Хомосексуалност

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Има повеќе дефиниции за психопати и повеќе видови психопатија. Не навлегувам во детали , ги нареков така затоа што двајца личности од ист пол без разлика мажи или жени неможат да бидат родители на деца . Се знае мајката е жена и само жена никој друг а татко може да биде само мажот .

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Има повеќе дефиниции за психопати и повеќе видови психопатија. Не навлегувам во детали , ги нареков така затоа што двајца личности од ист пол без разлика мажи или жени неможат да бидат родители на деца . Се знае мајката е жена и само жена никој друг а татко може да биде само мажот .

Добро, кој го одредува тоа, жената да биде жена а мажот маж?

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Баш ме интересираат дефинициите за психопатите.
Ај кажи некои па да провериме професионално дали е така :)

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Добро, кој го одредува тоа, жената да биде жена а мажот маж?

Јас не реков жената да биде жена а мажот маж , туку жената да биде мајка а мажот татко .

Баш ме интересираат дефинициите за психопатите.
Ај кажи некои па да провериме професионално дали е така :)

Срцка како што кажав и погоре не навлегувам во детали , јас не сум доктор за повеќе информации обрати се кај психолог.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Срцка како што кажав и погоре не навлегувам во детали , јас не сум доктор за повеќе информации обрати се кај психолог.
Ако не си доктор срцка,како можеш да знаеш колку видови на психопати постојат и што претставува психопат?
До сега не сум сретнала во психологијата нешто слично на твојата изјава дека
хомосексуалците се психопати.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Јас не реков жената да биде жена а мажот маж , туку жената да биде мајка а мажот татко .

Пеки, но тогаш како би ги оквалификувал тие што сакаат личности како психопати?
Еве викаш има стручни луѓе кои знаат повеќе дефиниции за психопат. Еве и вака да земеме како одредени членови тука што викаат дека мажот не е природно да роди (што и јас се сложувам), но дали е исто раѓањето и чувањето на дете?
Истотака прашање малку вон темата, мајката е тежок кариерист и брка работа во друг град додека мажот е тој што го одраснува дома детето. Дали во овој случај се работи за неприродност (психопатство со твои зборови)?

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Ако не си доктор срцка,како можеш да знаеш колку видови на психопати постојат и што претставува психопат?
До сега не сум сретнала во психологијата нешто слично на твојата изјава дека
хомосексуалците се психопати.

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Јас никогаш не сум кажала вакво нешто ...... Кажав и стојам зад тоа дека психопати се луѓе од ист пол кои се обидуваат да бидат родители , и што не ти јасно сега пак ли треба да пишувам за родители и за мајка и татко????

Пеки, но тогаш како би ги оквалификувал тие што сакаат личности како психопати?
Еве викаш има стручни луѓе кои знаат повеќе дефиниции за психопат. Еве и вака да земеме како одредени членови тука што викаат дека мажот не е природно да роди (што и јас се сложувам), но дали е исто раѓањето и чувањето на дете?
Истотака прашање малку вон темата, мајката е тежок кариерист и брка работа во друг град додека мажот е тој што го одраснува дома детето. Дали во овој случај се работи за неприродност (психопатство со твои зборови)?

Се согласувам со ова што го кажуваш , и далеку од тоа јас не кажав вакво нешто но ти тука кажуваш за маж и жена и чување на децата од страна на таткото а мојот став не се однесуваше на тоа. Кажав и предходно и немам намера да повторувам исти работи по сто пати.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Се согласувам со ова што го кажуваш , и далеку од тоа јас не кажав вакво нешто но ти тука кажуваш за маж и жена и чување на децата од страна на таткото а мојот став не се однесуваше на тоа. Кажав и предходно и немам намера да повторувам исти работи по сто пати.

Уште ова: Дали раѓањето и чувањето го поистоветуваш?

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Вчера присуствував на емисија за трансексуалци каде што гости беа - трансексуалец, негов преведувач (бидејќи беше глув), докторка (мислам) и новинарка. Докторката го кажа нејзиното мислење од биолошки и од психолошки аспект (која работи подолго време со dozen клиенти веќе), толку убаво ја објасни целата работа со хормоните, што верувам дека доколку човек кој мисли поинаку, ќе му даде ново гледиште на работите. Целата поента е дека не знам таму колку недели бебето е неодреден пол, а во одреден период од бременоста, хормоните се подредуваат и тогаш се создава и полот. При тоа, се случува одредени хормони да се создадат повеќе и со тоа да влијае врз полот - кратко кажано, полот на бебето се оформило во машки, но воедно добило повеќе женски хормони оттколку што требало (за малку победиле машките и со тоа добил машки пол) и поради тоа, тој е машко со многу женски хормони. Истата работа е со хомосексуалците. Во прашање се хормони. Тоа не е пореметеност во бременоста, не згрешила ништо мајката, едноставно природниот процес на оформувањето на бебето се случило така.

П.С. Нешто друго што слушнав во емисијата поврзано со хомосексуалците е дека во (не знам точко каков, веројатно на психологијата) системот во не знам точно која држава (мислам дека стануваше збор за УСА) хомосексуалноста е тргната од дефинициите за психолошко пореметување и се смета според психологијата, дека е најнормална појава. Докторката рече дека се надева дека наскоро истото ќе се случи и со трансексуалноста.

Се извинувам за "не знам точно каков/која" информациите, беше премногу тивко и не слушнав убаво.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin