Јас сум против и дека треба да се забрани абортусот. Секој има право да одлучува за себе, но сепак требаше да мислите пред да го зачнете..
Хип- хоп не си во право.
Секој си има свое право на избор.
Проста ситуација- девојката е силувана, останува бремена. Мислиш ќе сака да го задржи тоа дете?
Грешка на секој може да му се случи. Ако некој не е спремен за чување на дете, нема зошто да го роди. За да го измачува? Да не може да му пружи основни средства за живот?
Или што ако уште во рана бременост се открие дека плодот пат од тешка болест? За која даваат најмногу деценија живот? Па ако таквото дете се роди, зарем тоа би го нарекол живот? Тоа му доаѓа како смрт во исчекување. На страна што нема да почуствува никаква убава страна на животот.
Се додека абортусот е ран, се согласувам. Додека нема срцева активност, тоа е ембрион. Групација од клетки.
Е кога веќе ембрионот ќе премине во фетус грев е да се абортира. Во тие случаи може да се забрани. Порано не.
Зарем само девојките се криви? А мажот што ја донира спермата? Или лесно е, битно пенисот е испразнет?Има исклучоци, јас наведов за несакана бременост каде девојчињата се најчесто сами криви.
Никој не ја тера на секс без заштита. Како ќе си посееш така и ожнеј си.Темава е бесконечно опширна, може страници да се испишат дискутирајќи. Само едно ми падна во очи од твоето последно мсилење:
Зарем само девојките се криви? А мажот што ја донира спермата? Или лесно е, битно пенисот е испразнет?
Абортусот отсекогаш била табу тема за која никој не сака да дискутира се додека не дојде времето да се расчисти дали тоа би била правилната одлука или не.
Jас мислам дека секоја жена има право на избор, па ако нејзиниот избор е абортус тогаш треба да се почитува нејзината одлука. Лично јас не би можела да се определам дали сум за или против бидејќи сепак мислам дека и абортусот е убиство, но кога би се нашла во ситуација да ми се случи на мене нескана бременост не би абортирала туку ќе се соочам со проблемот и тоа е тоа.