Не е верување, случка е на која сум бил сведок. Ретко се случува, но предвидувањата се појавуваат во некои соништа.Секој со своите сфаќања, верувања и доживувања.
Не е верување, случка е на која сум бил сведок. Ретко се случува, но предвидувањата се појавуваат во некои соништа.Секој со своите сфаќања, верувања и доживувања.
Зборував за моето (не)верување, не за твоето. Колку што јас мислам дека не постојат толку ти имаш право да веруваш во спротивното.Не е верување, случка е на која сум бил сведок. Ретко се случува, но предвидувањата се појавуваат во некои соништа.
Не верувам, знам. Има разлика помеѓу верување и знаење.Колку што јас мислам дека не постојат толку ти имаш право да веруваш во спротивното.
Сеедно, твој субјективен став.Не верувам, знам. Има разлика помеѓу верување и знаење.
Не присуствував иако планирав, имав приватни обврски што неможев да ги одложам.@Abraxas беше ли на предавањето на 12 декем.за сонот?Јас изумив а би било интересно ако си присуствувал,да ни кажеш.
Неможе сонот да ти наликува на сложувалка...кои настани ќе ги средуваат бебињата,знаеме дека во почетокот тие најмногу спијат?Велиме дека сонот ни треба за да се одмори мозокот од напор,стрес,од секојдневните активности,па тогаш пак ќе се запрашаме а зошто бебињата толку спијат!?Одговор за некои е дека мозокот не им е уште формиран,па нашиот мозок е оформен па пак имаме потреба од сон.Мислам дека уште не е пронајден точен одговор што е сон или некоја строга дефиниција.Сонот ми наликува на сложувалка. Како мозокот да ги средува настаните, случките и сликите кои поминале.
Изгледа погрешно се изразив. Мислев на нешто како филмска лента.Неможе сонот да ти наликува на сложувалка...кои настани ќе ги средуваат бебињата,знаеме дека во почетокот тие најмногу спијат?Велиме дека сонот ни треба за да се одмори мозокот од напор,стрес,од секојдневните активности,па тогаш пак ќе се запрашаме а зошто бебињата толку спијат!?Одговор за некои е дека мозокот не им е уште формиран,па нашиот мозок е оформен па пак имаме потреба од сон.Мислам дека уште не е пронајден точен одговор што е сон или некоја строга дефиниција.