Чет муабети (ти реков-ми рече)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Two wrongs doesn`t make right, садизмот е садизам без разлика дали е во прашање пес или хунза...
Не викам дека две зла прават арно само што поприродно е да се реагира кон колективното зло ако веќе се трудиме да функционираме како заедница. Ама па полесно е да се крева галама кон небитни ликови на кои ни името не им се спомнува отколку да се спротиставуваш на големите поими како на пример Влада, Држава, Партија.

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не викам дека две зла прават арно само што поприродно е да се реагира кон колективното зло ако веќе се трудиме да функционираме како заедница. Ама па полесно е да се крева галама кон небитни ликови на кои ни името не им се спомнува отколку да се спротиставуваш на големите поими како на пример Влада, Држава, Партија.

Ок во однос на приоритети има многу поприоритетни ситуации за кои треба да се реагира во ваков болесен систем ама тоа не значи дека не треба да се реагира со осуда на клипчиња на кои средовечни ликови се снимале како млатат до смрт и распнуваат преплашен пес на сред село...

• Ми се допаѓа
Реакции: Lady*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Убаво место е Вевчани и да го посетиш. Луѓето не се тоа што се мисли во јавноста, си имаат некоја горделивост и чаламџии се ама гостопримливи се и пријатни. На карневалот нормално е и да има глупости пошто цело село е излезено, немаат сите исто во главата.
Не се тoa штo се мисли туку бетер. :)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Сакаш Шарко да ти лае? :rolleyes:
Значи админ си, не ти личи такво потсмевање! :^)
Ако лаењето на Шарко е предуслов за Леги, тогаш сакам! Ќе го сакам и без Шарко. Значи битно Леги да е. До крај на свет.
Не очекувам да ме сфатите. :nah

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Значи админ си, не ти личи такво потсмевање! :^)
Ако лаењето на Шарко е предуслов за Леги, тогаш сакам! Ќе го сакам и без Шарко. Значи битно Леги да е. До крај на свет.
Не очекувам да ме сфатите. :nah
Е што ако сум админ, не смеам ли да имам свое мислење? Значи аман веќе разграничи си дека и јас можам да пишувам постови!