Друже, југославија се распадна во 90тите.Па види ако во Југославија кога полицијата тепала па ќе прашала на што се жалиш се живело подобро и се имало и ред и дисциплина се школувале подобро од сега и знаеле повеќе од сега денешни деца таблица на памет незнат е затоа несакат екстерно затоа што тато е пријател со градоначалникот или директорот и професорот ако не ми пише 5 ќе го избркат од работа. Е ова е нешто за кое ти можеш да ми кажеш до каде е отидена работата со претерана слобода? Разгалени и распрдени детишта ај тие ама и родителите (дел од нив) се закануват па несмеш да ми пипнеш дете еј моите незнаеа каде е школото , а не денешниве му свикала професорката и оп родител ќе ти се заканува и што чекаш ти од такви луѓе памет? Ова мора да се дисциплинира штом не бива со зборови ќотек , а ако читаш мои постови ќе разбереш дека сум голем поборник за црната чума на тв екраните наречена турско индиски серии .
Немој те молам тој муабет. 20 години поминаа.
А кога ќе падне ќе останат како усрани со неплатени кредити, отпуштања, неможност да го регистрираат гољфот тројка, нема пари за деците на факс, седумдневниот одмор со патлиџани во гепек во грчка селендра на три километра од плажа ќе им стане СФ... навикнати на `раскошот` кој го овозможувале 300-те евра за кои си го рентале чмарот, неспособни за било што повеќе од сплеткарење, кодошење, лижење, цицање, лепење плакати... ќе биде интересно.