Не би ја препознал во природните закони. Сепак тоа е природа. Колку и да е сурова со нејзините закони, или колку и да е расцветана со нејзините закони.Ne me razbirash, ne e za toa temat.... ama i da e... ako sakash da kazesh deka politikata e kriva za site anomalii vo opshtestvoto, togash spored mene si delumno vo pravo i ako sakash da kazesh deka neprironite opshtestveni zakoni se pricina za anomaliite kaj odnesuvanjeto na lugjeto, togash povtorno si vo pravo spored mene, no ako velish deka site tie kazni se so negativen ishod, togash ne si vo pravo, sepak denes ziveeme vo veke osakaten svet, svesta ni e osakatena, ne moze sekoja budala da se kntrolira... ako se navratime mnogu mileniumi nanazad, mozebi krivicata ke ja prepoznaesh i vo prirodnite zakoni.
Но зошто да почитувам нешто што не е природно створено? Да почитувам нешто што го донел еден човек од еден вид. Тоа нешто никој друг вид не го почитува.
Кучињата се воздржуваат од мочање надвор? Гулабите од какање врз нас? Кога за сите ова е банално зошто тогаш јас да го почитувам?
И да, како што до сега се сме уништувале и понатаму ке уништуваме бидејки сме еден гаден вид и таков и ке останеме се додека постојат Религијата (црквата), Образованието и Политиката