Чет муабети (ти реков-ми рече)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Заклучив зашто пробав да се најдам себеси во повеке религии и учења, се дури не дојде светиот Куран во моите раце. Исламот е прав пат за сите луѓе на оваа планета,кога би му пристапиле со чисто срце и предрасуди.Само за жал има една голема пропаганда па одма ви паѓа на ум смрт, сечење раце ,глави ,неправда кон жената и слични небулози.

А шо така, имаше амнезија или нешто слично? :^)
Не сум сигурен дека куранот е најдобра опција во случај некој да се изгуби и да не може да се најде себе си. Подобро е некој да ти звони на мобилен...

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
^Абе добро сеа, нека се пронаоѓа човек у религија себе си, тоа е негово право се` додека не пречи на оние кои веќе се пронашле во нешто друго.
Самото тоа што некој ќе ти каже дека многу предрасуди удираме кон одредена религија која истиот тој ја проповеда целиот свет да ја практикува е крајно контрадикторно.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Јас немам потреба да лажам, тој што ме обвинува дека лажам, треба да докаже.
Никој не те обвини дека лажеш туку напротив ти рекоа дека не можеш да докажеш дека немаш потреба да лажеш. Ако сакаш ќе се вртиме со муабетот до задутре, а ако сакаш може и да прочиташ убаво и да се обидеш да не глумиш лудила.

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
Никој не те обвини дека лажеш туку напротив ти рекоа дека не можеш да докажеш дека немаш потреба да лажеш. Ако сакаш ќе се вртиме со муабетот до задутре, а ако сакаш може и да прочиташ убаво и да се обидеш да не глумиш лудила.
Слушај.....личиш на прваче кое научило да чита и трча по кој ќе стигне да му покаже каде греши. Досаден си. Оди лечи си фрустрации на друго место! Ако некој глуми лудила на форумов тогаш тоа си ти! Секој пост ти е со една иста цел - да покажеш како некој греши и како ти се знаеш. Не замарај повеќе.

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
Слушај.....личиш на прваче кое научило да чита и трча по кој ќе стигне да му покаже каде греши. Досаден си. Оди лечи си фрустрации на друго место! Ако некој глуми лудила на форумов тогаш тоа си ти! Секој пост ти е со една иста цел - да покажеш како некој греши и како ти се знаеш. Не замарај повеќе.
Seems like you're the same one ? :eek

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
792
1,133
45
www.oto-mk.net
http://www.theguardian.com/culture/.../peaches-geldof-aleister-crowley-sex-cult-oto

Да видиме што пренесува реномираниот британски весник Гардијан :zelen
Солидно инфо, освен во делот каде се вели дека маструбирањето и практикувањето на хетеро и хомо секс е дел од практикувањето на ритуалите. Одредени ритуали имаат сексуална симболика, но практикување сексуален чин не е дел од ниеден ритуал што мене ми е познат, ниту пак принципите на телемата оставаат простор некој да биде присилен на секс доколку не сака.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider