Чет муабети (ти реков-ми рече)

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Мнoгу сиглaсувaњa и лaјкoви гледaм ВO ПOСЛЕДНИТЕ ПOСТOВИ НА ТЕМАВА
Ај дoн лaјк ит :(

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec and Struggler

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
@Altaïr ова ти како стечаец некој , каде го гледаш срамот ??
Ти се срамиш од тоа кај си роден без разлика не се , срам ти е што си Македонец последниве 10 години ?
Ова коментаров некако ноншалантно го кажа , или и ти си од оние кој ја сакаат туѓина или да не работиш за грчката ( циганската ) кауза Македонија и Македонците да ги снема ? :^)(facepalm)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Altaïr ова ти како стечаец некој , каде го гледаш срамот ??
Ти се срамиш од тоа кај си роден без разлика не се , срам ти е што си Македонец последниве 10 години ?
Ова коментаров некако ноншалантно го кажа , или и ти си од оние кој ја сакаат туѓина или да не работиш за грчката ( циганската ) кауза Македонија и Македонците да ги снема ? :^)(facepalm)
Срам ми е да, кога ќе отидам во некоја европска земја и кога ќе видам како се однесуваат луѓето тогаш срам ми е да кажам дека сум од Македонија. Не само од Македонија, срамно е да кажеш и дека си Србин, Грк, или со еден збор срамно е да кажеш дека си Балканец. Добро еве можеби Словенците се така подобри од другите, ама тие и од порано биле такви, европски, во последниве години и Хрватите одат натаму гледам. Во другите држави живее дно од народ, Европскиот шлајм кој никој не го сака, служи за чистење Германски и Швајцарски тоалети, и за работа на црно во Белгија.
Не само што ќе се срамам, туку не се ни гордеам што сум дел од народ кој не кажал свое мислење веќе долго време и кој дозволил да го владеат Турци пола век. Види само како се однесуваат со туристи тука и ќе ти стане јасно каков народ живее тука, исто така види како се однесуваат Македонци кога ќе отидат на одмор, ама не во Грција. За одењето во Грција да не правам муабет, цела година се прават јаки и се маваат во гради дека се патриотишта, а на крај оп на грчки плажи исполегнале. Да се гордеам дека сум дел од тоа? Не фала.

• Ми се допаѓа
Реакции: Beauty&Beast

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Види тоа е индивидуално што го кажуваш ти , незнам со некој како се понашаат во странство , јас знам дека балканците доминираат во повеќето држави , бизниси од секаков вид , мафија која се претура со пари и е папа надвор од мк , а јас и ти може да си збориме тука се и сешто , тоа што некој поединци им лепат налепници на колите кога ќе влезат кај Циганите тоа е нивни проблем ,али еве јас лично тоа не сум го дозволил и бев вратен од граница ,со мал инцидент како што љубам јас ,а ретко кој има ГАЗ да го направи , па затоа и име ќе ни сменат од таквите ...
Јас одсекогаш сум се гордеел и кај и да одам си кажувам од кај сум и не сум имал некој мрштења или нез што ,баш онака ок и нормално се доживувало тоа ..
Освен тој инцидент на граница имав во Атина во 2012 на бензиска пумпа , жена една работеше ,беше дебела како хладњача камион , и почна да мрчи Скопје Скопје и јас и викам дека скоро 60 % од Грција е Македонска територија , оваа кравава збесна , јас вакви моменти сакам каде што има јавно надавање , наполни и платив и си отидов ,а таа уште си збореше, незнам не можам такви неправди да трпам , фала богу не сум се нашол во ептен лоша ситуација ,али искрено нема криво да ми биде , со сево ова сакам да кажам дека сами треба тоа што е наше да не го премолчиме ,за разлика од некој квази Македонци во у... ги е... , што се палат на Српски песни кај Драган Вучич и што кога во Грција ќе им нагласат циганите дека се од Скопје истите трепкајќи со очињата тоа го прифаќаат , кога ќе бидат во комуникација со Србин или Хрват небитно тие се прилагодуваат на нивен јазик , тоа е за греота искрено , сам да си се поплукаш е тоа не го разбирам , незнам за тебе не навлагам ,може си гневен нешто ,ама сите имаме проблеми кој се секојдневие во секоја држава , па ајде секој треба да се откаже од сопствената ?
Корените од кај ти се мислам дека не треба да забораваме никогаш ,мислам дека сум повеќе од прав

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Види тоа е индивидуално што го кажуваш ти , незнам со некој како се понашаат во странство , јас знам дека балканците доминираат во повеќето држави , бизниси од секаков вид , мафија која се претура со пари и е папа надвор од мк , а јас и ти може да си збориме тука се и сешто , тоа што некој поединци им лепат налепници на колите кога ќе влезат кај Циганите тоа е нивни проблем ,али еве јас лично тоа не сум го дозволил и бев вратен од граница ,со мал инцидент како што љубам јас ,а ретко кој има ГАЗ да го направи , па затоа и име ќе ни сменат од таквите ...
Јас одсекогаш сум се гордеел и кај и да одам си кажувам од кај сум и не сум имал некој мрштења или нез што ,баш онака ок и нормално се доживувало тоа ..
Освен тој инцидент на граница имав во Атина во 2012 на бензиска пумпа , жена една работеше ,беше дебела како хладњача камион , и почна да мрчи Скопје Скопје и јас и викам дека скоро 60 % од Грција е Македонска територија , оваа кравава збесна , јас вакви моменти сакам каде што има јавно надавање , наполни и платив и си отидов ,а таа уште си збореше, незнам не можам такви неправди да трпам , фала богу не сум се нашол во ептен лоша ситуација ,али искрено нема криво да ми биде , со сево ова сакам да кажам дека сами треба тоа што е наше да не го премолчиме ,за разлика од некој квази Македонци во у... ги е... , што се палат на Српски песни кај Драган Вучич и што кога во Грција ќе им нагласат циганите дека се од Скопје истите трепкајќи со очињата тоа го прифаќаат , кога ќе бидат во комуникација со Србин или Хрват небитно тие се прилагодуваат на нивен јазик , тоа е за греота искрено , сам да си се поплукаш е тоа не го разбирам , незнам за тебе не навлагам ,може си гневен нешто ,ама сите имаме проблеми кој се секојдневие во секоја држава , па ајде секој треба да се откаже од сопствената ?
Корените од кај ти се мислам дека не треба да забораваме никогаш ,мислам дека сум повеќе од прав

А на што се гордееш поточно, може да наброиш пет, немора ете три позитивни ствари поради кои се гордееш?

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Како прво секој се гордее на својата држава , во таа е роден имал детство ,а сето останато сочинува да го кажеш тоа горд , може да се и ситници може и големи работи кај кого како , некој се жртвувал за да денес се викаш Македонец ,а тоа јас го ценам и е една работа на која сум горд и мислам дека е повеќе од доволна , а ако не можеш да се прокнижиш во Македонија тогаш може ќе ти биде по пријатно негде надвор , секој за себе , може па сакате Грција и Србија да се граничат незнам .

Што е потребно по твое тс идеално за да бидеш барем малце горд ?

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
За да бидат тие горди,потребно им е повторно истата нивна банда да се вратат,и повторно да се изнаграбат како оние гладните кучиња и тогаш ќе бидат горди,не гледаш ли?

• Ми се допаѓа
Реакции: Mnogo Bitno

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Како прво секој се гордее на својата држава , во таа е роден имал детство ,а сето останато сочинува да го кажеш тоа горд , може да се и ситници може и големи работи кај кого како , некој се жртвувал за да денес се викаш Македонец ,а тоа јас го ценам и е една работа на која сум горд и мислам дека е повеќе од доволна , а ако не можеш да се прокнижиш во Македонија тогаш може ќе ти биде по пријатно негде надвор , секој за себе , може па сакате Грција и Србија да се граничат незнам .

Што е потребно по твое тс идеално за да бидеш барем малце горд ?
Идентитетот, посебно оној верскиот/националниот е многу опасен и лизгав терен, лесен за манипулација на големи маси.
Не викам дека е лошо да се биде горд на нешто, но кога би бирал (а секогаш постои избор, не?) би одбрал на нешто што е почовечно.
Барем според мене оди тоа така.

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
За да бидат тие горди,потребно им е повторно истата нивна банда да се вратат,и повторно да се изнаграбат како оние гладните кучиња и тогаш ќе бидат горди,не гледаш ли?
Имa и тaкви шo не припaѓaaт у ниеднa бaндa, прaшaј ги тие кaкo им е

Нa шo дa бидaт гoрди?
Нa тoa шo некoј фикус си гo лaди у aдминистрaцијa пoшo пoсетувaл штaбoви и уште плaтил зa дa гo врaбoтaт?
Нa тoa шo у привaтни фирми бaрaaт книшки и пaри зa дa се врaбoтиш?

Нa тoa штo институции и кoмисии кoи се прoтив дискриминaцијa пoстoјaт фиктивнo и ги вoдaт нaјгoлемите дискриминaтoри кoи те дискриминирaaт пoшo не те зaнимaaт пaртии и aкo прoтестирaш пo дифoлт си oд другиве?
И глупo е дa прoдoлжaм дa нaбрoјувaм...

Последна промена: