Х-Фактор Адриа

Повеќе би сакале X Factor да е..

• Македонски (само во Македонија)

Гласови: 19 46.3%
  • Балкански (во пакет со земјите од екс ју)

Гласови: 22 53.7%

• Вкупно гласале
    41

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Значи многу ми е интересно вака кога пеат сите, различни гласови, различни интерпретации :)
Едвај чекам нашите да ги видам како пеат сите учесници.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Само The X Factor UK го гледам, веќе 2-3 години. Најинтересно ми е, најдобри судии има. И она американското од време на време го гледам, поточно настапите ги гледам на YouTube. Од други земји не сум гледал. Го гледав пред неколку недели нашево, балканското X Factor, меѓутоа пре-лошо е, барем според мене.

За учесниците не знам, веројатно како и секаде, некои поседуваат талент - некои не. Но, начинот на кој што е реализирана емисијава е катастрофален, судиите исто.

Од судиите ги познавам само Жељко и Емина, кои се крајно понесени од некоја еуфорија и многу неискрено ја вршат својата работа, пробувајќи да се внесат во улога слична на оние попознати и порелевантни судии кои со години ја вршат својата работа, а не пола година.

Жељко премногу се обидува да биде строг и здрвен, т.е да биде некој балкански Сајмон Кауел и не му успева. А Емина ја завзема улогата на онаа "сентименталната судијка" која ја имаше во сите емисии од овој калибар... Во 2008.

Дури и Сајмон има омекнато, што го имаат забележано сите кои го следат американското X Factor (и британското, кога судеше таму) или пак Идол. Истотака веќе со години полека избледува улогата на онаа судијка што постојано е на праг на расплакување.

Меѓутоа можеби грешам. И така имам гледано едвај една епизода.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Ауфф лошо ептен ме разочараа дел од натпреварувачите..Мои фаворите се раперите,Лукијан,Тамара,Урош,Даниел и Mилош Бајат

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Ќе дадам едно аматерско мислење за тие што поминаа понатака.
ОД кај момците беа Лукајин Ивановиќ, Перчоли, Милош Бајат, Армин Маликиќ, Стефан Коковиќ и Харис Ќато.
Ги болдирав тие за кои јас би сакала да поминат. Јас денеска дури гледам дека оваа група и не е толку јака. Перчоли требаше уште од старт да лета, го држи местото на многу поквалитетни пеачи од него, тој е имитатор. Харис Ќато на детево не му има мутирано гласот, колку ли години имаше заборавив 13 најверојатно. Лукајин искрено заборавив како пееше а и не ми ја паметам фацата:D Искрено од групава најмногу сум за Стефан кое гласиште го има само. Исто и Милош ми е многу добар а Армин го ставив само затоа што имам многу специфичен глас.
Од девојките- Илма, Катарина Јовановиќ, Христина, Александра Брковиќ, Александра Секулиќ, Тамара Милановиќ.
Илма има гласиште исто и Катарина, навистина послебно за вторава ќе е жално ако не оди понатака. Тамара веќе стигнала до финале на некое друго шоу па ете не мора на сите натпревари да стигнува до финале:D. А овие двеве "лепотиците" џабе значи џабе им го фаќаат местото на други девојки кои каде каде имаат помоќни гласови од двеве. А Брковиќ Александра исто има добар глас. Сепак мислам дека Тамара ќе оди понатака, Илма сигурно и изборот ќе е мегу Брковиќ или Катарина.
Постари од 27. Даниел Кајмакоски, Маид, Маја Новаковиќ, Младен Луќиќ, Бојана Рачиќ, Славко Калезиќ.
Дали тоа дечкото што се кршеше на песната од Бијонсе отиде понатака?:x Маја мислам дека е на Луис ќерката убаво пее можеби ќе оди и онаа понатака а ова Бојана не се сеќавам кој беше. Даниел и Маид ми се фаворити, едниот има ептен препознатлив глас а Маид исто така има страшен глас и многу е опуштен на сцена а бога ми и самоуверен.
Е сега од групите е кармар караши. Ќе ги пишам само оние што и се пријавија како групи а не овие ново формираните. Иван и брат му, Рома Сијам, Mouse Miles, Јана и Лука. Од овие сум за Иван И Кико и рапетите-Маус

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Глеам се шушка на странава на фејсбук дека денес ќе каснела епизодата на пинк,цитирам : Po svoj prilici vecerasnja epizoda pocinje dosta kasnije nego sto je planirano. Cekamo tacan termin kako bismo vas informirali... stay tunned - и после читам дека наводно ќе било поради некоја серија таканаречена Сила. Мислите дека и сител ќе ја дават денешната епизода покасно или како? Има некој нешто чуено? Just saying ..