Сакам да кажам/Сакам да прашам

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Еве како и секој ден ќе си дремам на нет до раните утрински часови ко божем да ме фати дремка, ама нит ме фаќа нит бутур.
Како што често ми недостигаат луѓе или места, почна ептен да ми недостига времето кога место на нет или пред телевизор, времето го поминував пред книгата. Си имав оформено некој мој свет и уживав додека од некоја страна ги демнев главните ликови кои секогаш ги поврзував со некој што го знам. Зависно од карактерот. Никогаш нема да заборавам како се восхитував на медицинските способности на Доктор Офболи, колку уживав во авантурите од 35 Мај, ужасно му љубоморев на Зоки Поки што го пуштаат да иде сам на одмор и што има баба на село, плачев како бебенце кога ми умре еден од најдобрите пријатели-ликот во Децата од Павловата улица, им се лутев на малите луѓе зошто не го сакаат Гуливер, потајно се надевав дека ќе се појави мојата близначка како онаа во Двојната Лота, се грижев за дедото на Хајди, во еден здив ги читав и се восхитував на авантурите на Том Соер и Халкбери Фин, плачев за Чичко Том....
И никаде не сретнав желба и потреба за материјални работи. Само потреба за сродна душа, за еден добар пријател. Кој за жал остана да собира прашина во книгите кои секое дете треба да ги прочита...
Не дека не можам да ги читам пак, ама исчезнаа местата, избледија боите. Ништо не остана.
Затоа и ми недостига!

леле ме погоди сега (hug)

• Ми се допаѓа
Реакции: Хоуп*

Angie-sty

Истакнат Член
13 јули 2013
6
4
303
Да звучам малце ко Семе Синапово и остали: " Во животот многу врати се отвараат .. "
Мојата штотуку се затвори :place После 3 години ми ставија квака :place
Туку да знаете како молерисувам по дома, одма за жена ме зимате .. па па па .. Од утре и едно хартиено капче/конус на глава и фарбаммм врааати, враати, раат си, абе врати. Го фати некој ритмот?
Туку вишок време.
Иам за учење тони, ама најдов попаметна работа. Си разресувам стари, неупотребливи фармерки. Она се учам, занает плус. Ништо страшно. :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: Aquarius

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Да звучам малце ко Семе Синапово и остали: " Во животот многу врати се отвараат .. "
Мојата штотуку се затвори :place После 3 години ми ставија квака :place
Туку да знаете како молерисувам по дома, одма за жена ме зимате .. па па па .. Од утре и едно хартиено капче/конус на глава и фарбаммм врааати, враати, раат си, абе врати. Го фати некој ритмот?
Туку вишок време.
Иам за учење тони, ама најдов попаметна работа. Си разресувам стари, неупотребливи фармерки. Она се учам, занает плус. Ништо страшно. :sreken

молерисувањето не е доволно за жена...можеби имаш уште некоја друга тајна и битна особина.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
За карактер мислев на некој лик од книгата. Пример дедото со долгата брада, па јас си го замислувава комшијата кој исто е стар и има долга брада, па лошото дете беше исто лошото дете од мојот клас и тн..
И да, сакав да читам од комедии до трагедии. Тука го имам тоа на кило, ама не е тоа тоа.
А можеби и е, што знам чим сум тука секој ден по цели денови и ноќи. И ова некогаш ќе ми буди убаво чувство кога ќе се сетам и ќе ми недостасува..
Јас пак карактери од форумов кои не ги познавам ги споредувам на тој начин:)
Интересно колку сме различни,а толку слични ние луѓето.

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
Во Охрид да имаше море ќе викавме што им е со цениве ко на океан да ќе идеш :D

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Супер сме брат, ни се одвива летово, ни се одвива завива налива, од се по нешто секој ден : )

Не е скапо Охрид !

Oхрид не е скап ? ти да не зимаш 3 000 евра плату ? : )
Oхрид е прескап, најскап(ан) hhahaha шалу се убаф е Охрид, само цените се големи ...пеер

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and pilot