Филмски клуб

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Зошто бе луѓе што ви е што ве изненадив толку, што очекувавте толку лошо од мене? :D
Мене само ме изненади. :)
Што знам, не мислев дека германски филм ќе предложиш, очекував трилер или мистерија, ама германски не. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
@Хоуп* погоди кога рече дека ќе предложам филм од Хичкок.
За чудо го немам гледано филмов, иако ми е симнат и си зафаќа место. Сега нормално ќе го изгледам, се надевам и вие. :)

Прво да кажам дека барав некој многу постар филм за да го предложам, ама повеќето ги имам гледано. Затоа без многу размислување се одлучив за овој.

Дами и господа Spellbound

http://m.imdb.com/title/tt0038109/

Претпоставувам ќе биде одличен филмов, за да не ми е криво после што го предложив баш овој. :)

Еве и трејлер за да се запознаете малку.

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Многу тешко се наоѓал овој бе, само некои видео нот сапортед даваше со кодек кој бил користен од ИБМ компјутерите кога праќале чоек на месечината, ипак го најдов некако :)

Фино филмче, почнува во лудница со лажен доктор кој самиот себе се сомничи за убиство и наидува на фина докторка (Ингрид Бергман) која ќе го засака и на крај ќе го избави од маките, љубав е обострана па ликот кој го игра Грегори Пек во помлади години (пак глуми забегана улога) дури ќе сака да ја оддалечи бидејќи не сака да ја повреди со тоа што ќе ја замеша во случај на убиство или пак ако му штракне нешто во умот па да ја искасапи со бричот... дилеми...:cool:
Сега не знам ама изгледа такви жени имало само по филмовите ама оваа сериозно ги прибира конците на случајот, го наоѓа правиот убица и го ослободува Пек од траумите кои ги чува закопани во потсвеста и кои едно време му носат робија. Ок Хичкок има такви женски ликови по филмовите, стабилни и паметни. I`d have some of that too :p
Има нешто јако во заљубен пар кој бега од властите, порано тој мотив често бил користен во филмови :zelen

Тука е и еден стереотипен стар психијатар со брадичка и немачки акцент кој го прибира парот кој бега од властите и им помага, убицата има бритиш акцент (нормално), фали уште лудак со руски или јапански акцент па да ги има сите стереотипи на место но сепак се работи за пред се симпатичен љубавен психо трилер. Не баш типичен Хичкок , повеќе Хичкок во транзиција.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Јас мислам дека нема да ни предложи, мене сеедно ми е, секако нема да го гледам. Ќе чекам Аутрајдер да предложи.

@Outrider признај дека Бергман е преубава. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Јас мислам дека нема да ни предложи, мене сеедно ми е, секако нема да го гледам. Ќе чекам Аутрајдер да предложи.

@Outrider признај дека Бергман е преубава. :)

Тој шо праевме муабет во наредна рунда ќе го предложам, сега имам во план еден друг филм :)
Yes, she is very pretty и си има некој свој имиџ, посебно за тоа време кога немало толку лични жени како сега.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Тој шо праевме муабет во наредна рунда ќе го предложам, сега имам во план еден друг филм :)
Yes, she is very pretty и си има некој свој имиџ, посебно за тоа време кога немало толку лични жени како сега.
Нема врска кој ќе го предложиш, друго ми беше зборот.
Зашто да гледам филм на некој што не го гледал мојот. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Нема врска кој ќе го предложиш, друго ми беше зборот.
Зашто да гледам филм на некој што не го гледал мојот. :)

Па и тоа шо викаш... макар да тешко раја се решава да гледа црно-бели филмови, може да е и до тоа...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Па и тоа шо викаш... макар да тешко раја се решава да гледа црно-бели филмови, може да е и до тоа...
Епа сега, затоа се вика филмски клуб, сите различни филмови гледаме и предложуваме, на другите е да си ги изгледаат освен ако поради нешто не можат. А не, еј овој од пред цел век филмов, не го гледам.
Знам дека тешко се наоѓаат за симнување ама ете ти си се потрудил си го симнал.