Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Патем од сите јужно-американски репрезентации мака ми е само за чилеанците што испаднаа, итоа по грешка на тренерот. Не требеше да ги вади Видал и Варгас катастрофална одлука.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Пеналот беше за судење...по втор пат се деси да го фаулираат во шеснаесетик. А тоа што го колниш и пцуеш Робен, сфаќам дека ти е мака зш е прејак.
Како да не бе за судење бил, Робен ти е глумец прва класа, и првиот пат глумеше и вториот пат не пропушти да изглуми. Ако е прејак тогаш нека победи поштено а не да глуми, а и да не кажувам лани во лш како глумеше секоја утакмица. За такви големи репрезентации срамота е да глумат и да плачат, нека победат поштено ако се толку јаки.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пеналот беше за судење...по втор пат се деси да го фаулираат во шеснаесетик. А тоа што го колниш и пцуеш Робен, сфаќам дека ти е мака зш е прејак.

robben-dive.gif

robben3_2958614b.jpg

Наградна игра - пронајди го фаулот :D
Прашање е дали има допир воопшто а и да има не е допир кој е доволен за фаул пошто допири во шеснаесетник има стотици во една утакмица...

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Гледаф на кафе дека Оливие Жиру ќе клај гол.
Францк каве > октоподот Пол.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Како да не бе за судење бил, Робен ти е глумец прва класа, и првиот пат глумеше и вториот пат не пропушти да изглуми. Ако е прејак тогаш нека победи поштено а не да глуми, а и да не кажувам лани во лш како глумеше секоја утакмица. За такви големи репрезентации срамота е да глумат и да плачат, нека победат поштено ако се толку јаки.
50% од тимот на Холандија го држи тој, голем број асистенци и голови се преку него и од него, факт е дека е еден од најбрзите фудбалери во светот, константен е на секоја утакмица за разлика од Ван Перси, Кајт, Снајдер... единствена мана му е што многу лакоми се сака да направи сам.
За Баерн нема потреба да коментираме и без глума се прејаки.
robben-dive.gif

robben3_2958614b.jpg

Наградна игра - пронајди го фаулот :D
Прашање е дали има допир воопшто а и да има не е допир кој е доволен за фаул пошто допири во шеснаесетник има стотици во една утакмица...
Одеше на топка но имаше контакт доволен за пенал се виде на снимката од друга камера, не се прај на мутав... а првиот фаул беше повеќе за пенал него овој али во секој случај заслужена си беше победата на Холанџаните- цело полувреме ги напикаа во шеснаесетикот.
Пс. Не сум фан на овие туку навивам за германџите а имам и прогноза дадено дека ќе го подигнат пехарот, туку џабе ги пцуете зато се умешав во муабетов.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
50% од тимот на Холандија го држи тој, голем број асистенци и голови се преку него и од него, факт е дека е еден од најбрзите фудбалери во светот, константен е на секоја утакмица за разлика од Ван Перси, Кајт, Снајдер... единствена мана му е што многу лакоми се сака да направи сам.

Одеше на топка но имаше контакт доволен за пенал се виде на снимката од друга камера, не се прај на мутав... а првиот фаул беше повеќе за пенал него овој али во секој случај заслужена си беше победата на Холанџаните- цело полувреме ги напикаа во шеснаесетикот.
Пс. Не сум фан на овие туку навивам за германџите а имам и прогноза дадено дека ќе го подигнат пехарот, туку џабе ги пцуете зато се умешав во муабетов.

Не е муабетот дали е Робен добар играч, веројатно е топ 20 во светот во моментов, муабетот е дека нема пенал. И да има(ло) некаков контакт поради него не се суди пенал, како што се гледа на гифот и на сликата. Пенал беше суден поради дајвот. Ако на секој контакт во 16м судат пенали или паѓаат како епилептичари ќе има утакмици со резултат 17-16. Во прво полувреме барем...
Робен дајвна неколку пати и пред тоа во обид да изнуди пенал а не беше казнет со жолт како што се правилата со што му се овозможи повторно да дајвне. Далеку е од Суарез ама се труди...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel

Па на првиот фаул баш повеќе глумеше. Дека е добар и брз играч тоа точно си е, дека не подава ама баш ич и тоа е точно, ама не можеш да ми кажеш дека не глуми кога се гледа дека секоја шанса за глумење ја искористува. Баш заради тоа ми е најомразен играч, кога е добар толку нека си игра како што треба и нека победува. Холандија секако ќе победеше во продолженијата зашто Мексиканците не можат да издржат толку бидејќи играа побрз фудбал цела утакмица, ама да изгубат на таков начин ич не заслужија.

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Моментално Германија ме разочарува со нивната играта. Фактички на првенствово скоро ништо не покажаа.