Види, ова ти го реков како најпрост пример .. да одиме по логика пошто сумњам дека имаш поголем капацитет. Инаку за статии и литератури ?? Колку само статии литератури факти и сл. ти има постирано мало + логиката која што ја спомнав јас, е дури тогаш некој ке почне да те смета за нешто.
И да еве гледам не си го најдел одговорот зошто ти се пие млекце, бидејки не те доеле како што треба.
Но дали си ги погледнал видеата што мало ти ги постираше во милион теми веке отворени во врска со здрава храна и здрав живот.
Каде научници со факти кажуваат зошто млекото е штетно, зошто месото, зошто фармацевијата*, зошто цигарите, зошто алкохолот.
Никој не те тера ти да почнеш да се хранеш здраво, и јас пијам алкохол и многу други нездрави работи, но барем сум научил и сум свесен што и колку ми штети. Но денеска малку луѓе се свесни за нивното постоење и улогата на светов грд, малце се сесни дека всушност месната индустрија, млечната, фармацевската, тутунската и ред ред штетни индустрии владеат со светот .....
А само лугето кои се сметаат за најинтелигентни организми го следат тој поредок и живеат по тој систем ... ниедно милениче, диво животно не го следи човекот и неговите лудории во владеење а притоа и уништување на светот!!!!!!!!!