Не знам кај да пишам, дали тука или во другата тема, исти се.
Дури и Латас негира дека опозицијата направила, само ти најде да изиграваш паметен.
И после јас сум тресел. Никако да разбереш дека се наместени, тоа не добил наредба само еден да не убива терористи туку сите. Како беше во Арачиново? Влезете во селото ама не ги убивајте додека не стигнат автобусите. Така и сега ама кој да сфати. Иначе ако беше толку информиран ќе знаеше дека војската кај нас од 2001 не смее да интервенира никсде, затоа во оган се фрлени баш тигрите за да биде тагата кај народот поголема и да не мислат на протестите.
Нема спас за тебе, прочитај пак можеби ќе разбереш.Абе остај ја вистината настрана,вистината е едно,ти си сосема нешто друго,(изрод,бисер на денешницата).гледам на форумот си како главен репортер од местото на настанот и нема што незнаеш,а при тоа сеуште викаш дека оваа не била војна,така биле некои полицајци пуштени во воздух да пукаат,а сега само жрти броиш,тука изгледа на твојата глупава фрустрација и лечење комплекси ,им нема крај.
Зошто би било негово сценарио кога така само би си ставил крај и нема никогаш да дојде на власт?Овие седумдесет терористи се пуштени од сдсм и сорос нели заев велеше ќе се пука и би нели велеше секој момент народ можи на улица да излези ги пушти неговите лујѓе да се однесува до него тој би ја сотрел цела македонија само на кого после ќе владее се прашувам
Дури и Латас негира дека опозицијата направила, само ти најде да изиграваш паметен.
Специјалците бараат помош од полицијата?Кога кажав дека ладнокрвно гледаш на работите,со тоа ми се потврди фактот дека во тебе како индивиду,не постојат никакви емоции,но ајде да ти верувам дека еве,нека се и резервни,ама дека постојат.За специјалците што е очигледно према тебе?!Ќе кажеш дека се избрани еден по еден и пуштени во сигурна смрт,те молам кажи дека не мислиш така.одредбите на структурите се одредуваат на начин према потребите на делување на просторот,и секогаш кога одат специјалните структури се комплетни и се зема во обзир многу работи,од кој обезбедување на чист терен и безбедноста,се највисо рангирани.Кога одат во акција или еве во конкретноиот случај Куманово(дивата населаба) Тие се во комплетен состав,значи тука нема местенки,сите се активни и имаа своја задача и се штитат еден со друг се до освојување на теренот,доколку има голем отпор од терористите,тогаш повикуваат засилување од останатиот дел од полицијата,се до завршување на акцијата,ако и тогаш не се заврши,тогаш во игра влегува и армијата итн.Таа би била на кратко постапката на специјалците.Тие се пуштени таму за да си ја завршат нивната обрска,а ако постојат вон законски активности,тогаш(работодавецот)за врат.иначе во вакви слуаеви кој и да е на влас мора така да постапи и да се заштити градот(куманово).
И после јас сум тресел. Никако да разбереш дека се наместени, тоа не добил наредба само еден да не убива терористи туку сите. Како беше во Арачиново? Влезете во селото ама не ги убивајте додека не стигнат автобусите. Така и сега ама кој да сфати. Иначе ако беше толку информиран ќе знаеше дека војската кај нас од 2001 не смее да интервенира никсде, затоа во оган се фрлени баш тигрите за да биде тагата кај народот поголема и да не мислат на протестите.