Танга купаќи на базен или сончање топлес?

nicky12

Нов член
26 август 2013
1
0
1
32
За да ја отворам темава добив инспирација од статијава и од коментарите од неа.
Едни се радуваат што виделе танга, други осудуваат како се осмелиле девојките да се облечат така,зарем тие немаат родители , трети коментираат дека конечно девојките излегле од турско ропство итн.

Ме интересира вашето мислење за овој начин на капење во базен/море/езеро , за девојките, дали би се осмелиле да облечете танга купаќи или уште повеќе, да се сончате топлес, на некој од базените или по езерата во земјава или тоа го практикувате само во странство(доколку се практикува) ако не, зошто не?
За момците, како го коментирате овој начин на капење/сончање на девојките? Дали би дозволиле вашата девојка да се облече во танга купаќи т.е.соблече топлес? Дали на тоа гледате како сосем нормална работа, или сметате дека откривањето на интимните делови од телото сепак е за во спалната соба?
Едноставно,кој е вашиот коментар кога ќе видите некоја девојка со танга купаќи?
tanga na more da i toples voedno, no na bazen i ezero ne bi praktikuvala bidejki mentalitetot vo nashata drzhava e na nisko nivo i tuka nema shto da se diskutira povekje :)

sekoja devojka ima pravo da uzhiva vo svoeto telo, pa lugje koga se sonchame da se sonchame do jaja :D

Podem

Староседелец
15 февруари 2012
363
356
1,063
300.000.000 BC
Сите имаат различна перцепција до каде е границата на дозволена голотија а до каде почнува еротика.Едно сите се согласни,отскриени срамни места се веќе еротика. Дали танга,дали боксерки,дали нормални гаќи - сепак го оцртуваат задникот. Единствено ако не сакате да ве зјапаат решението е да не одите на плажа:)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
Ги измеша работите малку во почеток.
Никој не вели дека носење танга гаќички е недолично. Секси е за поголемиот број девојки и речиси секоја носи танга.
Ниту па рековме дека танга долен дел од костум за капење е недоличен.
Ете можеби малку не вкусно ми делува мене да облечам танга и да одам на плажа знаејќи дека може да ме загледува секој од 6 -66 години.
На крајот, кој во какво расположение е и со какви мисли така нека се облекува : )
Марија,јас ќе те загледам,независно дали носиш танга или панталони или фармерки,ако имаш добар задник. Тоа апсолутно нема врска со облеката,туку со перцепцијата. Затоа има луѓе што ако носиш танга на плажа и се сончаш топлес ќе те зјапаат,и луѓе на кои ќе им биде сеедно. Облека никогаш не додава на изглед,а нити пак одзема,што е до мене.

• Ми се допаѓа
Реакции: Сара.13

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
А топлес веќе не е откривање на повеќе од потребно?

Кога си на плажа, прават разлика тие 5 цм бидејќи доволно е само еден поголем потег и нешто повеќе да се открие и да се помине таа граница на голотија каде што веќе преминува во еротика. Токму затоа, невкусна е глетката бидејќи многу често ми се случило против моја воља да видам нешто што не сакам. Искрено, и повеќе откриениот гз мене не ме интресира, а на плажа нема друго, it's in your face.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
sekoja devojka ima pravo da uzhiva vo svoeto telo, pa lugje koga se sonchame da se sonchame do jaja :D
(y) : ))) сунчај се до мои јаја : ))) Шалу се

У врску сс тему, сфак различно ги глеа(читај зјапа) танге на базен и на плаже,некој мисли дека е срамотно,некој дека е кул
Али да бидемо реални наш менталитет е такф што една да е топлес или у танге, цела плажа ке дознае и ке се збори позади грб
сурова реалност.Гз си е гз, ако е добар не му треа танга за да зјапаш у њега : )
Ja мислу дека треа да га оставимо тој кумуњарско турско како и да е мислење, кој што сака нек си праи и како сака нек си се сунча
Мене не би ми сметало девојка ми да носи тангу купаќи на плажу

escape

Староседелец
20 октомври 2012
2,285
2,372
1,153
Skopje
www.facebook.com
Би те привлекло тебе такво нешто што носи танга на плажа и се фрцка?

Искрено не ама би било интересно да не речам смешно, :D а вас машките ве привлекуваат такви нешта само нормално во спротивниот пол :)

Сара.13

Староседелец
13 ноември 2012
1,260
3,110
1,133
Зашто машките не носат танга на плажа и не се фрцкаат?

(puke)
278_1.jpg