Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Претставник на руската федерација нешто мрчел дека опозицијата е крива, украински сценарија, ватикан, јудео-масонски завери...
Што и не е чудно, Русија ионака е олигахиско-клептократска канализација...

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
А што, има нешто посебно возвишено во тоа шо загинале специјалци?!
Тие се жртвувани на олтарот на клептократијата на власта, топовско месо.
Истите, ако им заповедаат да убиваат деца по улици за да ја заштитат власта - ќе го направат тоа без размислување.
Емпатијата за таквите им ја препуштам на не особено перцептивните.

Него..........стварно го нема нешто пастирот да се појави:svirka
зАДОВОЛЕН ЛИ СИ СЕГА МАНИЈАКУ,СОЛЗИТЕ ШТО ВЕЧЕРВА ГИ ЛЕАТ СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ КЕ ГИ ЗАДОВОЛАТ ЛИ ТВОИТЕ МРАЧНИ НАГОНИ КОН ПОЛИЦИЈАТА ИЛИ ТИ ТРЕБА УШТЕ ЖРТВИ ЗА ДА СВРШИШ

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Се бореа за слобода на Македонија.
Нека почиваат во мир:(

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Гледајте ја како глуми грдава. :mad: :mad:
Леле овие треба да се запалат со сето барокната влада никаква :mad: :mad:
И јас тоа го помислив,која глумица,кај ќе им иде душава на овие.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
И така деца ќе живеат со трауми оти некој што коља пуца рекетира све за две `иљади еура они му плајчат они му даје сфе за нив сфе че го правил собрал 40 души у две коли и отишле во напуштена куќа во Куманово и си запалиле скара. После цел ден веројатно виделе дека нема перална (стара напуштена куќа де) и земале на рака да исперат чаршаф за да може да спијат на раат. И така.

Junkie

Истакнат Член
14 јуни 2013
6
2
103
124
Груевски е спремен да жртвува до 1000 цивили во граѓанска војна за да ги зацврси позициите. Сега има сојузници во Русија. Се работи за голема геостратешка игра во која пипци има пуштено и НАТО. Соборвуањето на Н.Г. е само светла иднина а без граѓанска тешко

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
@Electra каква е состојбата сега,по телевизииве мирно ко ништо да не се дешава,идат турски серии,звезде гранда посебно изненадување,срамота е ова а тројца млади животи згаснаа.А уствари и кога ќе кажат нешто боље и да не слуша човек,терористите се предале со бели чаршави,сценариа од цртани филмови,ахх бе лудаци.
Сега има ко некој неофицијален полициски час. Претежно сме по дома, мада читам раздвиженоста се зголемувала низ град. Не знам...
Одовде половина час некаде ништо не се слуша ко порано. За горе во населбата не знам. Можно е да има нешто, но веројатно не толку гласно за да се чуе дотука. Овде се мирни улиците, и продавници неколку се отворија пак гледам.
Велат се предала и последна група (паралелно иде пресов дека уште чешлаат, така да пиши пропало) и дека четворица од деветмина се убиени, еден се самоубил, останатите се предале.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
ЗАРЕМ НАВИСТИНА ТИ Е ЖАЛ
Значи овие што загинаа јас сум сигурен дека не се вработени партиски, затоа ми е жал, зашто ги наместиле да ги убијат. Не ми ги мешај обичните полицајци и оние од Ебр, тие ти се продадени души кои се ќе направат за партија.
Пак ти кажувам, луѓето имале наредба одете пукајте само во воздух, а другиве имале наредба да гледаат да убијат некого. Бидејќи други единици во ваква состојба не се праќаат затоа ги пратиле нив, тие одат и ги следат наредбите и умираат. А можеле да остават пушката и да си отидат дома. Вака оделе во сигурна смрт.
Жално е што така си поигруваат со семејствата на тие луѓе, им ги пратија децата во смрт само за да останат на власт.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
зАДОВОЛЕН ЛИ СИ СЕГА МАНИЈАКУ,СОЛЗИТЕ ШТО ВЕЧЕРВА ГИ ЛЕАТ СЕМЕЈСТВАТА НА ЗАГИНАТИТЕ КЕ ГИ ЗАДОВОЛАТ ЛИ ТВОИТЕ МРАЧНИ НАГОНИ КОН ПОЛИЦИЈАТА ИЛИ ТИ ТРЕБА УШТЕ ЖРТВИ ЗА ДА СВРШИШ

Сериозно мислиш дека можеш да ме навредиш? :)

• Ми се допаѓа
Реакции: malo