Филмски клуб

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Интересен концепт на филмскиот клуб, морам да признаам. Нешто што не го бев видел досега на друго место, иако делува помалку мртва дискусијата - можеби причина е самата пасивност, односно "немасовност" на форумот. А можеби и премалку простор се остава за дискусија. Мој совет е да ја смените постапката: во недела некој предлага филм кој членовите на клубот ќе може да го гледаат 7 дена, до наредната недела, кога некој друг предлага филм. Во неделата кога ќе се гледа новиот филм, се коментира стариот. Така дискусијата ќе трае цело време, а нема да биде ограничена само на викенд..
Па има на претходните страни таков предлог, ама слабо се коментира. Уствари како да се коментира кога само 3-4 си ги гледаме филмовите.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ако ме примате, секако! :p

А инаку, мојот предлог е баш за да се раздвижи дискусијата - да не се дискутира само 2-3 дена, туку цело време. Мислам дека така може да живне темава.

Исто - во почетното мислење додавајте ги поминатите филмови, па да се потрудиме кога предложуваме нов да бидеме што е можно поразновидни.

Оваа недела е Антихрист на Триер, така?
Може да се дискутира за претходниот филм дур не му дојде време на антихрист.
И ете ќе ги пишам во воведот филмовите што поминале нема проблем :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Harvie

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Може да се дискутира за претходниот филм дур не му дојде време на антихрист.
И ете ќе ги пишам во воведот филмовите што поминале нема проблем :)
Ама кога ќе почне вториот дел, немој да ги бришеш овие, сите заедно пишувај ги да знаеме кој што предложил. И кај мене таму стави една ѕвездичка. :)

Туку, Loyal зашто е во клубов уште?

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Ама кога ќе почне вториот дел, немој да ги бришеш овие, сите заедно пишувај ги да знаеме кој што предложил. И кај мене таму стави една ѕвездичка. :)

Туку, Loyal зашто е во клубов уште?
Не ги бришам, само ќе ги додавам.
Не ја бришам Loyal, не значи дека ако заборавила да предложи филм дека веќе не е добродојдена да коментира во клубот : )

И ако има нови заинтересирани нека пишат да ги додадеме во листата :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не ги бришам, само ќе ги додавам.
Не ја бришам Loyal, не значи дека ако заборавила да предложи филм дека веќе не е добродојдена да коментира во клубот : )

И ако има нови заинтересирани нека пишат да ги додадеме во листата :)
Па добро ама не само што заборавила, туку веќе 4 недели ништо не коментирала за претходните филмови.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Па добро ама не само што заборавила, туку веќе 4 недели ништо не коментирала за претходните филмови.
Ја прескокнавме, ете имаш филм да гледаш неделава, ништо не менува ако стои или не стои во воведниот дел. Или менува?

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ја прескокнавме, ете имаш филм да гледаш неделава, ништо не менува ако стои или не стои во воведниот дел. Или менува?
Не бе зашто да менува, онака кажав дека ништо не коментирала а погоре има објаснување како функционира клубот.
Имам филм за гледање и ќе го изгледам, како секогаш што гледав нели.

Harvie

Староседелец
8 декември 2014
83
59
1,018
Па има на претходните страни таков предлог, ама слабо се коментира. Уствари како да се коментира кога само 3-4 си ги гледаме филмовите.
Еве сега ме имате и мене! ;) Почнувам со Antichrist!

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr