parvati
Како трето око се смета нашето енергетско поврзување со мудроста и спознавањето.
Третото око е една од седумте чакри кои постојат кај човекот.
Тоа е чакрата на челото таканаречена Ajna Cakra(Ajna-перцепција).
Кој успеал да го отвори третото око успева да ги зајакне интуицијата и когнитивната способност, исто како и внимателноста во секојдневието.
Луѓе кои имаат силно развиено трето око се гатачите или пак оние кои знаат да читаат мисли.
Оние кои пак успеваат во текот на животот да го отворат третото око имаат:
-моќна интуиција
-добро познавање на луѓето
-развиени духовни карактеристики
(концентрација,памтење, јасност)
-моќна способност за визуелизација
Се сеќавам кога бев дете татко ми редовно купуваше едно списание кое се викаше "трече око" и содржеше содржини со мустерии и филозофии.Насловот на списанието ме тераше да размислувам на таа тема,
и си мислев дека навистина постои внатрешно трето окододека некогаш подоцна несфатив дека третото око е енергија.
Како трето око се смета нашето енергетско поврзување со мудроста и спознавањето.
Третото око е една од седумте чакри кои постојат кај човекот.
Тоа е чакрата на челото таканаречена Ajna Cakra(Ajna-перцепција).
Кој успеал да го отвори третото око успева да ги зајакне интуицијата и когнитивната способност, исто како и внимателноста во секојдневието.
Луѓе кои имаат силно развиено трето око се гатачите или пак оние кои знаат да читаат мисли.
Оние кои пак успеваат во текот на животот да го отворат третото око имаат:
-моќна интуиција
-добро познавање на луѓето
-развиени духовни карактеристики
(концентрација,памтење, јасност)
-моќна способност за визуелизација
Се сеќавам кога бев дете татко ми редовно купуваше едно списание кое се викаше "трече око" и содржеше содржини со мустерии и филозофии.Насловот на списанието ме тераше да размислувам на таа тема,
и си мислев дека навистина постои внатрешно трето окододека некогаш подоцна несфатив дека третото око е енергија.