Имаше пред некој ден на тв старец прелажал дете со 30 денари и го злоставувал е значи со секира треба да им се цакнат главите на таквите пореметени..
Колку само врска нема ова.Сето е веќе регулирано!
ВАКА ОДИ КАЗНАТА ЗА НИВ ВО ПРАКСА....
Законскиот систем тоа прекрасно си го опфаќа. Му се пресудува затвор. Педофилите стално „слетуваат“ во голем државен затвор, за што има и причина.
„Големците“ на затворот, најголемите криминалци (трговија со тешки милиони, дроги и слично) кои се сместени таму и имаат најголем авторитет во затворот, не дозволуваат такви лишки (некои манијаци проблематични, педофили, ситни болни мозоци) да го црнат лицето на тие криминалните кругови во затворите.
Па така,си го праќаат најперверзните послушници „да му приредат пречек“ на г-дин Педо... ИИи... така ... тие го пречекуваат едно месец дена на сите најболни и најперверзни начини што можат да му изнатекнат...6 Месеци затворска казна се доволни, пошто ретко кој успева да ја издржи тортурата подолго од 2 месеци.
И после се самоубиваат. Илиии...којзнае... можеби некој го насетил дека сака да се самоубие, па му помогнал од сесрце...
Но, секако, ништо не ја враќа среќата на тоа дете повеќе, но колку - толку тоа лишките си добиваат за заслугите!
Само да спомнам, муабетов не го зборам од памет туку беше тема на разговор со правник кој ова го знае дека се случува во пракса.
А твојот логичен одговор зошто се самоубиваат педофилите во затвор за 2-3 месеци...???Колку само врска нема ова.
Има подобар начин како да се казнат, тој што го кажа ти е многу брз и од солната киселина одма ќе умрат. Има нешто подобро.Не знам колку чувте/прочитавте, ама откриле некоја мрежа за родители-педофили кои си ги злоставувале сопствените деца и каде, за да влезеш во мрежата, треба да споделиш слика/видео каде вршиш обљуба врз сопственото дете, па потоа си споделувале слики и совети!
Мрежата имала над 3000 членови! Што фино...
Вилицата мислам дека ми падна. Кога родител, кој треба да го заштити детето, му го прави најлошото, не знам што останува за другиве.
Не смртна казна...овие да се одерат, да се потопат во солна киселина така одерени, па да се фрлат на животнине во Африка.
Што болни замисли имам па и јас, ама ме наежи. Одвратно.
Не речи двапати. По азискиве села имам читано дека се практикуваат некои такви методи кога ќе се фати педофил - кастрација на суво и со 'рѓави предмети, ама па таму владее и легална продажба на малолетници за брак со старци, па оди најди логика.Има подобар начин како да се казнат, тој што го кажа ти е многу брз и од солната киселина одма ќе умрат. Има нешто подобро.
Пример, се врзува "човекот" за стол и се зема голем стаорец и се става во кофа, кофата му се става на стомак на тој што е врзан и се загрева, полека. Стаорецот сакајќи да избега од оганот ќе почне да му копа во стомакот, мислејќи дека тоа е излезот. После неколку минути се одврзува "човекот" и тогаш може или да се одере како што кажа, или има една направа се вика head crusher, му се врзува главата на тоа и полека му ја правиш сол, нема ни влакно да остане.
После ова мислиш ќе им текне на други да прават вака? Не верувам.
Какво камшикување, мене ме камшикуваа дома кога немаше да бидам мирен, ништо не е тоа. Само бесилка на сред плоштад, ништо друго.На камшикување да ги носат или на каменување