Сакам да кажам/Сакам да прашам

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
Абе одма комбето со алфи ќе се затера, сигурно висат на форумот и читаат меѓу редови...:D
Ок, не е важно и онака тие се механизмите, една приказна од еден град е слична ако не и иста со друга приказна од друг град... само актерите се менуваат.

Да не ја имаш читано Atlas shrugged?

Мајтап беше :) Сепак, нивна работа си е што ке прават и со чии пари...
Не сум ја читал..

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Највиновни се постарите генерации кои наводно по дифолт заслужувале почит. Она што заслужуваат не е ни да се напише вака на форум, им ја одзедоа иднината на цела генерација. Слушајте ги само бескичмењачките `мудрувања` од типот `не мати вода, `6000 ами ич` `и шо, си поработел 3 сати плус денес, голема работа`...и слично...кои еманираат од `мудрите` генерации и ќе ви биде јасно...

stupid+people+get+old+too_c925c6_4848537.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Зедов да пишувам демек во две три теми да разбијам досада.
Во едната напишав гигантски пост и го избришав.
На друга пиши-бриши, во трета само се запрашав што мајка барам јас да пишувам за ова....

И сфатив дека најдобро е да седнам да правам нешто што најдобро знам, да гледам филм :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco

Разликата меѓу 80 годишен идиот и 30 годишен? Првиот има половина век поголем стаж во идиотизмот. Баш за почит, она респекат ептен :D
Арсеналот на народни умотворини е богат. `Се шо лета не се јади, наведната глава сабја не ја сече, трај си - прај си, има и полошо, со оган синко не се игра, газдата леп ти дава ти преку леп погача бараш, кротко јагне од две офци цица` etc........кога ќе размислам подобро и немам слушнато ниедна `сувисла` изјава од лице постаро од 65-70...

И секако легендарната `Џабе работи - џабе не седи` my all time favourite :pusi

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf