Uefa Champions League 2014/15

Кој ќе биде шампион?

• Барселона

Гласови: 0 0.0%
  • Баерн Минхен

• Челзи

• Арсенал

• Борусија Дортмунд

• Вкупно гласале
    3
  • Poll closed .

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Коста која опака фаца ја има, личи на 52 годишен рекетар од Богота :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Време е Жиру да се искупи за гревовите од првата утакмица :cool:

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
:banghead:banghead
Бункерашите одат понатаму...ни криви ни должни...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Годинава типувам на Минхен. Утре Барса рутински против Сити, Дортмунд после позитивните резултати во бундеслига имаат помал притисок и ништо чудно да одлепат 3+ против Јувентус.

• Ми се допаѓа
Реакции: Solstice

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
точни резултати според мене за вечер...
барса - манчестер 2-1
борусија - јувентус 1-1....а може и 0-0
борусија ќе оде на се или ништо затоа можна е и победа на јувентус шо мислам дека ќе игра дефанзивно пошто и нерешено да е сигурно оди
барса на свој терен ќе го тепа манчестер иако овие ќе притискаат..
ако некој ги уплаќа ГГ и 2-те мислам дека е најсигурно :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Скапаници бункерашки, Монако ова она, хајп некој, шеици пари ти реков ми рече, трансфери, ѕвезди... а играат на ниво на ваљда Ажаксио или Нант или некој рандом клуб од таа лига, тотален бункер и чекај на дифлекшн нешто ваму таму, моли се да промашат празен гол или статива да удрат противниците... затоа е преценета ЛШ како такмичење.
ПСЖ барем играа фудбал вс. Челси...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Од двомечот со Монако, Венгер треба да сфати дека треба да купи одбранбен играч кој ќе биде првотимец и Мертесакер да го продаде некаде во трета лига кај што ќе се мотивира зашто очигледно не го цени доволно статусот „првотимец“ (после свецко не може да се мотивира де, испод ниво му е да игра со некои кои не освоиле свецко). Овој двомеч оди директно на душа на Пер Мертесакер кој што е директен кривец за два гола на Монако затоа што не покри добро и затоа што изиграваше централен среднист, првиот гол не го сметам затоа што беше несреќно одбиена топка од него иако и таму има кривица затоа што не покри на време и дозволи шут.
Арсенал тешко играат против бункераши првично затоа што се низок тим (официјално најнизок во ПЛ), а бункераши се растураат со нафрлени топки од крилни позиции или од ситуации кога одбраната (т.е. целиот тим) е надвор од 16-ник па по некоја долга топка и полу-контра да се искористи тоа.
Судијата не го можев синоќа. На Алексис му даде жолт картон затоа што падна во 16-ник откако буквално го јавнаа (facepalm) Одбранбен играч подаде на голман и овој ја прибра со раце, судијата ништо не виде, па после се искупуваше судејќи сомнителни аути за Арсенал. Ич не сакам кога судии се искупуваат за претходни грешки кои што не смееле да ги направат.

Вечер очекувам Јувентус да играат катанаџо уште од прва минута. Ако преминат центар три пати на цела утакмица тоа ќе е чудо.

П.С. Вечер играат Нотингем, така да ако не ви се гледа ЛШ пуштете ги Нотингем (party)(party)(party)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Од двомечот со Монако, Венгер треба да сфати дека треба да купи одбранбен играч кој ќе биде првотимец и Мертесакер да го продаде некаде во трета лига кај што ќе се мотивира зашто очигледно не го цени доволно статусот „првотимец“ (после свецко не може да се мотивира де, испод ниво му е да игра со некои кои не освоиле свецко). Овој двомеч оди директно на душа на Пер Мертесакер кој што е директен кривец за два гола на Монако затоа што не покри добро и затоа што изиграваше централен среднист, првиот гол не го сметам затоа што беше несреќно одбиена топка од него иако и таму има кривица затоа што не покри на време и дозволи шут.
Арсенал тешко играат против бункераши првично затоа што се низок тим (официјално најнизок во ПЛ), а бункераши се растураат со нафрлени топки од крилни позиции или од ситуации кога одбраната (т.е. целиот тим) е надвор од 16-ник па по некоја долга топка и полу-контра да се искористи тоа.
Судијата не го можев синоќа. На Алексис му даде жолт картон затоа што падна во 16-ник откако буквално го јавнаа (facepalm) Одбранбен играч подаде на голман и овој ја прибра со раце, судијата ништо не виде, па после се искупуваше судејќи сомнителни аути за Арсенал. Ич не сакам кога судии се искупуваат за претходни грешки кои што не смееле да ги направат.

Вечер очекувам Јувентус да играат катанаџо уште од прва минута. Ако преминат центар три пати на цела утакмица тоа ќе е чудо.

П.С. Вечер играат Нотингем, така да ако не ви се гледа ЛШ пуштете ги Нотингем (party)(party)(party)

И онаа ситуацијата со Кошелни кога удри пречка, судат офсајд а од лош стрим со секцање се виде дека играч на Монако ја додаде до Кошелни (facepalm) како може да `не види` на терен судијата...

Нотингем ако победат имаат каква таква шанса да се приклучат за плеј-оф.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не ми се верува дека го пишувам ова ама Јувентус заслужено водат. Дортмунд се очајни на утакмицава.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Многу лоша игра на Дортмунд, многуу. Овие местачиве поминаа, не ми се верува. Заслужено е не викам дека не е, јас мислев дека Борусија ќе се врати на старите патеки ама ништо, со ваква игра немаа шанси. Среќа не беше повеќе од 0:3.