Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Полусезона (party)

Ливерпул го стигна М.Јунајтед а беа десетина бода позади нив :unsure
Наредно коло ќе играле Сандерленд-Астон Вила, тоа ќе биде тој дуел на осудените :x

Иначе шта речи, Арсенал и покрај проблемите со повреди и помрачувањето на свеста при гостување во Саутемптон сепак е на прво место и останува според мене кандидат број еден за титула.
Лестер го продолжи она што започна со Пирсон (и Раниери го призал тоа, што е за пофалба) и сега е на праг на најголем лигашки успех евер, пошто имале еднаш второ место во дамнешни времиња. Синдарела стори, би било добро на крај да се меѓу првите.

М.Сити повторно со јако трошење и повторно не е тоа тоа, Де Бруине е ок, Стерлинг слабо а Отаменди е имбецил-копач. Според многумина Сити е прв фаворит и покрај се`...
Тотнем стелт мод и дојдоа во игра за титула ама што ќе биде не се знае, може да направат сензација на крај а може и да завршат деветти, таков е клубот.
Палас исто како Лестер продолжи каде што запре лани, одлична работа врши Пардју и веројатно ќе имаат излез во Европа.
Јунајтед е интересна прича, бодовно не се толку лоши ама играта им е монголоидна. Комбинација на среќа и Де Геа ги спречи да не бидат Челзи вол.2 оваа сезона. За нешто повеќе, само ако се врати Мојс :zelen
Ливерпул конечно се отараси од вреќата-менаџер и со Клоп ќе пробаат барем до 4.место а тука им е и ЛЕ каде што веројатно ќе гризат до крај. И нив ги убија повреди.
Вотфорд после Лестер е најголемо пријатно изненадување, со (пот)просечен тим се на бод од Ливепрул и Јунајтед, кој би рекол :eek: Обезбеден им е опстанок а за нешто повеќе, којзнае, што да не.

Вест Хем оваа сезона типичен трол-тим кој се пали на фаворити и им вади душа :D а со послаби екипи се губи. Утакмицата со Борнмут 3-4 типичен случај.
Стоук со добри засилувања, нешто слично како Вест Хем ќе тролаат јако, а Евертон покрај Арсенал и Лестер игра најдобар фудбал безрезервно одат во напада секоја утакмица и го имаат Лукаку кој растура оваа сезона. Местото на табелата не е баш најправедно ама мислам дека ќе се замешаат во горен дел.

Саутемптон многу послабо од лани, имаат некоја криза (освен ако играат со Арсенал(facepalm))
ВБА монотонија, пак ќе се спасат, секогаш на раб на испаѓање ама Пјулис си ја тера работата како во Стоук порано, си прибира касапи и месари (smoke)
Челзи најголем флоп, како активен бранител на титула се борат за опстанок и после пола сезона се на 3 бода од испаѓање. Ужас. Мислам дека се имало случено шампионот да испадне, М.Сити во дамнешни времиња :roflДобра ствар шо го нема повеќе Мурињо барем.
Норич во рамки на можности, Борнмут подобри него што очекував уште еден во низата на екипи кои играат јак фудбал и не би сакал да испаднат пошто сакам такви приказни :p

Свонси разочара скроз, не знам дали беше до Монк или нешто друго, овој пат ќе се борат за спас за разлика од минативе години. Го имаат Гоми, играчот кој не се замара вс. послаби екипи :zelen
Њукасл продолжува со агонијата, што ради повреди, што ради немање среќа, што поради ретардирани одлуки на управа, ќе гризат да преживеат некако.
Сандерленд и Астон Вила се одамна overdue за испаѓање, би било чудо пак да се спасат, подобро нека влезат поактивини екипи, Боро, Брајтон, Ипсвич било кој да има промена а не влечење ко црева со години и години...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Бентеке и Борини вечерва не се свесни што промашија. Штета што немаше повеќе голови, добра утакмица беше. Јас очекував да биде барем 3+ ама ништо, го замрзнаа резултатот на 0-1. Оној турчинот Емре Џан и Морено заслужија и построги казни, им еам касапите грди.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Еј абе денес играле Ливерпул. :(
Штета, не можам да ги гледам.
Пaзи денес е св. Игнaт и кaкo ќе биде денешниoв ден, тaкa ќе биде целaтa гoдинa. Сезoнa вo случaјoв :zelen a дo сегa е вaкa зoштo пoсaкувaш тaкви лoши рaбoти зa туѓи клубoви.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Пaзи денес е св. Игнaт и кaкo ќе биде денешниoв ден, тaкa ќе биде целaтa гoдинa. Сезoнa вo случaјoв :zelen a дo сегa е вaкa зoштo пoсaкувaш тaкви лoши рaбoти зa туѓи клубoви.
Губат? Не можам да гледам. :(
Не посакувам само јас, и ти тоа го посакуваш ама не кажуваш. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зарем пак ли бе. :(
Ах до кога вака ќе губат од уличари.
Пред малку почнав да ја гледам Арсенал, очекувајте голови. :)