Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
07. Љубов во време на колера - Габриел Гарсија Маркес (354)
Книгава ми делуваше како да има 1000 страни. Толку многу раскажано, толкму многу приказни испреплетени. Интересна книга. Ми се допадна и стилот на пишување, доста креативен и емотивен. Кога привршував со книгава, ме фати малку депресија. Се изначитав за животите на глвните ликови, се што им се случувало од раѓање, па до смрт. Низ што поминувале, на што се радувале, на што тагувале и се мачеле... и на крајот си помислив... и сега што? Поминале низ толку бурен и емотивен живот и на крајот, починале. На крајот, сето тоа не било важно зошто завршило. Но барем, животот им бил исполнет со чувства, драми и соодноси.
4,7/5

Јас прочитав некои 14 страни од таа книга бидејќи бев љубопитен дали Маркес после неговото ремек недело сто години самоча успеал да се издигне над своето вообичаено ниво на Вицотека Март `97 и рандом шкрабаници по зидовите во ќенефот на меѓуградска во Скопје - и не бев изненаден, имбецилот повторно почна да го рециклира своето срање сто години глупоча само со искомбинирани имиња, истата динамика на шпанска серија на амфети, заклучокот после 14 страни беше дека хартијата е особено мека :kafe

Пред некое време објавија дека умрел што беше одлична вест и онака се изнаживеал долго и богато во една од оние игри на судбината каде имаме тотален рандом лик кој успева во некоја област без да има бил какво познавање во истата, сериозно има некоја космичка ситуација тука дури еднаш го гуглав да видам шо и како, која е тајната да се продаде незнаење и некадарност и од страницата на википедија ме поздрави неговата приглупа фаца ама џабе, не можев да најдам одговор, тотална мистерија :ladno

Бабетина во Вефчани или Октиси ќе ти раскаже трипати посодржајни трачарии за рандом селски фамилии...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Море се би продале за Власт.

Последно време слушам многу се трошел растителен кашкавал во држаава, ти како гурман за сендвичи поделени на митинг како си задоволен засега, вкусни се?
Имало и многу добра посебна салама, не знам колку е точно?

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: $3Я3|\||)&p&†Y

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Му викам на љубовта дека му ги сакам очите дека му се зелени, тој ми вика газето ми го сакал... и ај после не му викај дека е глупав... (facepalm)

:rofl
Same situation..
Остај што ми ги крева нервите до степен на нервен слом во моментот ми доаѓа да го акнам уште еднаш да не му текне да каже така ама тоа е, машко.
И како се нервирам бе, кога сум облечена тип топ, средена, нашминкана убаво ништо не вели или па ќе му текне "Оо секси женка" - ретко, а кога имам алки на раце што воопшто не ги сака или кога имам нешто необично на мене што не му се допаѓа толку мн одма коментира.. А бе ми доаѓа да го искршам :rofl

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
971
1,133
:rofl
Same situation..
Остај што ми ги крева нервите до степен на нервен слом во моментот ми доаѓа да го акнам уште еднаш да не му текне да каже така ама тоа е, машко.
И како се нервирам бе, кога сум облечена тип топ, средена, нашминкана убаво ништо не вели или па ќе му текне "Оо секси женка" - ретко, а кога имам алки на раце што воопшто не ги сака или кога имам нешто необично на мене што не му се допаѓа толку мн одма коментира.. А бе ми доаѓа да го искршам :rofl

Ако те нервира разбушавиму ја фризурата, веднаш ќе се налути. Проверено :cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Кратка му е косата, двојка. Ама ја си имам друго оружје, опавчето на косата највеќе мрази да го фаќам за тоа а ја обожавам туѓа коса да чепкам и :D
50-50 си сме ^_^

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Здраво девојки:showoffВнимавајте што оддавате од интимниот живот овде на форумов;)
признајте дека ни фали Дејви, Соланж и др.имиња:(малку ке не засмееше:rofl

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Хелоу хелоу :D
Ќе не најдат или што?
Дејви навистина фали, форумов дефинитивно пропадна за жал (worried)
:wavespin(hug)

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Хелоу хелоу :D
Ќе не најдат или што?
Дејви навистина фали, форумов дефинитивно пропадна за жал (worried)
:wavespin(hug)
Не е дека ќе ве најдат туку да не ви вадат моабети..хахахххаа...се шалам;)

• Ми се допаѓа
Реакции: ●Untouchable°