Сакам да кажам/Сакам да прашам

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,882
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Ако денес пиете вино - нека биде во името на богот Дионис! Да не се занесете да помислите дека е ок да бидете пијани на(за) христијански празник! :)

I'm Aκρατοφόρος, giver of unmixed wine!​
I'm Ελευθέριος, the liberator!​
I'm Λυαιος, , he who unties!​
I'm Ἐρίκρυπτος, completely hidden!​
I'm Διόνυσος, God of Ecstasy!​

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
СДК Ја доправуваш проектната,се мачиш и пцуиш шо имаш уште многу за пишување а тебе очите ти паѓат,и по еден саат ти исклучува лап-топот. Снемал батерија а не покажа никаков знак! :mad: Добро,може уште има надеж,го уклучуваш повторно и се надеваш дека барем нешто од нешто се зачувало, кога гледаш - нема ништо! Абе да си пукниш од мака! :mad:
Ако си пишал во Word постар од 2003 обично се зачувува у темпорари фајл и дури да ти се рестартира компјутер ненадејно (пример ти снемува струја/батерија) потоа прашува дали сакаш да продолжиш со пишување, т.е. да го врати стариот фајл. За другите знам дека едно време Libra Office имаа такво нешто, ама не верувам да си користел тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Давор

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Ако си пишал во Word постар од 2003 обично се зачувува у темпорари фајл и дури да ти се рестартира компјутер ненадејно (пример ти снемува струја/батерија) потоа прашува дали сакаш да продолжиш со пишување, т.е. да го врати стариот фајл. За другите знам дека едно време Libra Office имаа такво нешто, ама не верувам да си користел тоа.
Ми се има случено тоа еднаш и да ми даде дали сакам да продолжам таму каде што застанав,затоа имав надеж дека и овојпат ќе ми даде.Ама не ми дади (worried) И се предавам и ќе кажам утре дека ми требат уште неколку дена за да ја завршам. Цркнав више,не можам! Одам да спијам оти ќе умрам.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Најубавата љубовна приказна.
Слушам на радио по повод Валентин,некоја емисија во која слушателите ги раскажуваат своите љубовни приказни.
Се јави некоја баба и раскажува за својата љубов.
Додека била млада се сакале со некое момче од комшии и затоа што биле од различна вера родителите не им дозволувале да бидат заедно.
Поминале години,секој по свој пат и за време на војната во Босна,паднала граната и бабава била повредена.
Од никаде се појавил тој,ја спасил(и помогнал)
и од тогаш се заедно веќе 40 години.
Како баш тогаш се нашол на место на настанот?

Се наежив целата додека ја слушав како раскажува.
Животот пишува неверојатни сценарија драги мои.
Гледајте го како предизвик и верувајте во љубовта :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Слушам на радио по повод Валентин,некоја емисија во која слушателите ги раскажуваат своите љубовни приказни.
Додека била млада се сакале со некое момче од комшии и затоа што биле од различна вера родителите не им дозволувале да бидат заедно.
Поминале години,секој по свој пат и за време на војната во Босна,паднала граната и бабава била повредена.
и од тогаш се заедно веќе 40 години

That`s weird... што војна имало пред 40 години во Босна?

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
СДК Готово,официјално јас сум вљубен во девојкава :sreken Каков изглед има,каков глас, чудо едно!

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
That`s weird... што војна имало пред 40 години во Босна?
Да,не обрнав внимание на тоа.
Можеби мислеше на вкупната цифра,војната во Босна е пред 22 години.
Нека се сакале пред тоа 18 год.и ете ги 40 :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider and Saladin

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
СМИЈЕМ СЕ А СУЗЕ НАВИРУ к***а СУДБИНА... ТЕ МРАЗАМ ЖИВОТЕЕЕ :place

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
и од тогаш се заедно веќе 40 години.

http://www.e-novine.com/region/region-bosna/84457-Ubijena-ljubav-Vrbanja-mostu.html

:(