И ке се разболи. Исто и ти...
Значи да разјасниме: Ако јаде сирово месо нема да се разболи, ако јаде печено ќе се разболи.
И ке се разболи. Исто и ти...
Тоа да... во развиените земји... каде се користи генетски модифицирано ѓубриво, пестициди итн.Кој рече дека е нешто без кое не се може?
Каде ги тепаат животните?
Во денешно време колку што ми е познато постојат модерни трактори,модерни машини за обработување на земјата и слично.
Јас сум вегетријанка од пред пола година,откако започнав со јогата.
И до сега се немам разболено,за среќа и не се разболувам така често пошто имам добар имун систем.
Мислев на следново
Значи да разјасниме: Ако јаде сирово месо нема да се разболи, ако јаде печено ќе се разболи.
А како ни налага? Зошто не преживаме ко крави? Зошто имаме песјаци? Зошто имаме организам кој е создаден оптимално и за месо и за треви? Зошто пра-луѓето биле ловци и ловеле животни?Мислев на следново
Кога лавот би се хранел поинаку од тоа како што природата му налага- ке се разболи
Затоа и ние луѓето се разболуваме. Не се храниме како што нашата природа ни налага
Нашите песјаци исти ли се како на друѓите месојадни животни?А како ни налага? Зошто не преживаме ко крави? Зошто имаме песјаци? Зошто имаме организам кој е создаден оптимално и за месо и за треви? Зошто пра-луѓето биле ловци и ловеле животни?
Последново е неточно. По таа логика ако одиме - која агресија им ја правеле тревопасните животни на луѓето за да овие почнат да ги ловат и подоцна да го јадат месото?Нашите песјаци исти ли се како на друѓите месојадни животни?
Сите ли тревопасни животни се преживари?
Нашиот организам не е создаден за месо, кога јадеме месо или готвена храна организмот ни се закиселува и поради тоа го напаѓаат бактерии на кои не сме отпорни, што не е случај со месојадните животни. Зошто лавот или волкот не умираат од салмонела?
Зарем не си размислил дека ловењето животни на почетокот било поради самоодбрана?
Кој рече дека на почетокот ги ловеле тревопасните животни?Последново е неточно. По таа логика ако одиме - која агресија им ја правеле тревопасните животни на луѓето за да овие почнат да ги ловат и подоцна да го јадат месото?
Знаеш и сам која ми е поентата, не ми глуми лудило.Замисли, комарците пијат крв и пренесуваат маларија, а не умираат од неа.
Што нема да прочиташ.
И ти знаеш која ми е мене поентата, твојата поента е безвезе и нелогична.Знаеш и сам која ми е поентата, не ми глуми лудило.
Тогаш што е со мамутот, сите мали животинчиња од крзно, рибите во вода... Или sabretooth тигарот добил приоритети прв да биде убиен заради самоодбрана?Кој рече дека на почетокот ги ловеле тревопасните животни?
Знаеш и сам која ми е поентата, не ми глуми лудило.