Сакам да кажам/Сакам да прашам

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Одсекогаш сум била за романтика, љубов и сите други пропратни ефекти ама поголема глупост од Валентајнов нема!
Ем што не е наш празник, ем што е чиста глупост и фарса.Мажот со цвеќе во рака на жената и вика „Те сакам“, а другите 364 дена единствена проблематика му е дали банташите му биле 16ки, гумите зимски или Барса тепала со 2 или со 3 гола(чест на исклучоци).Зошто такви фарси, зошто? Ако некого сакаш ќе го сакаш 365 дена и 365 пати ќе му кажеш „Те сакам“(и повеќе).
Некако ми е премногу исфорсирано нештото, искомерцијализирано, нема благе везе со љубов и искажување чувства.
Нема ден одреден за љубов, секој ден е нова прилика да му покажеш некому дека го сакаш. Али шта чеш, Македонцка работа.

Сето ова е поради тоа што ние мислиме дека е така.
Колку што се величи празников, од година во година за неговото мрчење пораснува повеќекратно.
Како што Џастин Бибер си се искачи на врвот, така гледам и овоа е ударна тема за елаборирање. И да бидам реален, истите ставови на нас мрчаторите ни` се.
- Не треба да се сака еден ден во годината.
- Романтиката е во моментот
- никој нејќе мечиња, срценца, бонбончиња, цвеќенца.

А колку сите се трудиме да бидеме сакани, тоа е засебна тема за разговор. :)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Ами и дечкиве па, настрана од мажот и жената ... чекај да одам на девојка ми да и купам нешо .. а едвај еден месец се заедно. сФашта.
Среќа шо јас и девојка ми го хејтаме празников, па не ни постои за нас

Па и за дечките зборам, хипотетички само наведов маж и жена што не мора да значи дека се работи за брачни пар само :D

Сето ова е поради тоа што ние мислиме дека е така.
Колку што се величи празников, од година во година за неговото мрчење пораснува повеќекратно.
Како што Џастин Бибер си се искачи на врвот, така гледам и овоа е ударна тема за елаборирање. И да бидам реален, истите ставови на нас мрчаторите ни` се.
- Не треба да се сака еден ден во годината.
- Романтиката е во моментот
- никој нејќе мечиња, срценца, бонбончиња, цвеќенца.

А колку сите се трудиме да бидеме сакани, тоа е засебна тема за разговор. :)

Ние сме како сунѓерчиња, впиваме се` што некој ќе ни го пласира.Плиток мозок ли е во прашање, не знам уште точно, добра теорија за истражување во секој случај.
Инаку тоа е факт дека колку повеќе се хејта некој или нешто, рејтингот му расте.Живи да сме ние мрчаторите, без нас Валентајн нема да биде тоа што е. :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Хептаграм XI

TheQueen

Истакнат Член
2 ноември 2013
495
376
173
Планетата Земја
И го прочитала Дисис .. или дајзис ?

Ами и дечкиве па, настрана од мажот и жената ... чекај да одам на девојка ми да и купам нешо .. а едвај еден месец се заедно. сФашта.
Среќа шо јас и девојка ми го хејтаме празников, па не ни постои за нас
Дисис.

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Дали некој од тука знае или знае некој што знае да изработува видеа пропратени со слики и текст?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ја стварно не можам да разберам какви се тие видеа пропратени со текст и слики? Патем имаш movie maker, едноставна алатка за такви работи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991 and goodgod

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Дали некој од тука знае или знае некој што знае да изработува видеа пропратени со слики и текст?

Сигурно у средно или основни си имала информатика 2 (двојка) - незадоволителна па шо те тера да питаш такви глупи питања.

ќе те биде, не му га секирај