Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Дa не се сфaќaме пoгрешнo, aмa oд штo јa зaштитувaше влaдaтa пoлицaецoт штo уби дете тешкo 50кг и висoкo 1,50?
Вo пoлицијaтa, кaкo и секaде имa врaбoтенo секaкви нелуѓе, пa не е чoвечки секoј еден дa биде стaвен вo ист кoш сo oние тaквите кo убиецoт нa Мaртин. Пoсебнo не oние кoи oвие двa денa беa вo Ку... НЕ е фер.
Пре би дa прaвиме муaбет зa oние фрaериштaтa скриени пoзaди дрвцињa зa пишење кaзни нa кoи нaјгoлем успех вo живoтoт им е привилегијaтa зa вoзње бесплaтнo вo aвтoбус и прaбењетo чaлaм пред мaли децa сo прoдaвaње прикaзни зa херoјствaтa нa пoлицијaтa кoи ги гледaле сaмo нa тв.. Влезени нa рaбoтa пo синџирoт еден врaбoтен десет нoви членoви... Тие тaквите дa, уживaaт и секaкви привилегии зa дa мoжaт пoнaтaму дa вoзврaтaт некaкo нa свoјoт дoбрoчинител и вo прaвo си зa тoa, aмa зa нив,не и зa oние штo зaгинaле денескa и вчерa. Вaљдa имa рaзликa..
Или мoже сaмo јaс сaкaм дa јa имa.

Може да се оди на индивидуализација на тие структури, но не е само садистичкото убиство на Мартин, лани тепаа жени на протест на стечајците, во било кое сценарио ќе ја бранат власта до крај, минатото и сегашноста се полни со такви примери насекаде по планетата, знам дека ситуацијата е емотивно набиена, баш ќе видиме како ќе се развиваат настаните...

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Ете го и премиерот, дојде, излажа, и им се закани на тие што ќе протестираат на 17ти дека ќе завршат како терористите.
Во оваа игра нема некој праведен и оваа политичка игра што побрзо нека заврши затоа што они ништо не губат, народот губи, гинат невини луѓе. Подобро е на 17 мај никој да не оди, не затоа што јас сум за овој или оној туку затоа што ако се оди повторно ќе има немири и може повторно ,мерка за смирување' ќе биде нешто вакво

• Ми се допаѓа
Реакции: Viktor k and diva orhideja

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Во оваа игра нема некој праведен и оваа политичка игра што побрзо нека заврши затоа што они ништо не губат, народот губи, гинат невини луѓе. Подобро е на 17 мај никој да не оди, не затоа што јас сум за овој или оној туку затоа што ако се оди повторно ќе има немири и може повторно ,мерка за смирување' ќе биде нешто вакво
Ако на 17ти никој не излезе, дури тогаш ке почнат тешкотиите за овој народ. Можеби неколку загинати и неколку повредени звучи страшно, но верувај пострашно е кога теророт врз народот се одвива тивко и полека на некои други начини и ако сега покажеме слабост готови сме. Утре ке се случи нешто пстрашно и пак ке сакаме да протестираме, прво никој нема да не свати сериозно, бидејки ке знаат дека сме глупав и плашлив народ, а второ, пак ке знаат како да не замолчат. Замисли какви се закони ке си изгласаат! Ако им покажеме дека се семоќни, дека им се плашиме, дека нема никој рамен на нив за да им се спротистави... ке си прават што си сакаат, а на народот дури тогаш ке му биде тешко, дуи тогаш ке почувствуваме страв сите.
Јас ке излезам, па што биде нека биде.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Се додека така размислуваш ќе те крадат и ќе си ги тренираат боречките вештини врз тебе. Подобро никој да не излегувал, каква глупост. Ај ти не оди на протести за математиката кога и така и така нема да ви ја укинат? Може така? Или таму ти се оди. Абе признај не е срамно, речи страв ми е да не ме уапсат и истепаат, страв ми е да одам против власта, сакам да ме сексаат во здрав памет.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Ако на 17ти никој не излезе, дури тогаш ке почнат тешкотиите за овој народ. Можеби неколку загинати и неколку повредени звучи страшно, но верувај пострашно е кога теророт врз народот се одвива тивко и полека на некои други начини и ако сега покажеме слабост готови сме. Утре ке се случи нешто пстрашно и пак ке сакаме да протестираме, прво никој нема да не свати сериозно, бидејки ке знаат дека сме глупав и плашлив народ, а второ, пак ке знаат како да не замолчат. Замисли какви се закони ке си изгласаат! Ако им покажеме дека се семоќни, дека им се плашиме, дека нема никој рамен на нив за да им се спротистави... ке си прават што си сакаат, а на народот дури тогаш ке му биде тешко, дуи тогаш ке почувствуваме страв сите.
Јас ке излезам, па што биде нека биде.
Во право си, на поголемиот дел луѓе не им се допаѓа ова што се случува, но на мене ми е страв повторно да не има нови жртви затоа што некаде на нет читав дека на 17 на протестот ќе имало тепачки а и вооружени луѓе
не дека на мене ми се допаѓа ова што се случува, почнувајќи од образованието па навака, но не сакам да има нови жртви

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Јас мислам дека тоа и им беше целта да не излегувате на 17ти, мислам дека ќе се отпреврти Македонија, очекувам јака биосферна нуклеарка.

Подобро да се стори тоа и да се види на што сме (јас после сето ова очекувам се од ВМРО), отколку да чутиме и да си велиме "чути беличатврси, можеше и полошо да биди"..

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас мислам дека тоа и им беше целта да не излегувате на 17ти, мислам дека ќе се отпреврти Македонија, очекувам јака биосферна нуклеарка.

Подобро да се стори тоа и да се види на што сме (јас после сето ова очекувам се од ВМРО), отколку да чутиме и да си велиме "чути беличатврси, можеше и полошо да биди"..

И не само тоа, пастирот изјави дека спасиле 8.000 раја, демек толку ќе убиеле терористите (од каде ја извадил цифратата само) со што пастиризмот се фура како спасителска, месијанска позиција а партиските активисти нашироко играат на чувство за вина кај рајата со трубење за `фрлање камења кон оние кои ги заштитуваат вашите животи` во врска со протестите, сега на полицијата ќе и се направи еден светол ореол над пендрекот, светителство и народољубие...

Нажалост може да има уште некој нарачан инцидент и пак ќе умира раја за да се спасат сметките по оф-шор акаунти...

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Се додека така размислуваш ќе те крадат и ќе си ги тренираат боречките вештини врз тебе. Подобро никој да не излегувал, каква глупост. Ај ти не оди на протести за математиката кога и така и така нема да ви ја укинат? Може така? Или таму ти се оди. Абе признај не е срамно, речи страв ми е да не ме уапсат и истепаат, страв ми е да одам против власта, сакам да ме сексаат во здрав памет.
Со кого да искочиш со Фрчко тепачот на протест против насилство или со Грчев кој вика дека ти не постоиш и дека ти си Бугарин? Плус за што да искочиш за нешто што било и злосторникот е казнет? Значи да искочиш и да се тепаш , да кршиш за Заев и неговите блиски да дојдат на власт затоа што на избори неможат да победат?

Последна промена:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Во право си, на поголемиот дел луѓе не им се допаѓа ова што се случува, но на мене ми е страв повторно да не има нови жртви затоа што некаде на нет читав дека на 17 на протестот ќе имало тепачки а и вооружени луѓе
не дека на мене ми се допаѓа ова што се случува, почнувајќи од образованието па навака, но не сакам да има нови жртви
Единствени вооружени ќе се полицајците кои на наредба ќе почнат да тепаат. Значи нема избор па ајде да бираме дали да се излезе или не, мора да се излезе и готово. Ако никој не излезе тогаш овој народ заслужува да му се прави тоа што му се прави веќе 10 години.

Со кого да искочиш со Фрчко тепачот на протест против насилство или со Грчев кој вика дека ти не постоиш и дека ти си Бугарин? Плус за што да искочиш за нешто што било и злосторникот е казнет? Значи да искочиш и да се тепаш , да кршиш за Заев и неговите блиски да дојдат на власт затоа што на избори неможат да победат?
Не туку со оние кои не се партиски обоени и на кои им е доста од оваа власт. И плус тоа, протестот нема да е само за убиството на Мартин туку и за Смилковско. И доста веќе со тоа дека убиецот е осуден. Прашањето е зошто се обидувале да го скријат убиството и да го одбранат убиецот? Не ми кажувај приказни. А за тоа дека не можел Заев да победи на избори не сум баш сигурен, утре да има избори или било кога, Груевски и компанија одат на одмор во Идризово. Дури и Албанците се на страна на Заев, доста им е и нив од лажење и крадење, ако не веруваш погледни како го пречекале во Куманово денес.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Тоа што властите се обидоа да заташкаат е ништо а? Некое дете таму и онака наркоманче некое било претепано до смрт, не е вредно да се прави некаква истрага за наркоманче се` додека не излегоа 5000+ на улица? Истиот тој злосторник до тогаш требало да го брани народот и државата преку неговото вработување гарантирала за неговата психа која што вели дека ако му припречиш може да те претепа до смрт и да те фрли преку ограда.

Тоа околу Заев е болната работа. Немањето трета опција е огромен, можда и најголем проблем тука. Ако падне едно гомно, се качува друго гомно и така веќе 25 години. Но има работи кои се недозволиви т.е. населението не смее да ги прогледа низ прсти како пример обидот за маргинализирање на ова и ред други случаи.