Родители хомосексуалци

Дали сметате дека хомосексуалците треба да имаат право да посвојуваат деца?

• Да, го имаат тоа право.

Гласови: 6 33.3%
  • Не, во никој случај. Тоа е против природата на човекот.

Гласови: 9 50.0%
  • Немам определен став на оваа тема. Нивен живот-нивна работа.

Гласови: 3 16.7%

• Вкупно гласале
    18

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
Познавам хомосексуална фамилија две мајки кои имаат 3 деца и функционираат прекрасно. Децата се преполнети со љубов и внимание, мајките ги учат на се што е потребно. Едноставно и ја сум на некој начин дел од таа фамилија што се дружиме заедно низ годиниве, и децата растат осознаваат.Сеуште не се критикувани, ниту одбегнувани од околината правиме муабет за дете од 13 години 7 години и 5 години
Епа вака , ај да не одговарам на секого посебно , за сите што ме цитирале :
Прво : Јас не се плашам од никого !!! Незнам од каде ви е овој заклучок ама ок.
Второ : Душички се произлегува од психата на човекот ако не сте знаеле.... Ама може сте слушнале дека какви ви се мислите таков е и животот односно каква ви е психата такви сте и вие.
Трето : Не сум огорчена ни најмалку и не се предрасуди... вистина е !!

Се согласувам со она дека секој има право на избор ама луѓе тука нема избор и тоа не зависи од нас ... Изборот е веќе направен.... Или си машко или женско трето НЕМА !!! Затоа прифатете го она што ви го дала природата и сакајте се себе си а не изигравајте ПСИХОПАТИ!!! ДА ДА повторно овој збор и секогаш за мене ќе бидат она што се ПСИХОПАТИ!!

Ама родители , хелооооуу освесте те се родители се една мајка и еден татко во случајов како што кажав и погоре кој ќе биде мајка кој ќе биде татко ?? Каква личност ќе израсне тоа дете ?? Кој ќе се грижи за него ? Да не продолжувам затоа што нема да ми бидат доволно зборови...

Ми рече душичка, од психата произлегува да си геј :eek:
Но комент друга тема е тоа.
Мое мислење е дека постојат голем број на такви семејства кај нас, кои не се легализирани со брак но функционираат на тој начин. Реалноста е дека општеството кај нас ги критикува хомосексуалците, и кога би се вовело легализирање на бракот ќе настанат големи судири. Исто така кога легално и јавно би го посвоиле тоа дете ќе продолжат судирите. Колку и сакам да изнесам поинакво мислење тоа е реалноста кај нас. Ќе треба период да се промени тоа, и никој неможе друг да ја смени освен ние, овие генерации кои идат наредни, воспитувањето на децата кои моментално растат и учат од родителите. Но поради предрасудите на родителите дел од тие деца ќе ги превземат нивните мислења како свои.
Но, од друга страна, ако имаме хомосексуално семејство од две мајки/ двајца татковци кои се полни со љубов и се што сакаат е да имаат семејство, детенце кученце убава куќа и сонот се исполнил. Имаат средства, желба се што е потребно да створат семејство, од друга страна имаме дете кое е напуштено од родител нема семејство зошто тоа дете да не биде сакано и да има пристоен живот и да израсне во здрава личност која ќе може да се школува и да ги види убавините на светов затоа сум ЗА посвојувањето деца од страна на хомосексуалците.

Makedonec

Модератор
Член на администрација
15 јуни 2014
1,473
1,200
1,133
Јас сум против ваквите семејства или бракови
гледано од биолошка страна нормално е мајката да биде женско онаа која го раѓа детето а таткото да биде мажот
за децата кои ќе израснат во такво семејство можам да кажам само едно - ги жалам
додека децата се мали може нема да сфатат што всушност се случува и што е правилно а што не е. Додека се мали можат да растат и во љубов и да бидат добро воспитани но кога ќе пораснат и кога ќе почнат да сфаќаат ќе гледаат на целата ситуација поинаку.
Да не говориме за тоа каква слика ќе има за децата во околината. Тие деца додека бидат тинејџери посебно ќе бидат измачувани од останатите тинејџери посебно ако се машки. ќе бидат нарекувани п***р а ништо чудно и повредувани затоа што кај нас сосема поинаку стојат работите не е како во Европа. Со самото тоа децата од тој брак ќе се повлекуваат во себе а со тоа и од родителите
се знае дека мајката е жена а таткото е маж. Она што може да го направи мајката жена за своето дете не може да го направи мајката геј или она што може да го направи таткото маж за своето дете не може да го направи таткото лезбејка.

• Ми се допаѓа
Реакции: diva orhideja

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Она што може да го направи мајката жена за своето дете не може да го направи мајката геј .
Мајката жена и мајката геј... Мислиш на еден од геј мажите за оваа вторава?
А ако е мајката геј жената лезбејка, тогаш што ја прави поразлична и помалку способна да гледа дете од оваа другава?

BlackTulip

Староседелец
15 март 2013
628
790
1,103
гледано од биолошка страна нормално е мајката да биде женско онаа која го раѓа детето а таткото да биде мажот
за децата кои ќе израснат во такво семејство можам да кажам само едно - ги жалам
додека децата се мали може нема да сфатат што всушност се случува и што е правилно а што не е. Додека се мали можат да растат и во љубов и да бидат добро воспитани но кога ќе пораснат и кога ќе почнат да сфаќаат ќе гледаат на целата ситуација поинаку.
Да не говориме за тоа каква слика ќе има за децата во околината. Тие деца додека бидат тинејџери посебно ќе бидат измачувани од останатите тинејџери посебно ако се машки. ќе бидат нарекувани п***р а ништо чудно и повредувани затоа што кај нас сосема поинаку стојат работите не е како во Европа. Со самото тоа децата од тој брак ќе се повлекуваат во себе а со тоа и од родителите
се знае дека мајката е жена а таткото е маж. Она што може да го направи мајката жена за своето дете не може да го направи мајката геј или она што може да го направи таткото маж за своето дете не може да го направи таткото лезбејка.
Ајде доста со тоа што е правилно што не е правилно. Природа е, не е од вчера, одсекогаш било и ќе се случува. Со целава технологија и 21 век и филмови, знаења литература уште ли ќе се поставува тоа прашање. Да , правилно е. Да, нормално е. Да, сакал или не процентуално пола од твоите пријатели блиски/ далечни се геј или бисексуалци.
Кој може да суди за дете одгледано од геј фамилија и да каже како е или како се има чувствувано тоа дете. Кој од сите нас може да знае како е, па да каже дали е лошо или арно.
И убаво прашање погоре постави Хоуп, што може стрејт мајка што неможе геј мајка?? Што може стрејт татко што неможе п***р татко ??

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Родители хомосекс(puke) море би ги однела право на линч,гасна комора......Зарем некој од вас би сакал такви родители??

• Ми се допаѓа
Реакции: Makedonec

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Родители хомосекс(puke) море би ги однела право на линч,гасна комора......Зарем некој од вас би сакал такви родители??
Елен ДеЏенерис и Порша во секој момент можат да ме посвојат. :D Или Фреди Меркјури и Роб Халфорд, кога едниов би бил жив и би биле пар.
Наспроти тоа, никогаш не би сакала родител што посакува (гадна) смрт на човек само пошто истиот не е по негови критериуми. (worried)

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Елен ДеЏенерис и Порша во секој момент можат да ме посвојат. :D Или Фреди Меркјури и Роб Халфорд, кога едниов би бил жив и би биле пар.
Наспроти тоа, никогаш не би сакала родител што посакува смрт на човек само пошто истиот не е по негови критериуми. (worried)
Најголемото благо на овој свет да го имам нема да ми вреди ако би имала такви родители,а ти бираш родители по слава или по побогатство?

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
@diva orhideja, ги земам ко геј примери општопознати на јавноста, а се успешни и супер-кул луѓе што можат трошки да фрлаат по хомофоби.
Не знам зашто на истите гледате ко на луѓе што своите сексуални преференци (ќе) ги наметнуваат на децата. Напротив, поразително е на колку блогови имам налетано каде луѓе се бедираат поради тоа што родителите им наметнувале некое патријархално, библиско уредување и би се лишиле од нив ако дознаат дека се геј. А каков е тој родител од кој детево се тресе од страв и се затвора во себе? А еј, он го направил! Он - хетеросексуалниот примерок.
Спротивно од тоа, како што геј-родителот е задоволен што јасно го направил својот избор, логично е да го дава истиот избор и на детето. А и нели, сепак сексуалната определба не е нешто што се контролира и наметнува.

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Ако су нормални тија бракови како што викате, што не си створив фамилију, зашто да посвојуев? Или да бе, не функционираше природа такој.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com

Кога-тогаш секој дознава дека постои хомосексуалност, без разлика на родителите.

Болдот: тука проблемот е во тие деца кои си даваат право да навредуваат друго дете. Тука проблемот е во нивното воспитување, култура и карактер. Башка, многу деца се навредувани од други деца од разни причини, тоа не е ништо ново. Него, подобро ли е тоа дете да биде нарекувано и исмеавано како п***р или како сираче? Отфрлен од сопствените биолошки родители? Непосакуван?

Ако су нормални тија бракови како што викате, што не си створив фамилију, зашто да посвојуев? Или да бе, не функционираше природа такој.

А што е со хетеро луѓето кои не можат да имаат деца? Зошто пак они да го имаат правото на посвојување кога не можат да создадат свои деца?

• Ми се допаѓа
Реакции: BlackTulip and Electra