Протести против полициската бруталност

• Подфорумот „Политика и политички настани“ се отвора со цел да се информираме и дискутираме за политичките збиднувања во Македонија и светот.

Освен стандардните форумски правила, се молат членовите да:
    - Се држат настрана од својата пристрасност и да дискутираат во рамките на зададената тема, односно да ја држат дискусијата на соодветно ниво. Секое скршнување од истата ќе биде избришено и казнувано по потреба.
    - Не навлегуваат во конфликти околу политичките партии на кои (не) им се наклонети.
    - Секој обид за партиски активизам ќе биде санкциониран, а корисникот баниран.

Пристап до овој подфорум имаат членови со над 50 мислења по останатите теми, односно членови чија цел не е ширење политичка пропаганда и нетрпеливост.

Тимот на ЦрноБело форум се оградува од поддржување на било која политичка партија.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Ајде излезете сеа и славете ете ви истепа полицајци задоволни? Па и опозиција да се оложел протестот за полициската бруталлност , а пак се собрале на чело со Фрчковски кој се тепаше со жена за паркинг место ех кога ќе се освестите од манипулации.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and corki

corki

Староседелец
21 декември 2013
542
449
1,073
Па и нема друг избор освен стискање заби. Сега си се чудам како фино и лепо си минав, а веќе имало лоши батки таму... :S
Не знам, јас сум на (по)безбедно (хоупфули) али се штрекам да не ми заѕвони телефонов пошто роднини и другари имам што сигурно се таму на терен, а да не зборам за другар(к)и што живеат во населбата...еве нокти и прсти си изедов.
Ништо чудно и кон центар да се. Знае да избие и од поблиску по некој истрел. Прееска жив цајкан немаше по центар, никој не може да ми рече дека не успеал да се протне некој навака. Фатиле и некои што се криеле во бутик тука во центарот...абе, шта да вам кажем.
Не слушајте вести. Тоа.
Елеκтρа,чувајте се и господ неκа е со вас,да се живее со стρав,е најлошото нешто на човеκ што може да му се случи,да се надеваме деκа бρзо ќе се завρши и без последици,поздρав.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and Electra

Junkie

Истакнат Член
14 јуни 2013
6
2
103
124
Ќе плукаш крв Груевски ќе те симнат Американците па на клада ќе те гориме !!!!!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Ајде излезете сеа и славете ете ви истепа полицајци задоволни? Па и опозиција да се оложел протестот за полициската бруталлност , а пак се собрале на чело со Фрчковски кој се тепаше со жена за паркинг место ех кога ќе се освестите од манипулации.

А што, има нешто посебно возвишено во тоа шо загинале специјалци?!
Тие се жртвувани на олтарот на клептократијата на власта, топовско месо.
Истите, ако им заповедаат да убиваат деца по улици за да ја заштитат власта - ќе го направат тоа без размислување.
Емпатијата за таквите им ја препуштам на не особено перцептивните.

Него..........стварно го нема нешто пастирот да се појави:svirka

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Не мешај едно со друго
Протестот е за нанесената неправда врз Мартин и таквиот однос на полицајците кон луѓето за време на протест но ова е нешто сосема друго. Никој не рече дека е добро тоа што загинале и дека некој се радува наспроти жално е и они беа членови на нечие семејство. Никој не се радува на нечија смрт.

@Electra и да не напишам нешто на темава знаеш дека добро ти мислам, чувај се!

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja and Electra

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Што се дешава?
Таквите како тебе се најлесни за манипулирање жими се, без навреда. Како баш сега нападнаа терористи откако почнаа да се прават протести и кога се чека бомбата за Смилковско? Што не нападнаа порано?
Значи тоа е нешто што треба да се сфати и да не се верува, тие терористи се платени да прават така за да не се одржи најавениот протест. Затоа што според уставот, кога е вонредна или воена состојба не смее да има протести. Појасно ти е сега?

Осетија дека им гори под нозе и дека се ниша фотељата па играат на картата меѓуетнички тензии и терористи, јас сум сигурен дека се исплашени затоа што ако утре има избори со сигурност губат.

Зашто се си има ред, најјакото се чува за крај, треба полека и паметно да се размислува а не само ај пушти снимките и толку.

Има и мртви за жал. :(
Брате немаш речник извини вака жал мие за тебе..
Ама ако не си свесен за положбата на племенската нација тогаш стварно жално особено ако живејш во тие градови Ск,Те,Ку..
Како и дае ова е мојот последен коментар со ова пошто не вреди да те убедвам, ќе кажам само едно да не се надградуваме кое во право туку ќе речам СЕКОЈ СИ ИМА ПРАВО НА СВОЕ МИСЛЕЊЕ..толку :)

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Во Русија ти е он на парада, :) а зашто по медиумиве не кажуваат дека има загинати уствари од кај ви се тие информации дека има загинати?
Кралицата се шета по Русија хахахахаха

• Ми се допаѓа
Реакции: escape

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Протести мора да има, не смеат да престанат додека не се смени нешто затоа што протестите не се против полицијата туку против власта, полицијата има избор (тие што не се продадени души) или да се приклучат на протестот или да ја бранат власта и заедно со неа да паднат.
Тие прееска што ги убија само следеле наредба иако имале опција да не ја следат ама тоа е. Целата ситуација беше наместена, едните праќаат терористи другите специјалци, првиве ги убиваат вториве и наеднаш се предаваат или бегаат, и после тоа само за тоа се зборува и се меша опозицијата. Најсмешно што слушнав беше дека Заев знаел и дека тој го наместил ова, затоа го пратил семејството во Швајцарија :rofl
Си играат со животите на млади луѓе како шах да играат, тоа го можат само лудаци.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
@Electra каква е состојбата сега,по телевизииве мирно ко ништо да не се дешава,идат турски серии,звезде гранда посебно изненадување,срамота е ова а тројца млади животи згаснаа.А уствари и кога ќе кажат нешто боље и да не слуша човек,терористите се предале со бели чаршави,сценариа од цртани филмови,ахх бе лудаци.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo and Outrider

Junkie

Истакнат Член
14 јуни 2013
6
2
103
124
1. Дестабилизација за полициски час и забранување на протести.
2. По итна постапка апсење на З.З заради тероризам.
3. Протести пред седиштето на СДСМ за организирање на тероризам од страна на партиски војници на режимот.
4. Целосно поддршка од Србија и Русија на страна на режимот.
5. Груевски на власт додека е и Путин

Тоа е шаблонот на режимот. Спремен да отидат по ѓаволите и 500 до 1000 луѓе жртви во евентуална граѓанска војна.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo