Светско првенство во фудбал, Бразил 2014

Ваш фаворит за освојување на титулата:

• Вкупно гласале
    26
  • Poll closed .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Мене па ми беше досадно првото полувреме и ја исклучив утакмицата, се заиграв тука. Четири гола за хрватите? Holly shit!

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Првото досадно малце да, ама второво не беше. 4:0 моментално а како што гледам Хрвативе сакаат повеќе :zelen.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Мексико - Хрватска одлучува за второто место кое води во втора фаза.
Утре: Колумбија - БСК, Уругвај - Англија и Јапонија - Грција.

За утре моите прогнози се дека Англија ќе запнат убаво и ќе победат минимално. Сеуште ми е сумљив Харт, ама додуша не ни имаат некој избор околу голманите. Колумбија очекувам да си поигра мајтап со БСК и Јапонија барем 2 разлика со Грција.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Хрватска мора да игра како против Камерун ако сака да победи, Мексико видовме како му се држеше на Бразил а и беше блиску до победа. Лошо за Хрватска е што на Мексико им одговара и нерешено, па ништо чудно да гледаме досаден фудбал ако решат Мексиканциве да се бранат.

Уругвај и Англија немаат право на грешка сега, ова би требало да е интересна утакмица. Јас како баксуз ќе навивам за Уругвај бидејќи сакам Англија да оди понатаму :zelen.

П.С. 21.00 пренос УРУГВАЈ-АНГЛИЈА - (ком: З.КАЛИНСКИ / Д.ПАНЧЕВ) која утакмица им ја дале :zelen ќе се бараат стримови изгледа :zelen.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Жервињо :eek: кој гол. Тоа е тој фер став, имаше две можности да падне и да изнуди пенал ама си остана на нозе и даде јак гол. За разлика од некои кои ќе играат за саат време :^)
Колумбија is going places. Иако не беа ништо полоши Кот дивоар кои веројатно ќе ги следат во втор круг...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ее да играше Суарез на првата сега Уругвај ќе имаа 2 победи, ама ако им е кога се глупи. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Пустиот Џерард, тоа е таа метаморфоза од одличен играч во штетник. Прво го сјеба Ливерпул, сега и Англија. Глодарот се прослави ни крив ни должен. Сеуште има теорија за Англија ама треба Италија да тепа двете а Англија да победи со Коста Рика. Што значи имаат некои 3% шанси (smoke)
Беше и остана тремаџија Стиви иако и останатите си имаат мака кога треба да играат за репрезентација, it`s all in the head. Исто и Шпанија, имаат и квалитет и знаење и искуство и тренер...ама нешто не им беше во главата како шо треба....промаја...

Британската влада била во право кога се огласија со doom & gloom прогнози пред почетокот на СП (party)