Чет муабети (ти реков-ми рече)

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Самата си одговори, болдот е факт, неменливо нешто без разлика како гледаме на истото.
За другово ноу ворис, учиме дури сме живи, не? :D
Пред да се вратиш на спиење, смени пижамите, не чини препотени да спиеме. Така би не советувале разумните баби. :)

Од кај знаеш дека не се сменети?
Или и тоа е некаков вид на факт?
Не ми одговори за фактите...:)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Од кај знаеш дека не се сменети?
Или и тоа е некаков вид на факт?
Не ми одговори за фактите...:)

One question at a time please, не си го понесов сакото за интервју. :rolleyes:
Од кај знам...конкретно за миротворењево, пушти вести и сама ќе си чуеш. Тоа што јас ќе споделам срцепарајуча содржина на анонимен македонски форум, нема да смени ништо, освен нели, што во случајов ќе ме направи дете на Сатаната и/или социопат.
Да видиме, што друго за фактите...месечината е сателит на Земјата и ротира околу неа, а Земјата се врти околу Сонцето.
Моментално пишувам на форумов со крш конекција. И тоа е факт.
Факт е и дека конекцијата нема да ми се подобри ако споделам слика од оптички кабел и молитва за побрз интернет.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Ам'н више сс овија непрофитабилни кадри. Запишујте некој технички/технолошки факултет бре људи, так'в кадар ни фали овде.
Секоја наука е потребна во општеството.
Никола Тесла бил човек. Имал потреба да јаде. Јадењето му го дал земјоделецот, касапот итн(луѓе што тие јадења ги произведувале). Никола Тесла имал потреба да се облече - тука е текстилната индустрија. Тој имал потреба да спие на нешто(не е удобно да се спие на под) тука е оној што го направил креветот. Никола Тесла ја открил електричната енергија. Тоа нешто некој требало да го објави и зачува од заборав. - тука се новинарите, историчарите. Некој требало неговото учење да го продолжи - тука си наставниците....и сѐ така до неповрат ќе се редат професиите.
Секоја професија е еднакво важна во едно општество. Буквално секоја.
Се грозам кога гледам како плитки умови тврдат дека техничките факултети се супериорни над другите.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Од кај знам...конкретно за миротворењево, пушти вести и сама ќе си чуеш. Тоа што јас ќе споделам срцепарајуча содржина на анонимен македонски форум, нема да смени ништо, освен нели, што во случајов ќе ме направи дете на Сатаната и/или социопат.
Да видиме, што друго за фактите...месечината е сателит на Земјата и ротира околу неа, а Земјата се врти околу Сонцето.
Факт е и дека конекцијата нема да ми се подобри ако споделам слика од оптички кабел и молитва за побрз интернет.

155111_10150317493310214_1871593_n.jpg

Мислев зборуваме конкретно за една работа...невр мајнд.

• Ми се допаѓа
Реакции: МиГ 21

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Никола Тесла бил човек. Имал потреба да јаде. Јадењето му го дал земјоделецот, касапот итн(луѓе што тие јадења ги произведувале). Никола Тесла имал потреба да се облече - тука е текстилната индустрија. Тој имал потреба да спие на нешто(не е удобно да се спие на под) тука е оној што го направил креветот. Никола Тесла ја открил електричната енергија. Тоа нешто некој требало да го објави и зачува од заборав. - тука се новинарите, историчарите. Некој требало неговото учење да го продолжи - тука си наставниците....и сѐ така до неповрат ќе се редат професиите.
Се грозам кога гледам како плитки умови тврдат дека техничките факултети се супериорни над другите.

Ете дојде време јас да се согласам со тебе :) (иако студирам технички факултет)

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

*V******

Староседелец
2 април 2013
193
170
1,053

ti devojko ocigledno e ...imas ostar jazik............ova jas go gledam koko obid da prkosis na se sto ne e vo domen na tvoeto razmisluvanje....ili mozebi na toj nacin sakas da se dokazes i odskoknes so tvojata drskost.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
ti devojko ocigledno e ...imas ostar jazik............ova jas go gledam koko obid da prkosis na se sto ne e vo domen na tvoeto razmisluvanje....ili mozebi na toj nacin sakas da se dokazes i odskoknes so tvojata drskost.
Толку од „мир во светот и сите да се сакаме“. No love for the nasty suckers.

Ахам, а зошто тогаш сѐ што не е во домен на твоето (во случајов) размислување и однесување, се смета за дрско?
Не викам, јас стварно не сум некоја китка, ама за возврат не ми ни пречи некој да ми се обрати и со најпогрдни зборови доколку така се изразува, битно поента нека има. Форум, нели? Најразлични карактери, нели? Слобода на говор, не? Изгледа не. Некој си пишува поеми, друг се сложува со сѐ, трет праќа лигушки, четврт бара лични биографии по пораки, петтиот наоѓа маани. Зошто не ви пречи некој кога ќе ви пише „Браво! Прекрасно мислење.“? Мене еве такво мислење може ми „пречи“ и може радо би сакала да видам образложение со нивни зборови зошто се сложуваат, исто ко што би сакала и зошто не се сложуваат.
А не мисиш дека дека подеднакво бесцелно е да се „правам дрска“ на форум (пази која титула и достигнување), како и да изигравам мајка Тереза?
Ама хеј, и од двата типа луѓе има. Љубете се/ги сите.
Хесус.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider, Aquarius and Lena

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo

Да не се вреѓамо другар. Плитак ум си ти, очигледно, пошто лечиш комплекси сс овј пост. Муабет ми беше друго... 90 посто од наши студенти су економисти, правници, бизнисмени, логистичари, инспектори, детективи... Сви економисти, кризе на сви стране. Сви правници, правда гу нема нигде. Млитава генерација биднасмо, и нема што туј да се праи муабет. Ја не потценују или преценују некој факултет, просто кажано сс овј мој плитак ум к* ме боли дали ти ќе идеш ке учиш нешто, или ќе отидеш на фон и ќе си гу купиш диплому, и после ке ми се праиш туј паметан на мене и на други обични смртници како мене, него сакаше да кажу дека тј кадар е дефицитаран, има доста работа за њима.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Ми се има случено еден чуден настан, неопишливо, до основно оделение незнаев да нацртам еден прост цртеж, од прва година средно почнав да цртам икони, најпрво започнав да халуцинирам, едноставно така ми изгледаше идеалот на сликата, иако не знаев дали воопшто и така изгледаат светците, еднаш ми се случи да ја погледнам хартијата и да ги видам цртите ( линиите), што ми го обележуваа цртежот, а до душа жити се и незнаев што ке цртам, ете започнав да одам по линиите, и на крај испадна Исус со винова лоза над него (wasntme) изгледаше прекрасно, за прв пат почувствував трема, не само тоа дури и се прашував како успеав оваа да го нацртам, се појави од некаде мајка ми и ме праша што правам, објаснив и кога го виде цртежот почна да се смее, ми вели па Борче ти до основно не знаеше пеперутка да нацрташ, еј па сега што е оваа?:giggleзамолчев како пес, незнаев што се случува со мене, го нацрттав и завиткав цртежот си реков сега не можам да го довршам, ке го сторам тоа по неколку дена ...Поминаа денови, си реков да го погледнам да се зачудам повторно и да го завршам да биде целосен и онака не беше, кога го отворив цртежот, тој веке беше исенчен со молив, жива слика.. :eek: си реков помалата сестра ова го сторила си играла со мојот цртеж а јас толку се трудев, но сепак убаво направено, ја прашав таа вели кога ти почна да црташ икони :D, се смееше, го зедов цртежот и го покажав на моите дома, баба ми рече однеси го во црква клај го во рамка, тој не е веке твој.. ;)Одтогаш знам само едно, го знам тоа што не го знам :nah
Чудно стфарно, ако е истина, не глеам причину за л'жање, ваљда стфарно се десило овој
Може да прикачиш слику да га видимо цртеж ?

• Ми се допаѓа
Реакции: Borce Atanasov

*V******

Староседелец
2 април 2013
193
170
1,053
Толку од „мир во светот и сите да се сакаме“. No love for the nasty suckers.

Ахам, а зошто тогаш сѐ што не е во домен на твоето (во случајов) размислување и однесување, се смета за дрско?
Не викам, јас стварно не сум некоја китка, ама за возврат не ми ни пречи некој да ми се обрати и со најпогрдни зборови доколку така се изразува, битно поента нека има. Форум, нели? Најразлични карактери, нели? Слобода на говор, не? Изгледа не. Некој си пишува поеми, друг се сложува со сѐ, трет праќа лигушки, четврт бара лични биографии по пораки, петтиот наоѓа маани. Зошто не ви пречи некој кога ќе ви пише „Браво! Прекрасно мислење.“? Мене еве такво мислење може ми „пречи“ и може радо би сакала да видам образложение со нивни зборови зошто се сложуваат, исто ко што би сакала и зошто не се сложуваат.
А не мисиш дека дека подеднакво бесцелно е да се „правам дрска“ на форум (пази која титула и достигнување), како и да изигравам мајка Тереза?
Ама хеј, и од двата типа луѓе има. Љубете се/ги сите.
Хесус.
......Pocituvam mislenja....no....provokacii mrazam.........zavrsno mislenje na temata.