Ај сеа јас тебе да ти одговорам зашто очигледно си замислил нешто.
Прво, раздвижување дискусија и незнамтишто е во ред и никој нема ништо против тоа. Делење казнени чисто од куртоазија е нешто сосем друго. На крај па извртување на муабетот како некој мене ме врбувал за да се бунам е навреда за мене. Друга работа, критикување само за да добијам внимание па не ми е ни на крај памет.
Изборот е тој, во ред е. Ако не ми чинело можам да си заминам. А зошто не би се потрудиле да промените малку од „објективноста“ и да согледате некоја алтернатива за решавање проблеми наместо делење казнени од ракав? Админов,
ipopovski и самиот кажа дека нема доволно време, ама кога има казнува само ако има пријава, тоа значи дека треба да изнапријавам пола форум? Не е проблем ако тоа е лекот, само ипак нема никогаш да ме разубедите во неговото селективно казнување. Ако сакате докази доволно е да пролистате низ форумот и да побарате навредливи зборови, пцовки, вулгарности, навреди кон некого исл. кои сеуште стојат неказнети, а некој друг убаво си го окркал со казнени, биле бришени мислења и сл. Наместо да бидете непристрастни (општо администрација) вие давате поинаква слика, дека некому е дозволено се` и сешто, а некој да напише „А“ ќе јаде казнени и ќе му биде избришано мислењето.
И јас тебе саладине, а и сите од администрација нарочно, ве молам да си ги признаете сите грешки и да си живеете со нив. Кога некој направил грешка нема што да се лути кога некој ќе ја спомене истата. Пред некој ден баш твојата грешка ја посочија и ти кажаа дека не правиш така и дека си се подобрил, ама ти ја сфати поинаку позитивната критика и таму си виде она што ти сакаше да си видиш, наместо да си признаеш пред себе дека си направил грешка и дека тоа е само споредба која одеше во твоја корист.
Правилно функционирање на форум сигурно нема да биде со отворени 5 теми месечно. Правилно функционирање не е кога се прекратува дискусија ако двајца се скарале (секако, се` дур нема лични навреди). Правилно функционирање не е сигурно неприфаќање на никакви критики и да велиш „Ако не ти чини, оди си“. Ама за разлика од тоа може на пример да поработите малку колективно и да решите убаво во која ситуација како ќе делувате. Пак ќе ја посочам
lady_blue како единствен супер-модератор кој знаеше како да дејствува и да реши проблем. Ама наместо да се огледате на нејзе, вие, почнувајќи од админот ви плукате по нејзе ко да ви ги киднапирала фамилиите. Сериозно ви требаат промени ако сакате ова да прерасне во здрава заедница во која ќе има атмосфера за дискутирање.
Кога споменав веќе дискутирање, дали некогаш си видел кога двајца дискутираат едниот да каже „Оп-стоп, нема вадење мои реченици кои сум ги кажал порано“?