Пак истиот муабет....и после немало сарказам, немало иронија... Дали на вести тебе лично ти се обраќаат да ти честитаат верски празник?! Убаво реков јас! Вие не прифаќате критика, туку се поставувате во позиција да се правдате! Тогаш зошто ја чувате темава? Кога не поднесувате критика, што е поентава на темава?Будисти, сатанисти, муслимани врие на форумов. Не може да ги прибериме од што ги има. 1ви мај не е комунистички празник, туку нешто сосем друго.
Добро бре, кога честитаат на вести празници им се јавувате да им кажете „Мене ме вреѓа честитката“ или мудро премолчувате? Аман веќе со таа честитка, ако имате нешто да кажете повелете. Мислам дека го завршивме муабетот со честитките.
Никаква узбуна не кренав! Напротив, нагласив дека најдобронамерно го мислам тоа. Дали ти се однесуваш како ништо да не се случило ако некој ти честита рамазан на пример? Или ќе му укажеш на тоа дека не го славиш тој празник?Чудни сте мајке ми, кренавте узбуна зошто некој честитал велигден на сите а не само на православните членови... се мислам дали ќе напртавевте исто некој честиташе ден на трудот а вие онаке невработени и ќе се почуствувавте навредени...