Јас гледам од перспектива на фан на островскиот фудбал, затоа не разбирате
, сега ќе објаснам како стојат работите.
Секако дека е понижување Арсенал
воопшто да игра со олимпос и цинцилатор загреб. Лани мислам дека тепаа 4-1 на два наврати во ЛШ со галатаспор или нешто така и што со тоа? И да тепаа 10-0 и да изгубеа 0-5 и да беше 0-0 повторно тоа е беспотребно арчење на играчи во пресрет на утакмица со Челзи и со Тотнем.
Гледав хајлајтс баш сега, си викам баш да видам - кога нешто кое оддалеку наликува на стадион во чудна, полузатемнета атмосфера (треба да направи инспекција на рефлектори уефа по овие ливадиве по истокот). Некој нејасен автогол падна, теренот беше ок за садење на раноградинарски култури.
Полупразни трибини, мртвило некакво, не знам како може скоро милионски град како загреб на кој два три пати годишно ако имаат среќа ќе им гостува некоја позначајна екипа од нови драгомољац и мермер задар - да не може да наполни 25К раја (ваљда тука некаде му е капацитет, не знам) на нешто кое само на длабоко оптимистичен човек би го потсетило на стадион. Па ни на усташите загрепчани не им е битен тој клуб
Едина смисла такви несреќи од екипи имаат само ако се сретнат со четници, комшии, и да прават срања да се тепаат навијачи, такво нешто.
Од друга страна ова е историски ден за нив.
За 100 години, мали усташчиња ќе слушаат од своите прадедовци `да, јас бев таму кога динамо го тепа арсенал`, ќе се родат легенди и митови, генерации раја ќе ги чуваат картите од тој меч, дресови на играчи ќе се чуваат по музеи како најдрагоцена оставштина, а можеби 16.09.2015 ќе биде прогласен за државен празник, неработен ден во кој милиони усташи ќе го празнуваат најјакото нешто кое им се десило во последните 20 години
За Арсенал е whatever, ме чуди само зошто не истрчале со трет состав, врие од касапи и манијаци во ЛШ, не вреди.