Чет муабети (ти реков-ми рече)

Io Sono

Староседелец
27 јуни 2015
422
431
673
A Galaxy far, far away...
Многу префрлате мислења во темиве не може човек да прати. Во другата се дообјаснував дека избришано ми е мислењето, тоа овде да ти било.

Повеќето луѓе мислат дека постои некој кул лик по име Марфи кој ги смислил сите овие правила. Тоа не е точно. Марфи бил обичен морнар, шуплива глава. Што год да му наредиш да направи, ако може да тргне наопаку, ќе тргне наопаку :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Се смири малку фала на советот.
Да воспален беше и знам дека е нормално да боли,но ова беше неиздржливо.
Најдов на нет нешто што ми помогна.Акупресура на две точки на дланката и ладење со лед измеѓу палецот и показалецот.На тоа место на дланката поминувале нерви кои се поврзани со забите,така да ледот делувал како анестезија.
70% помагало.
Не знам дали е пласебо ефект,ама за саат време се смири,не сосем ама доволно е.
Точката на прстот ми беше поефикасна.
Отвори ја прикачената датотека 24604

За да се намали осетливоста на нервите од забот ок се прополис капки, ставај на дотичниот заб по неколку капки на секои два-три часа, природна ствар е од пчели.:) И делува одлично, проверена ствар.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
За да се намали осетливоста на нервите од забот ок се прополис капки, ставај на дотичниот заб по неколку капки на секои два-три часа, природна ствар е од пчели.:) И делува одлично, проверена ствар.
Помина : ))
Меѓутоа добро е да знам за следниот пат.
Чинам има алкохол во Прополис капките или се лажам?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Помина : ))
Меѓутоа добро е да знам за следниот пат.
Чинам има алкохол во Прополис капките или се лажам?

Мислам дека има ама не е ништо страшно, сигурно нема да те опијанат неколку капки :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Коа сме веќе кај заби, порано мислев дека жените не ги бидува за заболекар, една од приглупите заблуди што си ги имав, среќа што заблудата беше побиена на најдобар можен начин кога случајно седнав на забарски стол кај една млада забарка (пошто матичниот беше зафатен) - резултат е комплет феноменално средени заби за кратко време без преголеми тегоби и болови, кој квалитет го има во рацете тоа е невидено нешто, да оди на запад има да биде милионерка :eek:

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Lady*