Хомосексуалност

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Различни дефиниции за психопати постојат, но сите имаат кларифициран опсег на пореметувања кои еден психопат може да ги поседува.
Хомосексуалноста во ниту една од тие дефиниции не е опфатена (освен ако не си читала книги од пред 1973та, каде можеби постои такво нешто).
Всушност, тргната е ко болест уште пред 40 години, а ко таква и прифатена од светските асоцијации пред 23 години.
Психолозите - скептици и хомофоби, со низа „истражувања“ се обидувале да докажат дека еден хомосексуалец има мозочни аномалии, но ниту еден од тие тестови не ги дал посакуваните резултати. Тоа е, пред сѐ, биолошки. А ако биолошко/хормонско пореметување го рамните со психози, тогаш зошто оние со цревни болести, рак, болни бубрези итн, не се самите психички криви за својата болест?
Глупава споредба, не? Но токму толку нелогично е и изедначувањето на хомосексуалноста со психичко пореметување.
Ако се фаќаме за психологијата што вика(ла), најголеми предиспозиции за психопат има оној што бира бизарни начини да ја искаже својата надмоќ над други раси, ориентации, религии итн. т.е. хомосексуалците (во случајов) ги мрази до степен на налудничавост и им посакува смрт на незамисливи начини.
А такви на секој чекор има.

По незнам кој пат го кажувам ова ... Луѓе хелооооуууу јас не реков вакво нешто за хомосексуалци туку за родители хомосексуалци !!! И тука постои разлика , очигледно вие не можете да ја воочите . Ве жалам .

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
По незнам кој пат го кажувам ова ... Луѓе хелооооуууу јас не реков вакво нешто за хомосексуалци туку за родители хомосексуалци !!! И тука постои разлика , очигледно вие не можете да ја воочите . Ве жалам .

Кажи им. Стварно се за жалење, не можат да направат разлика дека родители хомосексуалци се психопати, а обични хомосексуалци кои не се родители не се психопати. Мислам стварно еј, хелоооу 21ви век е ова, отворете интернет и прочитајте, информирајте се. Сфашта.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Значи хомосексуалците си се ок ама ако посакаат да станат родители и да посвојат дете автоматски стануваат психопати???
Не не жали, не ја разбираме разликата дај објасни ни...

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Јас повеќе не дискутирам , кажав се што имам да кажам некој ако неможе да го разбере тоа или му смета и има некаков проблем со тоа мене не ме засега . Секој има право на избор и на свое мислење , мене не ме интересираат дргите избори и мислења затоа што јас имам свое мислење и свој став и стојам зад тоа.
Поздрав , :*

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Јас повеќе не дискутирам , кажав се што имам да кажам некој ако неможе да го разбере тоа или му смета и има некаков проблем со тоа мене не ме засега . Секој има право на избор и на свое мислење , мене не ме интересираат дргите избори и мислења затоа што јас имам свое мислење и свој став и стојам зад тоа.
Поздрав , :*

Јас можам да го разберам твоето различно мислење, но не можам да разберам како може да поистоветуваш два сосема различни неповрзани поима.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Како што има психопати помегу другите има и помегу хомосексуалците.
Може девојчето има налетано на хомосексуалец психопат,како што имам налетано и јас,па затоа такво размислување.
Пошто ги има многу,тоа стана веке и дел од модата,ке налета и на не психопати па ке размислува поинаку ваљда.:)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Како што има психопати помегу другите има и помегу хомосексуалците.
Може девојчето има налетано на хомосексуалец психопат,како што имам налетано и јас,па затоа такво размислување.
Пошто ги има многу,тоа стана веке и дел од модата,ке налета и на не психопати па ке размислува поинаку ваљда.:)

Точно. Затоа сме ние тука да и` предочиме дека е во заблуда и дека хомосексуалноста не е поврзана со здравиот разум.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Точно. Затоа сме ние тука да и` предочиме дека е во заблуда и дека хомосексуалноста не е поврзана со здравиот разум.
Пишав околу психопатите конкретно,а за ова другово искрено ни јас не сум целосно сигурна.
Не за сите.
Кој е нека тврди,јас не сум и доста факти укажуваат засега кон тоа.
Мене барем.

L'etoile

Истакнат Член
24 ноември 2013
26
3
303
Јас не реков дека хомосексуалците се психопати...
Кажав дека психопати се хомосексуалци кои сакаат да бидат родители .
Ако толку инсистирате еве ќе ви кажам од каде таквиот став :
Двајца хомосексуалци од кои едниот претходно бил хетеро и има дете но поради х причини се разделува од жената т.е. она го осава затоа што дознала дека не е тоа што мислела де е и му го остава детето.
После некое време човеков живее со детето и со неговиот партнер притоа детето го тера партнерот да го нарекува мамо.
Најтрагично е што додека татково не е дома другиов се обидува да го силува детето , но за среќа не успева бидејќи по некоја случајност таткото се враќа дома и го спречува . Инаку детето е машко нз дали кажав.
Несакам да продолжувам веќе и ве молам сега кажете ми вие мене дали се ова нормални луѓе ?

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Јас не реков дека хомосексуалците се психопати...
Кажав дека психопати се хомосексуалци кои сакаат да бидат родители .
Ако толку инсистирате еве ќе ви кажам од каде таквиот став :
Двајца хомосексуалци од кои едниот претходно бил хетеро и има дете но поради х причини се разделува од жената т.е. она го осава затоа што дознала дека не е тоа што мислела де е и му го остава детето.
После некое време човеков живее со детето и со неговиот партнер притоа детето го тера партнерот да го нарекува мамо.
Најтрагично е што додека татково не е дома другиов се обидува да го силува детето , но за среќа не успева бидејќи по некоја случајност таткото се враќа дома и го спречува . Инаку детето е машко нз дали кажав.
Несакам да продолжувам веќе и ве молам сега кажете ми вие мене дали се ова нормални луѓе ?

Ехеееј, полека и ти, цела приказна направи.

А што правиме со тие хомосексуалци, што ќе посвојат дете и место да биде исфрлено на улица, изгладнето и отфрлено ќе добие топол дом и љубов?