Мало бе, стварно сакам да ги прифатам вашите вистини, ама како кога толку многу сусштински пропусти правите??
1. Блендер?
2. Семиња? Шо ќе се случи ако сите се хранат само со семиња? Како растението ќе се размножува ако му ги изедеме семињата?
3. Индиски ореви? Индиски? Стварно?
4. Хималајска сол? Да се качам на Хималаите ако не.
5. Жива храна? Компири живи може? Или компири се отровни?
6. Дехидратор? Аман де.
7. Семе од кајсии основна храна? Е колку кајсии растат кај тоа Хунзите упм?
8. Медицината е непријател? Пнеумоторакс знаеш шо е? Како се лечи тоа со билки?
9. Шеќерот убива? Во инфузијата шо има? Хипогликемија, шо беше тоа?
10. итн итн итн
1-Јас користам само блендер од кујнските помагала, но не ми зависи начинот на исхрана од него. Се хранев вегански и пред да го купам првиот блендер. Од голема помош е ама не е неопходен. Истото важи и за сите други помагала.
2- На ниту еден веган (зборам за оние кои што правилно се хранат) семките не им се основна храна. Ние најчесто се водиме по едно правило дека се во природата што има мал, ситен облик, тогаш истото се јаде во мали количини. На пример : - Лубеница можеш да јадеш колку сакаш, јаболка, банана, диња и тн, но ленено семе на пример, доволно е да јадеш само малку.
3- Ако ги нема кај нас не мора да ги јадеме де. Искрено да ти кажам, јас само еднаш сум ги пробала.
4- Хималајска сол користам во мали количини, ама кога би ја немало, не би користела сол воопшто. Секако и сега не јадам сол секогаш и во секое јадење. Мојот помал син воопшто не сака сол и не ја јаде. Не е задолжителна и неопходна..
5- Може. Живите компири не се отровни и се јадат, но кога би биле нема да ги јадеме, не мора да јадеме компир, не зависи веганското мени од компирот, многу безвезе, хаха... незнам што да кажам. Отровни печурки јадеме ли или отровен бршлен. Ако јадеме само живо и растително не значи дека јадеме се што е живо и растително.
6- одговорив на ова кога одговорив за блендерот
7-Точно е дека семката од кајсија им е основна храна на Хунзите, за чудење или не, растат доволно за да имаат да консумираат секој ден во големи количини, дури имаат доволно за да ни даваат и нам.
8-И скршеница не може да се третира со билки, но тоа не значи пред постоењето на модерната медицина немало начини за да се намести екстремитетот и правилно да зарасне коската.
9-Lady, јас скоро цела година не сум пробала шекер, зошто јас немам хипогликемија?