Лига на Шампиони и Лига Европа 2015/16 & 2016/17

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ни жолт не доби тој што му влегол со две нозе?
Иначе извини заборавам за спојлер, гледам цело време ги менуваш така да следниот пат не заборавам. :)

Не е проблем, одма ги ставам во спојлери, не се замарај со тоа :)
Не добил ниту жолт, weird but true...:eek

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
@Outrider и што викаш понижувачки е за Арсенал да игра против Динамо? Па да, дека ќе изгуби затоа. :zelen
Олимпијакос ин мај опинјан е подобар од Динамо З. Така што изгледа понижувачки ќе биде за Арсенал да игра и со Олимпијакос. :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас гледам од перспектива на фан на островскиот фудбал, затоа не разбирате :zelen, сега ќе објаснам како стојат работите.
Секако дека е понижување Арсенал воопшто да игра со олимпос и цинцилатор загреб. Лани мислам дека тепаа 4-1 на два наврати во ЛШ со галатаспор или нешто така и што со тоа? И да тепаа 10-0 и да изгубеа 0-5 и да беше 0-0 повторно тоа е беспотребно арчење на играчи во пресрет на утакмица со Челзи и со Тотнем.
Гледав хајлајтс баш сега, си викам баш да видам - кога нешто кое оддалеку наликува на стадион во чудна, полузатемнета атмосфера (треба да направи инспекција на рефлектори уефа по овие ливадиве по истокот). Некој нејасен автогол падна, теренот беше ок за садење на раноградинарски култури.
Полупразни трибини, мртвило некакво, не знам како може скоро милионски град како загреб на кој два три пати годишно ако имаат среќа ќе им гостува некоја позначајна екипа од нови драгомољац и мермер задар - да не може да наполни 25К раја (ваљда тука некаде му е капацитет, не знам) на нешто кое само на длабоко оптимистичен човек би го потсетило на стадион. Па ни на усташите загрепчани не им е битен тој клуб :rofl

Едина смисла такви несреќи од екипи имаат само ако се сретнат со четници, комшии, и да прават срања да се тепаат навијачи, такво нешто.

Од друга страна ова е историски ден за нив.
За 100 години, мали усташчиња ќе слушаат од своите прадедовци `да, јас бев таму кога динамо го тепа арсенал`, ќе се родат легенди и митови, генерации раја ќе ги чуваат картите од тој меч, дресови на играчи ќе се чуваат по музеи како најдрагоцена оставштина, а можеби 16.09.2015 ќе биде прогласен за државен празник, неработен ден во кој милиони усташи ќе го празнуваат најјакото нешто кое им се десило во последните 20 години :D

За Арсенал е whatever, ме чуди само зошто не истрчале со трет состав, врие од касапи и манијаци во ЛШ, не вреди.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Според Outrider англичаните губат од што им е досадно. Глупите екипи начисто ги демотивирале со својата глупоќа и ги убиле во поим со својата безначајност. Према томе, колку послаба група, толку поочекувано е да испаднат од неа :)

Патем, Динамо не игра пред полни трибини поради бојкот на навивачите, Максимир е рупетина иако за неговата доизградба поминаа и се испраа 10 пати повеќе пари отколку за Градски. Мене ми е жал што Динамо го доминира Хајдук а овие другите имаат многу поубав стадион и по 50000 гледачи кога играат со екипи како Либерец и Копер.

Победата на Динамо над Арсенал е еден од најшокантните резултати во ЛШ воопшто. Да беше Венгер во Италија 10 откази ќе добиеше минативе 2-3 години. Тие можат да правдаат било каков неуспех во Премиер, но пораз од Динамо може да се оправда само со масовно труење на играчите.

Тоа што Шо го задеси со ПСВ не значи дека овие се селски и безначаен клуб. Такви повреди се случувале и во Премиер лига и понатаму ќе се случуваат.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Altaïr

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И сето тоа ќе беше реалност за Венгер или за Пелегрини (Сити уствари секоја година се на прошетка низ Европа) ако не добиваа дупло повеќе пари ако останат на врвот на ПЛ во споредба со шампионот на ЛШ. Математиката вика дека е подобро да се игра онака во Европа и да се внимава да нема некоја повреда.
На пример Арсенал ги чека средба со Челзи, градско дерби тешко ривалство плус фактот што Венгер И Мурињо ептен се мирисаат, па не гледам причина зошто пред такво дерби би се акале против некој тим ко Динамо, Олимпијакос, Партизан и сл. Јас да бев ќе ги пуштев младите да се истрчаат и да се разиграат, да им пополнам минутажа.

@Outrider click xD

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Мислиш дека случајно англиски тимови играат така бледо во ЛШ и ЛЕ изминатите неколку сезони? Не баш. За влез во ПЛ се добиваат околу 100 милиони фунти и ако тимот излезе уште веднаш, добива по толку пари и наредните 3 (барем мислам дека не беа повеќе) сезони. Топ 5 тимовите добиваат неспоредливо повеќе од ПЛ отколку од европски натпревари.