не се , ако не дај ние ќе присобереме за гориво и сол па нека си ја вршат работата , мислам дека ова е за греота да не може или да не се сака да се пуштат на терен константно да се чисти ,има изговор ли или нема ,ова само кај нас во државичево го има , еден дел од неколку километри кај што е нај неопходно да се среди не може ,а па што да се каже за другото , незнам што е проблематиката стварно , сега ми кажаа накај Петровец автопатот цел со снег ,кола нема поминато , па тоа говори се . (facepalm)
 

Falanga

Истакнат Член
10 април 2016
350
293
173
43
интелигентен момак си ти па ќе сфатиш.

Надвор врне како лудо, 24 часа не престанува. Стража е сериозна планина, таму врне уште бетер. Солта има ефект до -5 степени а ваму е бајаги пониско. Тоа од ааспект на метеорологија. Од аспект на патнички возила нема никаков проблем, проодно е и безбедно за со зимски гуми, патем исчистено. Од аспект на товарни возила се комплицира ситуацијата малце. Прво, товарно возило тежи до 40 тона, тоа е сериозна тежина која мора да ја компензираат погонските тркала. и покрај тоа што има двојни тркала на оската, камиод од 40 тона шлајфува и летно време на мокро а камо ли зимно време на снег и натапкан мраз кој ни сол и рало не го копа. Понатаму приколките на шлеперите имаат поголема аголна брзина и на лизгаво далеку повеќе дрифтаат по остри кривини. И на крајот разните полиси за осигурување на товар важат само при различни временски услови. кога ќе направиш cost/benefit анализа подобро е да нема промет со тешки товарни возила при такви услови отколку да има. И на крајот од логистички аспект, јебига, тоа е тоа, Македонија. Но не е така страшна состојбата бидејќи во вакви услови на германски аутобан имаш исти услови. Пред кратко време се вратив од чешка по снежни услови целиот пат. На крај краева, држава до 40% од БДП у сива економија, 35% невработеност, традиционално негативен трговски биланс, 25% од популацијата е рак на рана, те јебе Србија, те јебе Бугарија, те јебе грција, те јебе Албанија, те јебе Европа, Америка, Русија и кој уште не. Луѓе се движат по лизгалишта без сличуги, паѓаат и кршат екстремитети, некој си планински премин за тешки товарни возила (пази не сите товарни возила, нема да возиш шлепер од 40 тона, ќе возиш 4 пати камионче со интегрирана оска од по 10 тона) не е баш приоритет да тропшиме десетнаесе милиони долари на чистење за две недели. Ќе се стопи ебаго.

Чуму толку потресувања? малце кроце.
 

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Deset zapovijedi indijanaca

1. Odnosi se prema Zemlji i svim živim bićima na njoj s poštovanjem! (Zaoštri pogled.)

2. Budi u neprestanoj vezi s Velikim Duhom! (Slušaj unutarnji glas.)

3. Cijeni svoje bližnje! (Budi vrijedan poštovanja.)

4. Surađuj za dobrobit čovječanstva! (Pridonosi onime u čemu si najbolji.)

5. Pomaži u svakoj prilici! (Bolje je pomagati više nego manje.)

6. Čini ono u što si siguran da je dobro! (Misli prije nego što djeluješ.)

7. Brini o ravnoteži duha i tijela!

8. Uloži dio napora u "više dobro"! (Pokušaj molitvom.)

9. Budi iskren! (Prema drugima i prema sebi.)

10. Preuzmi punu odgovornost za svoja djela. (Ne krivi druge.)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: malo and BioTrpe