bravo i mene mi se omileniлалала ги слушам од мала...Имав тука една комшивка сега е голема ии ги обожаваше таја и јас зш се дружев со нејзе ии од тогаш почнав. Најпесна ми е
ии
Аврил со почетоците...сериозно? Јас искрено не знам шо "панк" се Blink 182 и Sum 41 ама знам дека Green Day припаѓаат во втората генерација на панк заедно со бендови од типот на Offspring и Rancid. Btw, one hit wonder, really?Не можам баш да ги слушам сега. Порано и ми беа сварливи,али откако се насочив кон откривање нови музичари,сфатив дека се монотони,репетитивни и нивната музика ја гледам во филмови како American Pie итн. Кога излегоа,имаше наплив на бендови што свиреа панк-рок за фенси скејтери,како Blink 182,Sum 41,тука би ја сместил и Аврил во почетоците,и GD до некаде се издвоија,но панк-рокот излезе дека е one-hit wonder музика,бар за мене.
Не панк,туку панк рок. Грин Деј не се панк. А освен Wikipedia,никој друг не би ги ставил Rancid и GD у иста реченица,Rancid се уствари иновативни,и ретко се наоѓаат 2 исти песни и рециклирани рифови во нивниот материјал.Аврил со почетоците...сериозно? Јас искрено не знам шо "панк" се Blink 182 и Sum 41 ама знам дека Green Day припаѓаат во втората генерација на панк заедно со бендови од типот на Offspring и Rancid. Btw, one hit wonder, really?
Ја не ги признавам ко панк,туку како панк-рок,а очигледно и многу други. Така и се обележани жанровски,панк-рок и поп-панк. Дури и првиот материјал имаше повеќе допирни точки со панк-рок отколку со панк.Да те поправам, БЕА панк, веќе не се. Инаку Википедија и уште неколку документарки. Беа активни во ист период, никој не зборуваше дека музиката им е слична, Rancid се ска ако не за друго.