Смртна казна за педофили

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
непишано правило сегде у свет и кај нас е дека у затвор педофилот ќе го јаде опасно од цимерите. Тоа е единствен криминал кој ни самите затвореници не го толерираат, ок е да убивал, крадел, силувал и не знам што сите се за такви работи таму ама на педофилот црно му се пишува. Е сеа пошто кај нас смртна казна нема, а највисока е 20години или доживотна, мислам дека е паметно да се направи нешто ко у Полска ( а и други земји почнуваат да го имплементираат тоа). Кога по судски пат ќе се докаже вината на педофилот му се даваат две опции: или најстрога казна (доживотна) или хемиска кастрација и тогаш е free of charge. Ова второво е боље, пошто секад постои опција да избега, да биде помилуван и слично. А со хемиска кастрација ем не е на терет на државата, ем не праи гужва у преполните затвори и башка е безопасен. Тогаш сексуалниот нагон му е еднаков на нула па комотно може да се посвети на филозофија уметност или нешто такво :d

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and Emma.T

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
Во Република Македонија не може да се изрече смртна казна по ниту еден основ. Иако за многу кривични дела како и педофилијата многумнина се согласуваат на смртна казна , според мене смртната казна се коси со сите морални и основни човекови права. Токму поради тоа е и забранета кај нас, иако во многу други земји сеуште се практикува. За чинителите на кривични дела постојат органите за прогон и за правда. Затворската казна е едно од решенијата за лице кое направило кривично дело. Е сега за педофилите....страшна е темната бројка кај овие чинители на грозоморни дела . Темната бројка се движи од прилика 1-10 (еден откриен на десет неоткриени педофили). Тука е најголемиот проблем во врска со педофилијата. Друго , во изминатите неколку години педофилијата како да беше на секое ќоше во нашата мала земја. Наеднаш почнавме да разработуваме анализи , трудови и да бараме медицински објаснувања за овој вид на сторители. Дојдовме до сознанија дека и во минатото сексуалното малтерирање на малолетни лица (деца) и родоскрвавењетоа било многу често и за жал претежно криено од самите деца и родителите и блиските на децата. За жал конзервативноста и зачувувањето на честа на фамилиите била многу поважна од траумите и психолошко-физичките последици кај жртвата. Од тука најбитен начин на справување со педофилија е институционално запознавање на децата со овие поими, разговори со нив и со нивните родители, голема ангажираност на социјалните работници, психолози и лица компетентни за оваа област. Поголемо ангажирање на органите за прогон , но и морам да напоменам подобро запознавање на болеста на сторителите. Бидејќи сме мала земја некако толку многу е зачестена педофилијата што мора да се превземат превентивни чекори за безбедност на нашите деца. Се надевам во иднина оваа бројка да биде контролирана.

Believe

Активен Член
30 јануари 2013
108
141
43
Смртна казна во никој случај за нив :)

Кога мене би ме прашал што за нив јас би рекол секојдневна тортура со различни и најболни методи но до таа граница да не може да умре а да посака да биде во истиот момент мртов (punch) За да сфати што значи некому да му го уништиш најубавиот период од деството ...

• Ми се допаѓа
Реакции: 84 sk_Y ^_- and maarrkooo

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
Јас сум ЗА смртна казна.
Доживотен затвор, ма дај те молам. Жив е, ќе јаде, ќе пие, ќе спие, ќе сонува. Гледа сонце, може да чита книги...
Не. Убиј го и реши се од него засекогаш. Не туку ги полни затворите со педофили, ладнокрвни и сериски убијци.
Па после, пу пу не важи, ама он не е педофил, он имал траума од детството, па со милион жалбички и добро однесување, ете ти го - 6 месеци во лудница, и потоа пак дома. Магепсан круг.
Смртна казна под итно во оваа држава, ќе потпишам со двете раце. Нема милост за таквите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi

Sesil

Староседелец
20 февруари 2012
300
230
1,043
Смртна можда не, али доживотна затворска казна во самица да, и 2-3 пати дневно да му пуштаат по некој да ги силува, чисто да осетат што направиле.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
  • Народен суд, јавно судење на плоштад. Толпата одлучува.
  • Кастрација
  • работен камп, кршење камења на секакви временски услови
Секако доколку се докаже со цврсти докази.

• Ми се допаѓа
Реакции: Yvette and violetmoon

Violet

Полноправен Член
2 март 2014
32
40
18
40
рајска градина
Страшно да се има деца со педофили на улица и интернет. лесно е да ги осудиме на било што но тоа нема да ги сопре нефатените нажалост, сепак би оправдала хемиска кастрација и затвор зошто таков чин не смее да мине неказнет!!

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Онј пут пишувасмо некои проекти за разан криминал мој другар за педофилију беше напишаја: ,, Треба да ги палиме на проштадот. Треба да ги оставиме да горат 3-4 дена".

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Не заслужуваат смртна казна, не е фер така лесно да се извлечат тие луѓе, доживотно треба да се мачат на истиот начин како што ги злоупотребуваат децата. А оние што си ги злоупотребуваат (сексуално) сопствените деца е за нив би дала смртна казна и тоа на лице место кога ќе бидат фатени, такви психопати не заслужуваат да живеат.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

МалиСашко

Истакнат Член
12 јануари 2014
466
347
173
31
домче
Сето е веќе регулирано!
ВАКА ОДИ КАЗНАТА ЗА НИВ ВО ПРАКСА....

Законскиот систем тоа прекрасно си го опфаќа. Му се пресудува затвор. Педофилите стално „слетуваат“ во голем државен затвор, за што има и причина.
„Големците“ на затворот, најголемите криминалци (трговија со тешки милиони, дроги и слично) кои се сместени таму и имаат најголем авторитет во затворот, не дозволуваат такви лишки (некои манијаци проблематични, педофили, ситни болни мозоци) да го црнат лицето на тие криминалните кругови во затворите.
Па така,си го праќаат најперверзните послушници „да му приредат пречек“ на г-дин Педо... ИИи... така ... тие го пречекуваат едно месец дена на сите најболни и најперверзни начини што можат да му изнатекнат...6 Месеци затворска казна се доволни, пошто ретко кој успева да ја издржи тортурата подолго од 2 месеци.
И после се самоубиваат. Илиии...којзнае... можеби некој го насетил дека сака да се самоубие, па му помогнал од сесрце...(think):giggle
Но, секако, ништо не ја враќа среќата на тоа дете повеќе, но колку - толку тоа лишките си добиваат за заслугите!
Само да спомнам, муабетов не го зборам од памет туку беше тема на разговор со правник кој ова го знае дека се случува во пракса.