Чет муабети (ти реков-ми рече)

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
глуми многу ама треба построго малку, нова тактика некоја

Па види бе маче научи на твое понашање како реагира.. Биди малку ладна без да се плашиш дека ќе го изгубиш .. Т. Е не смееш да се плашиш ако те сака ќе ти докажува и ќе ти каже.
Всушност мислам и дека не е се во тоа да ти каже. Поарен е доказот :)

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
Па види бе маче научи на твое понашање како реагира.. Биди малку ладна без да се плашиш дека ќе го изгубиш .. Т. Е не смееш да се плашиш ако те сака ќе ти докажува и ќе ти каже.
Всушност мислам и дека не е се во тоа да ти каже. Поарен е доказот :)

Па не осеќам ептен нешто дека ме сака, така да не знам што ќе биде. Плус цел Јули ќе сум дома, сигурно ќе олади па ќе ми речи на пола месец дека не сака врска на далечина. Сме разговарале на оваа тема неколку пати, ми вика ќе те чекам не знам што... ама немал врска на далечина не знае како е

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Mammytwoshoes.jpg

Да не знае некој како изгледа на лик оваа жена од цртанот Том и Џери ? :svirka :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
PDVD_002.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Makedonec

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
@malo кажи ми го лекот да оздравам одвнатре..
Надвотешно не давам никој да примети дека во мене има бура и неќам никој да ме жали ни па самата јас.. Ама ми треба помош..
Се оболев!
Што да правам кај да одам ко не можам нигде да претнам.
Освен тоа да избегам некаде мене ми нема спас ама тоа е невозможно..
Како да ја разбудам ја среќата во мене ко спие цврсто и се буди само кога она сака.. А тоа е ретко
Да го знаев лекот ке го применев на себе :)
Јас само привремено си наоѓам решенија, потоа пак паѓам, па пак станувам...
Љубовта кон животот можеби, љубовта кон најблиските, кон себе... Оптимизмот мене најмногу ме спасува и способноста да изнајдам милион можни решенија, да направам многу темелни планови за иднината. Фантазирањето исто така и надежта која никогаш не ме напушта.

Едно време многу ми погаше тоа што се одкажував од задоволствата, тоа може да се сфати и како еден вид пост, ајде така да го наречеме. Целта е да се чувствуваш добро во секаква околност, дури и тогаш кога нема ништо што може да ти представува задоволство. На почетокот е мачно, но понатака се буди некој дел во тебе и сфаќаш дека среќата и задоволството се нешто што доаѓа однатре, дека не се наоѓа надвор од нас, се зависи од тоа колку се слушаш себе си и колку си дозволуваш да бидеш среќна.

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Да го знаев лекот ке го применев на себе :)
Јас само привремено си наоѓам решенија, потоа пак паѓам, па пак станувам...
Љубовта кон животот можеби, љубовта кон најблиските, кон себе... Оптимизмот мене најмногу ме спасува и способноста да изнајдам милион можни решенија, да направам многу темелни планови за иднината. Фантазирањето исто така и надежта која никогаш не ме напушта.

Едно време многу ми погаше тоа што се одкажував од задоволствата, тоа може да се сфати и како еден вид пост, ајде така да го наречеме. Целта е да се чувствуваш добро во секаква околност, дури и тогаш кога нема ништо што може да ти представува задоволство. На почетокот е мачно, но понатака се буди некој дел во тебе и сфаќаш дека среќата и задоволството се нешто што доаѓа однатре, дека не се наоѓа надвор од нас, се зависи од тоа колку се слушаш себе си и колку си дозволуваш да бидеш среќна.

Можеби еден ден пред да си наштетам себе си ќе сфатам што сакаш да ми кажеш :)
Кога сама паѓам и цел товар, цело добро и лошо е на мене не можам да мислам на позитивни работи колку и да сакам..