Според Outrider англичаните губат од што им е досадно. Глупите екипи начисто ги демотивирале со својата глупоќа и ги убиле во поим со својата безначајност. Према томе, колку послаба група, толку поочекувано е да испаднат од неа
Патем, Динамо не игра пред полни трибини поради бојкот на навивачите, Максимир е рупетина иако за неговата доизградба поминаа и се испраа 10 пати повеќе пари отколку за Градски. Мене ми е жал што Динамо го доминира Хајдук а овие другите имаат многу поубав стадион и по 50000 гледачи кога играат со екипи како Либерец и Копер.
Победата на Динамо над Арсенал е еден од најшокантните резултати во ЛШ воопшто. Да беше Венгер во Италија 10 откази ќе добиеше минативе 2-3 години. Тие можат да правдаат било каков неуспех во Премиер, но пораз од Динамо може да се оправда само со масовно труење на играчите.
Тоа што Шо го задеси со ПСВ не значи дека овие се селски и безначаен клуб. Такви повреди се случувале и во Премиер лига и понатаму ќе се случуваат.
Јас изнесов моја перспектива на стварите која е донекаде и реално отсликана последниве сезони. Да е до мене (а нормално не е
) јас би ја проширил ПЛ на 24 екипи вклучувајќи ги Селтик и Ренџерс, би вовел двомеч за ЛК а би ги укинал риплеите во ФА...и би се откажал од еуро такмичења тотално (или само формално учество) Јас сум за експресно да излезат од ЛШ и да се чуваат за ПЛ.
Чекај сега, според ова што го пишуваш динамо е некакво криминогено дувло и во исто време бојкотиран од своите навијачи? Па колкаво срање од клуб е тоа? И да победеше динамо 10-0 и да беше 0-0 и да тепаше Арсенал 0-5 повторно динамо ќе си остане динамо а арсенал арсенал, тоа е суровата реалност, динамо повторно ќе игра по ливади со свињогојац сисак и ќе служи како перална а арсенал го очекуваат Челзи и Тотнем сега...
А за поразот, се дешаваат такви аномалии, посебно кога противникот не е ангажиран доволно, имало некои тенисери од 878765 место кои тепале топ-10 на таа листата, фарски острови ќе тепа рандом некого понекогаш и слично.
Хајдук не може да собере 50К гледачи па дури и ако делат по унца злато на влезови на стадион, не заебавај
Зошто да го истераат Венгер, затоа што нема титули освоено? Па и уште 100 години да не освои ќе има 60К раја секое коло, секој ФА куп меч со шестолигаш, секоја пријателска, за тв-права се тепаат од Индија до Канада, за спонзори и реклами се чека на ред... затоа што има забава, јаки утакмици, драми, дешавки, пресврти, играат чисто....не е се` во титулите (најмалку пак за тв-фанови)
Вакви муабети дека ЛШ била неважна (финансиски!) се за пред селска кооперација.
Не е неважна ама е помалку важна од ПЛ. Многу помалку.
Прво, не ја спинувај дискусијата со ЛЕ.
Второ:
Читај овде^^
Победникот, значи шампионот на ЛШ ќе земе
возможен максимум 54,5 милиони евра.
Борнмут кој влезе оваа сезона во ПЛ ќе земе 140 милиони
фунти.