Ефектот на казната

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Ne me razbirash, ne e za toa temat.... ama i da e... ako sakash da kazesh deka politikata e kriva za site anomalii vo opshtestvoto, togash spored mene si delumno vo pravo i ako sakash da kazesh deka neprironite opshtestveni zakoni se pricina za anomaliite kaj odnesuvanjeto na lugjeto, togash povtorno si vo pravo spored mene, no ako velish deka site tie kazni se so negativen ishod, togash ne si vo pravo, sepak denes ziveeme vo veke osakaten svet, svesta ni e osakatena, ne moze sekoja budala da se kntrolira... ako se navratime mnogu mileniumi nanazad, mozebi krivicata ke ja prepoznaesh i vo prirodnite zakoni.
Не би ја препознал во природните закони. Сепак тоа е природа. Колку и да е сурова со нејзините закони, или колку и да е расцветана со нејзините закони.
Но зошто да почитувам нешто што не е природно створено? Да почитувам нешто што го донел еден човек од еден вид. Тоа нешто никој друг вид не го почитува.
Кучињата се воздржуваат од мочање надвор? Гулабите од какање врз нас? Кога за сите ова е банално зошто тогаш јас да го почитувам?
И да, како што до сега се сме уништувале и понатаму ке уништуваме бидејки сме еден гаден вид и таков и ке останеме се додека постојат Религијата (црквата), Образованието и Политиката

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Ниту казна, ниту награда. Сите треба да живееме во хармонија, со љувоб, без поделби. Но се додека постои политиката, образованието, религијата (црквата)
нема да живееме како што би требало. Како што секое друго живо битие живее.
Слоновите, буките, тигрите, мајмуните, лалињата, босилекот итн. :eek
Vo kamena doba, tatkoto ne si gi siluval decata poradi religija ili politika. Covekot po priroda si e gnasa, ne moze da zivee vo harmonija

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Vo kamena doba, tatkoto ne si gi siluval decata poradi religija ili politika. Covekot po priroda si e gnasa, ne moze da zivee vo harmonija
Да, гнаси сме и не можеме да живееме во хармонија. Но со политиката и религијата ги уништуваме и другите околу нас.
Инаку политика потекнува уште пред пред религијата и образованието. Од времето на политиката почнува скроз изопачување на нашиот вид.
Инаку еве се подготвувам за утрешните смешни коментари од страна на раководството на форумот . ;)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
^ Што утрешни, еве уште одма ќе искоментираме. :zelen
Ако ти дадам казнени што забега малце оф топик со хармонијата со босилекот, како таа казна ќе влијае врз тебе?
Ќе си речеш „чек, може стварно терам кај не треба“ или ќе те фати поголема желба да „пркосиш“?

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
^ Што утрешни, еве уште одма ќе искоментираме. :zelen
Ако ти дадам казнени што забега малце оф топик со хармонијата со босилекот, како таа казна ќе влијае врз тебе?
Ќе си речеш „чек, може стварно терам кај не треба“ или ќе те фати поголема желба да „пркосиш“?
Мојот коментар треба да го содржи зборот ."казна" за да не бидам оф-топик ?
Мислам дека не. А тоа што ми изгледаш навредена, како админка не ми требало вака да избувнуваш. СИ имам право да си се пожалам ако некој / и од раководството не ми е Ок.
Си прифатила добра позиција, но си имаш и обврски. Едната обврска е јавно да не ги навредуваш своите клиенти, или пак да ми се закануваш.
Тоа можеш да го сториш преку П.М. или да не изгледа навредливо Привате Мессаге.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Да, гнаси сме и не можеме да живееме во хармонија. Но со политиката и религијата ги уништуваме и другите околу нас.
Инаку политика потекнува уште пред пред религијата и образованието. Од времето на политиката почнува скроз изопачување на нашиот вид.
Инаку еве се подготвувам за утрешните смешни коментари од страна на раководството на форумот . ;)
Ajde da predpostavime deka ziveeme vo svet bez politika, obrazovanie, medicina, religija... shto e toa shto ke go natera covekot da krade, da ubiva, da siluva... nemoj da mi oazesh deka nema da ima kradenje bidejki ke nema politika, kaj mackite nema politika pa si kradat hrana edna od druga.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
^^ Значи контраефект, бираш да бунтуваш. Јасно.

Продолжете си слободно.

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос

BioTrpe

Истакнат Член
29 октомври 2015
252
173
143
Ajde da predpostavime deka ziveeme vo svet bez politika, obrazovanie, medicina, religija... shto e toa shto ke go natera covekot da krade, da ubiva, da siluva... nemoj da mi oazesh deka nema da ima kradenje bidejki ke nema politika, kaj mackite nema politika pa si kradat hrana edna od druga.
Што крадат и зошто крадат? Лугето крадат за да повредат некого, за да уништат нешто. Лугето крадат со гнев.
Убивање има и кај Јарците ... за женки ... но нема геноцид, нема тероризам.
Мачките не ни влегуваат во домот и да ни го расипат блендерот или пак столот скршат. Ние им идеме на шатките и ги пукаме со пушка или им идеме на елените за да ги закачеме роковите како трофеј.
Политиката , образованието, религијата го направија човекот каков што е.
Тогаш човекот се однесувал животински, со животински инстинкти како што и би требало да се однесува .. се однесувал природно.
Тоа е разликата Со и Без овие три наведени.

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Што крадат и зошто крадат? Лугето крадат за да повредат некого, за да уништат нешто. Лугето крадат со гнев.
Мачките не ни влегуваат во домот и да ни го расипат блендерот или пак столот скршат. Ние им идеме на шатките и ги пукаме со пушка или им идеме на елените за да ги закачеме роковите како трофеј.
Тогаш човекот се однесувал животински, со животински инстинкти како што и би требало да се однесува .. се однесувал природно.
skroz zabegavme vo druga tema, ali ova e posledno, spijam posle... kako se pojavila potrebata od politika, obrazovnie i religija? Pak poteknala od lugjeto koi nekogash ziveele na priroden nacin.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Ако некој ти ја даде цела моќ на овој свет, што ќе направиш со политичарите, поповите, даскалите, докторите, бизнисмените, крадците, војниците.... со сите кои не се согласуваат со тебе и не прифаќаат да се вратат назад кон основните закони на природата?