Лига на Шампиони и Лига Европа 2015/16 & 2016/17

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Не сакам да отворам туку се мислам да не сум многу напорен на темава со овие дискусии, демек да олабавите од мене.

Повторно, зборуваме за последните 10-на години и зборуваме за анонимуси кои станале играчи во тимот. Неспоредливо е тоа со Анри кој имаше професионални договори уште пред да дојде во Арсенал.

Не се тие така „селски“ клуб, тие создале играчи во минатава деценија кои денес играат во Реал, Барса, Јувентус, Интер итн... други се финансиските прилики, јазот помеѓу истокот и западот си го направи своето. Денес не можеш на овие простори да задржиш талент, никогаш повеќе нема да се собере екипа како Звезда од 90-те. Некогаш одамна кога постоеше правилото за максимум три странци и кога домашните првенства секаде беа посилни, беше друга приказна. Сега парите играат.

Не си напорен, разлика во перцепции, тоа е и поентата на дискусијата, судар на различни мислења, факти, аргументи, перспективи :)
Јас не сум компетентен за лиги јужно од ла манш, си признавам, толку знам, островјаните ги пратам, не дека неам гледано порано и рандом утакмица од рандом лиги или еуро купови ама тоа беше порано, претежно со друштво ваму таму ќе ме излажеа да гледам сериа а или примера :zelen (еден другар беше оспеднат со бајерн на пример)...али тоа е минато.
Слободни отвори си тема, не гледам причина зошто да не отвориш :)

Не е само Анри, стотици се буквално, машина за стварање играчи е Арсенал тоа им е заштитен знак и не само од Венгер него уште во времето на илинденско востание :zelen

Порано Нотингем харал во европа играле финале на ЛШ со малме, постирав еднаш видео некаде по темиве не ми се веруваше на јутјуб кога видов дека било можно финале нотингем-малме :D

Јасно дека парата е во прашање ама истокот наместо да гради брендови и да гледаат да појачаат лигите све е свртено на криминал, перење пари, корупција, политички срања... во сплит на тревата искосиле кукаст крст во квалификации за европско и ја казниле хрватска, колку треба да е некој отиден во офсајд за таква глупост :rofl

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Кукастиот крст беше нацртан за да ја казнат Хрватска, тоа е дел од борбата на навивачите со мафијата која комплетно го контролира домашниот фудбал. Најрадикалните навивачи се на мислење дека треба да се сруши и репрезентацијата ако тоа помогне да се спаси фудбалот. Пред тој натпревар сакаа да предизвикаат прекин со Италија на гости. Само блискоста на Шукер со Платини ја спасува Хрватска од ригорозни казни, но порано или подоцна и тоа ќе се случи. Истокот тоне во корупција, тоа што го гледаме во МК секојдневно, тоа е секаде, истите шеми, истите спреги влада/судство/мафија.

Инаку како фан на премиер лига веројатно ти е гледан "The Damned United" (2009). Тоа е филм за менаџерот на Нотингем Форест пред Нотингем. Добар филм, многу дожд и англиска атмосфера.

Порано беа можни такви финалиња затоа што се играше чист нокаут систем и многу фаворити испаѓаа на стартот играјќи меѓусебе. Втора работа е што само првакот играше во КЕШ а останатите во УЕФА или КПК. Замисли ЛШ во која Челзи игра, а Сити, Јунајтед и Арсенал играат во ЛЕ. Така често пати КЕШ не беше најсилниот куп а да се победи во УЕФА беше многу важно. Денес ЛЕ е небитна.

Она со Анри повторно, не е тоа споредбата, тоа е друг муабет. Овде муабетот ми беше дека имам респект за клуб кој создал фудбалери кои денес играат во такви екипи. За еден клуб од мизерна лига тоа не е мала работа. Како екипа се срање, заедно со останатите балкански екипи со исклучок на турските.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Кукастиот крст беше нацртан за да ја казнат Хрватска, тоа е дел од борбата на навивачите со мафијата која комплетно го контролира домашниот фудбал. Најрадикалните навивачи се на мислење дека треба да се сруши и репрезентацијата ако тоа помогне да се спаси фудбалот. Пред тој натпревар сакаа да предизвикаат прекин со Италија на гости. Само блискоста на Шукер со Платини ја спасува Хрватска од ригорозни казни, но порано или подоцна и тоа ќе се случи. Истокот тоне во корупција, тоа што го гледаме во МК секојдневно, тоа е секаде, истите шеми, истите спреги влада/судство/мафија.

Инаку како фан на премиер лига веројатно ти е гледан "The Damned United" (2009). Тоа е филм за менаџерот на Нотингем Форест пред Нотингем. Добар филм, многу дожд и англиска атмосфера.

Порано беа можни такви финалиња затоа што се играше чист нокаут систем и многу фаворити испаѓаа на стартот играјќи меѓусебе. Втора работа е што само првакот играше во КЕШ а останатите во УЕФА или КПК. Замисли ЛШ во која Челзи игра, а Сити, Јунајтед и Арсенал играат во ЛЕ. Така често пати КЕШ не беше најсилниот куп а да се победи во УЕФА беше многу важно. Денес ЛЕ е небитна.

Она со Анри повторно, не е тоа споредбата, тоа е друг муабет. Овде муабетот ми беше дека имам респект за клуб кој создал фудбалери кои денес играат во такви екипи. За еден клуб од мизерна лига тоа не е мала работа. Како екипа се срање, заедно со останатите балкански екипи со исклучок на турските.

Не го имам гледано тој филм, документарец имаше за падот на авионот еднаш, језива ствар.

Различни времиња, дури и Селтик дошол до титула во ЛШ, победувајќи го Интер :zelenа играле играчи родени во радиус од 30км од стадионот во глазгов.:frantic

Џабе стварале играчи ако како што викаш се толку корумпирани, сигурно се богатат политичари и остали паразити али тоа е болест која ги надминува спортските терени и завлегува во друга тема... последно време балканците се појаки во поединечни спортови каде што има можност во послаб систем да се испили некој талент кој некако ќе просперира како оние брат и сестра во скијање шо беа или во тенисот...

• Ми се допаѓа
Реакции: Io Sono

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
Ставај го на даунлоад одма, мора да го гледаш тоа. Покрај друго ќе видиш и во какви свињарници се играло на времето :)

Газдата им е психопат. Пример:

Газдата на прекар го викаат "Тата". Сите прават како тато ќе каже. Ако сакаш да играш во тимот и во репрезентација мораш да потпишеш договор со тато. Тој ти е и претседател и менаџер и бог и, татко. После некое време тато ти средува трансфер. Ти дава анекс договор со кој според некакви заслуги, клубот тебе ќе ти префрли милион евра од трансферот. После тоа ти на тато му враќаш едно 60-70% на приватна сметка, како поклон за роденден, рецимо. Tax free. И така со години. Модриќ беше повикан на разговор за ова. Сега бараат начин како тато да наебе, а играчите да останат чисти.

Тата го смени тренерот и си го стави брат му за тренер. Сите конци во ги држи во рака.

Последна промена од модератор:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ставај го на даунлоад одма, мора да го гледаш тоа. Покрај друго ќе видиш и во какви свињарници се играло на времето :)

Газдата им е психопат. Пример:

Газдата на прекар го викаат "Тата". Сите прават како тато ќе каже. Ако сакаш да играш во тимот и во репрезентација мораш да потпишеш договор со тато. Тој ти е и претседател и менаџер и бог и, татко. После некое време тато ти средува трансфер. Ти дава анекс договор со кој според некакви заслуги, клубот тебе ќе ти префрли милион евра од трансферот. После тоа ти на тато му враќаш едно 60-70% на приватна сметка, како поклон за роденден, рецимо. Tax free. И така со години. Модриќ беше повикан на разговор за ова. Сега бараат начин како тато да наебе, а играчите да останат чисти.

Тата го смени тренерот и си го стави брат му за тренер. Сите конци во ги држи во рака.

Која тешка сељачина е ликов усташки еј (facepalm)
Ништо чудно што тоне спортот на балканот со вакви идиоти, овој во англија да е ќе го однесат во лудница...

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
Тоа е само мал инцидент, имаш компилација од 20-на минути на јутјуб, тхе бест оф. Најдобро се гледа со пуканки :)

Инаку тоа што ми се допаѓа кај нив: иако типот е локален моќник и реално треба човек да е загрижен ако е во конфликт со него, со оглед на психичката состојба, сепак има млади новинари кои не му се плашат и тераат војна со него. Кај нас нема новинари да постават незгодно прашање на прес конференција. И затоа ние нема да промениме ништо и никаде, а тие ќе се ослободат од овој и веројатно ќе го пратат во некаква институција.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
@Io Sono погледај што мисли фан на Арсенал за тимот што играше против Динамо.

Последна промена од модератор: