Мнoгу сиглaсувaњa и лaјкoви гледaм ВO ПOСЛЕДНИТЕ ПOСТOВИ НА ТЕМАВА
Ај дoн лaјк ит
Ај дoн лaјк ит
Последна промена:
Срам ми е да, кога ќе отидам во некоја европска земја и кога ќе видам како се однесуваат луѓето тогаш срам ми е да кажам дека сум од Македонија. Не само од Македонија, срамно е да кажеш и дека си Србин, Грк, или со еден збор срамно е да кажеш дека си Балканец. Добро еве можеби Словенците се така подобри од другите, ама тие и од порано биле такви, европски, во последниве години и Хрватите одат натаму гледам. Во другите држави живее дно од народ, Европскиот шлајм кој никој не го сака, служи за чистење Германски и Швајцарски тоалети, и за работа на црно во Белгија.@Altaïr ова ти како стечаец некој , каде го гледаш срамот ??
Ти се срамиш од тоа кај си роден без разлика не се , срам ти е што си Македонец последниве 10 години ?
Ова коментаров некако ноншалантно го кажа , или и ти си од оние кој ја сакаат туѓина или да не работиш за грчката ( циганската ) кауза Македонија и Македонците да ги снема ?
Види тоа е индивидуално што го кажуваш ти , незнам со некој како се понашаат во странство , јас знам дека балканците доминираат во повеќето држави , бизниси од секаков вид , мафија која се претура со пари и е папа надвор од мк , а јас и ти може да си збориме тука се и сешто , тоа што некој поединци им лепат налепници на колите кога ќе влезат кај Циганите тоа е нивни проблем ,али еве јас лично тоа не сум го дозволил и бев вратен од граница ,со мал инцидент како што љубам јас ,а ретко кој има ГАЗ да го направи , па затоа и име ќе ни сменат од таквите ...
Јас одсекогаш сум се гордеел и кај и да одам си кажувам од кај сум и не сум имал некој мрштења или нез што ,баш онака ок и нормално се доживувало тоа ..
Освен тој инцидент на граница имав во Атина во 2012 на бензиска пумпа , жена една работеше ,беше дебела како хладњача камион , и почна да мрчи Скопје Скопје и јас и викам дека скоро 60 % од Грција е Македонска територија , оваа кравава збесна , јас вакви моменти сакам каде што има јавно надавање , наполни и платив и си отидов ,а таа уште си збореше, незнам не можам такви неправди да трпам , фала богу не сум се нашол во ептен лоша ситуација ,али искрено нема криво да ми биде , со сево ова сакам да кажам дека сами треба тоа што е наше да не го премолчиме ,за разлика од некој квази Македонци во у... ги е... , што се палат на Српски песни кај Драган Вучич и што кога во Грција ќе им нагласат циганите дека се од Скопје истите трепкајќи со очињата тоа го прифаќаат , кога ќе бидат во комуникација со Србин или Хрват небитно тие се прилагодуваат на нивен јазик , тоа е за греота искрено , сам да си се поплукаш е тоа не го разбирам , незнам за тебе не навлагам ,може си гневен нешто ,ама сите имаме проблеми кој се секојдневие во секоја држава , па ајде секој треба да се откаже од сопствената ?
Корените од кај ти се мислам дека не треба да забораваме никогаш ,мислам дека сум повеќе од прав
Идентитетот, посебно оној верскиот/националниот е многу опасен и лизгав терен, лесен за манипулација на големи маси.Како прво секој се гордее на својата држава , во таа е роден имал детство ,а сето останато сочинува да го кажеш тоа горд , може да се и ситници може и големи работи кај кого како , некој се жртвувал за да денес се викаш Македонец ,а тоа јас го ценам и е една работа на која сум горд и мислам дека е повеќе од доволна , а ако не можеш да се прокнижиш во Македонија тогаш може ќе ти биде по пријатно негде надвор , секој за себе , може па сакате Грција и Србија да се граничат незнам .
Што е потребно по твое тс идеално за да бидеш барем малце горд ?
Имa и тaкви шo не припaѓaaт у ниеднa бaндa, прaшaј ги тие кaкo им еЗа да бидат тие горди,потребно им е повторно истата нивна банда да се вратат,и повторно да се изнаграбат како оние гладните кучиња и тогаш ќе бидат горди,не гледаш ли?